Iron Maiden во Белград - 10.02.2009

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Звер....

Дај бе напрај нешо и за нас да ни биде гага...Не ми се даваат 2000 за повратна со воз....:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Не верувам дека е 2000. Бар од логиката што за автобус повратна е 1000 и нешто, а возот увек бил поефтин.

А со воз ќе треба да тргнеме ден унапред за да стигнеме.

А со Ниш експрес кој што мислам дека е единствен автобус до Белград треба два дена унапред пошто стопира у секое село.

Лани кога идев со воз карта беше 1500 повратна, се патува околу 10 саати! Многу боље од автобус !

Цените за возење се променети, знам дека релативно многу пари ни побараа за одење со воз летово кога одев накај Нови Сад.

Цените за возење се променети, знам дека релативно многу пари ни побараа за одење со воз летово кога одев накај Нови Сад.

1700-2000 максимум! Толку не фати нас, ко шо ме држи меморија :icon_lol: Така до Белград ќе да е 1500че сигурно :wink:
Ама за Мејден не се штедиме, ќе ти еем :icon_lol:

Вака сеа, ја знам што зборам...Последен пат бев при крај на август со воз...Повратната карта кошташе тачно 2007 денари...:icon_lol: Не знам од каде се избаци цифрава ама морам да признаам дека е убитачна...И има само еден воз дневно што оди натаму и еден што се враќа назад...Од тука трга у 8 навечер т.е. треба да тргне у 8 навечер а уствари пошо касни секој ден трга накај 11 најрано и се патува 10-12 саати...И тоа е заморно доста али барем имаш комфорност...Значи, у оваа варијанта треба да се тргне на 11 февруари...И сеа следи лошиот момент...Единствениот воз од БГД накај Скопје трга у 2 на пладне...И тој е точен и не касни...Значи, ако се иде со воз мора да се преноќи по белградските паркови,клупи ,или у најбољи случај на клупа на железничка....Може да ја смениле цената, ќе поминам некој ден и ќе прашам па ќе пишам тука...

Ако се иде со автобус е поефтино и побрзо....Се стига негде за 8 саати ,зборам за Ниш Експрес...Тој застанува у Врање,Лесковац,Ниш и после на една бензинска пред БГД а не како што спомна некој у секое село...Повратната карта е негде 1700-1800 денари ...Доброто у ова е што може да се вратиш со бус накај Скопје кога сакаш пошо на секои 2,3 саати трга по еден од БГД...Има еден у 2 сабајле па после у 5 сабајле е наредниот што трга...

Има време,2 месеци ехееејјј, ќе склепаме нешо...:helou:

Ако се организирате повеќе души можете комотно да се ценкате на Дрводекор на трафиките и ќе ви пуштат еден автобус или комбе и може и ќе извлечете добра цена. Чиста работа ве остава, ве враќа од каде сакате до кога сакате без малтретирања, чекање 5 саати за воз или автобус или акање низ Белград од 8 сабајле до почеток на концерт. Ама ако се организирате.

Ја сум ситуиран таму , не се замарам затоа :icon_lol:

глејте пошо никад не сум бил у Беоаград мислам да го прошетам малце а не мислам да отидам 2 саати пред концерт и да се вратам 1 саат после истиот.
малце за спиење ебава работа фактот шо е фебруари и ке биде некој од 3 до -5 степени вечерта така да интересно ке биде кај и да спиеме ама ке се снајдеме некако пошо и тоа е дел од авантурата.

Картиве у Југотон ќе стигнеле за две-три недели,и конечна одлука нема да има превоз со нив,што значи,ја идем ако организирате.
И носам плус луѓе од Тетово со мене,the more the merrier:)

глејте пошо никад не сум бил у Беоаград мислам да го прошетам малце а не мислам да отидам 2 саати пред концерт и да се вратам 1 саат после истиот.
малце за спиење ебава работа фактот шо е фебруари и ке биде некој од 3 до -5 степени вечерта така да интересно ке биде кај и да спиеме ама ке се снајдеме некако пошо и тоа е дел од авантурата.

Е тоа се бара :D

Стварно имате избор, комфорност и споро (воз), и лажна брзина (Ниш Експрес автобусите кој што до јагодина ме однесе за 6 саати а замисли до београд колку е, нон стоп застанува).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom