Иран - MAKЕДОНИЈА (18.11.2009) во Техеран (1-1)

• Креатор на темата Креатор на темата Vetrence
  • Време на започнување Време на започнување
ууу каква пречка од Иран но и какво промаршување после 30 сек за Македонија
мислам дека беше Стојков и ја имаше победата во нозете

штета

инаку добри сме не изгубивме :smir:

Mislam deka bese Ibraimi po so Stojkov igrase levo...
Inaku nasite odigraa dobro no koga bese povlecen Pandev nemase kaj koj da odi topkata i nasata akcija zavrsuvase brzo bez sut kon golot... Pogodija Irancite edna stativa Pacovski vo nekolku navrati intervenirase dobro i na kraj nereseno bese nekako najrealno... I nie imavme sansi i tie imaa

Не бе брат, не е до селекторот верувај. Се е до нашиот менталитет и пристапот на репрезентативците. Еве, ние го имавме Катанец кој постигна огромни успеси со просечната репрезентација на Словенија, па кога дојде кај нас немаше ни К од Катанец. Едноставно нашиве не есапат никаков авторитет. Ако сакаат нека дојдат и Липи и Капело и Мурињо сите заедно да не водат, пак ќе бидеме истите.

Епа тоа е проблемот. Катанец да беше оставен самиот да си прави што сака, ќе ги ебеше у гс играчиве. Па ќе видеа после. Ама БОСОТ ХАРИ кажува што како и зошто, затоа бел ден нема да видиме :)

Научна фантазија е ова што го збориш ти, попрво ке поверувам во митот за 2012:)

За да дојде таков човек, треба да биде избран од ФФМ уппссс овајјј Хаџи Мајмун Ристески, односно селекторот да има одврзани раце и да работи како што он сака.
А тоа е општо познато дека во Македонија го нема.
Така да да не летаме многу многу... Јонуз ни е максимумот

Многу јасно, корените за едно дрво се најбитни, а ние немаме корени...затоа ќе останеме обични дрва :)

Видете не ја споредувајте Босна со Македонија... Они имаат добри играчи, но им фалеше селектор за да направат нешто поконкретно (бараж моментално). Ние немаме играчи (или имаме 2-3), немаме селектор и нормално е дека ќе се палиме на победи дома против Исланд, Катар, Брунеи и Кокосови Острови. Повеќето репрезентативци на босанците се главни играчи во своите тимови (Волфсбург, Лион, Хофенхајм...), а нашиве греат клупа во третокласни екипи во Украина и Бугарија

Бобиче се согласувам со тебе потполно,пред една година Босна беа најтапа селекција,дојде Чиро ги стегна сите до еден,им внесе страв во коски на сите,но им даде и знаење...па затоа сега си мелат се живо и диво,гледајте вечер како ке ја тепаат Португалија и ке се пласираат на Светското...

Не беа најтапа репрезентација, и тогаш за малку им избега баражот. Сега се позрели и подобри, ги имаат Џеко и компанија кои екплодираа во Бундес. Имаат се, имаат и тренер.

Ние имаме тренери на кои други им ги прават списоците, имаме играчи кои треба да направат трансфери и некои луѓе да стават процентче вџеб. За разлика од нас, во Босна играат најдобрите, оние кои покажуваат нешто во своите клубови.

Се ни фали нас. Ум најмногу.

Полека Дролокс, не летај, јас сум реален, ама твоево непочитување на МК играчите и нивното рангирање под БиХ како земја - неземја/протекторат, ме поднатеруе мојата толерантност да ја видозименам!

Диши малку. Кажи убав збор некогаш!

03.06.1998 - Macedonia - BiH 1:1
29.03.2000 - BiH - Macedonia 1:0
27.03.2002 - BiH - Macedonia 4:4
18.02.2004 - Macedonia - BiH 1:0
26.05.2008 - BiH - Macedonia 2:2

Бобиче се согласувам со тебе потполно,пред една година Босна беа најтапа селекција,дојде Чиро ги стегна сите до еден,им внесе страв во коски на сите,но им даде и знаење...па затоа сега си мелат се живо и диво,гледајте вечер како ке ја тепаат Португалија и ке се пласираат на Светското...

Персеј,со такви луге како што се сега во ФФМ,незаинтересирани за спортот во Македонија и за репрезентацијата воопшто,што им е најважно да крадат пари и да се богатат,ке играат вака,без желба,без страгетија,а со добра страгетија и огромна желба,би се пласирале на некое првенство.Имаме добри играчи кој би го понеле целиот товар,но немаме асален тренер и квалитетни луге во Федерација.
Абе заеби ти што до пред година и нешто биле тапа Босанците, тоа беше затоа што немаа човек да ги стегне да ги води.
Босанците пред се имаат срце и фанатизам сличен на Турците, што кај нас за жал го нема.
Босанците имаат играчи, Џеко, Мисимович, Пјанич, Златан Бајрамович, Салиховиќ, Ибишевич тоа се се добри играти, а богами некои од нив и екстра играчи.

Епа тие спореди ги со нашата репрезентација кај што Пандев е единствено од голем клуб и двајцата Попови. Се друго игра во треторазредни лиги низ Европа. Да биле добри, да имале квалитет сигурно ке направеле трансфери...

03.06.1998 - Macedonia - BiH 1:1
29.03.2000 - BiH - Macedonia 1:0
27.03.2002 - BiH - Macedonia 4:4
18.02.2004 - Macedonia - BiH 1:0
26.05.2008 - BiH - Macedonia 2:2
Ни водеа 2:0 па им изедначивме,ама сепак сите утакмици ни биле пријателски интересно ќе биде во група да паднеме некогаш.

Видете не ја споредувајте Босна со Македонија... Они имаат добри играчи, но им фалеше селектор за да направат нешто поконкретно (бараж моментално). Ние немаме играчи (или имаме 2-3), немаме селектор и нормално е дека ќе се палиме на победи дома против Исланд, Катар, Брунеи и Кокосови Острови. Повеќето репрезентативци на босанците се главни играчи во своите тимови (Волфсбург, Лион, Хофенхајм...), а нашиве греат клупа во третокласни екипи во Украина и Бугарија

Tuka celosno se soglasuvam so tebe... Bosancite go imaat Dzeko koj e glaven igrac na Volzburg, a kaj nas Pandev koj ni e glaven igrac e vo konflikt so Lotito i e von igra cela polusezona:nesum: No sepak ke napomenam povtorno neznam zosto Jonuz bara igraci vo odbrana koga tamu imame 5 za nasi uslovi kvalitetni fudbaleri koj mozat da isterat uste eden ciklus kvalifikacii... Ni fali golman ( Pacovski se poveke me ubeduva deka go najdovme) ni fali uste eden do dvajca igraci vo sredniot red bidejki pokraj Sumulikovski, Despotovski i Gjorgievski igraat vo princip toplo ladno i uste eden napagjac koj ke moze da gi realizira pasovite od Pandev...:smir:

Полека Дролокс, не летај, јас сум реален, ама твоево непочитување на МК играчите и нивното рангирање под БиХ како земја - неземја/протекторат, ме поднатеруе мојата толерантност да ја видозименам!

Диши малку. Кажи убав збор некогаш!

Друже јас ги почитувам нашиве играчи, но во моментов да збориме дека сме подобри од босанците едноставно не иде :) Они имаа потешка група од нас и завршија втори. На нас ни падна убедливо најлесната група и завршивме 4ти. Ние ќе имаме резултати кога ќе играат најдобрите, кога репрезентацијата ќе ни биде составена од играчи кои играат и се трудат, а не играчи на кои селекторот им е комшија, се знае со татко им итн... :) Супер резултат е овој против Иран, но џабе играме добро на пријателски кога во квалификации почнуваат да играат еврата и шансите ги губиме уште на прв натпревар :smir:

Ne gledajte ednostrano!
Nikoj ne govori za sega!
Govirime generalno!

Plus, jas garantiram deka nema da ne pobedat iako se vo baraz.

Ednostavno, nam ni ide koga ne treba!

Nie sme kampanjci, ama sme so dobri igaci.

problem e parata, srekjata i gramzivosta na drugite koi ja vodat reprezentacijata i federacijata! :smir:

Еве, сега ги видов и головите. Голот што сме го примиле ептен глуп, едноставно веќе ја имаше в раце Пачовски, топката.

Персеј,со такви луге како што се сега во ФФМ,незаинтересирани за спортот во Македонија и за репрезентацијата воопшто,што им е најважно да крадат пари и да се богатат,ке играат вака,без желба,без страгетија,а со добра страгетија и огромна желба,би се пласирале на некое првенство.Имаме добри играчи кој би го понеле целиот товар,но немаме асален тренер и квалитетни луге во Федерација.

Кај нас и Чиро да дојде... Ке проба да им даде знаење - сите ке го одбијат, ке проба да им внесе страв - ке му кажат КОЈ СИ БЕ ТИ.... и ке си оди.........:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom