iPhone 3G од Т-Мобиле

D

DeviL_32`

Гостин
може ли некој да ми ја објасни тарифата i3.600 плс :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
може ли некој да ми ја објасни тарифата i3.600 плс :)
Треба да потпишеш договор кој те обврзува да плаќаш 24 месеци * 3600 денари = 86400 денари, а со 1 денар ќе си го купиш телефонот. :)

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
може да го имате за само 86 401 денар.
Не пропуштајте ја оваа неверојатна понуда.
:nenene:

P

Princ

Гостин
Претерувате и ме нервирате. Цената на апаратот не е 86.400 денари туку тоа си е посебна тарифа. Во тие 86.400 денари имате точно толку пресметано разговор, ако не го потрошиш целиот износ ти се префрла у нареден месец итн итн итн. Апаратот со таа тарифа чини 1 денар и толку е. Ако трошиш 3600 денари месечно, апаратот ќе те чини 1 денар. Ако трошиш помалку од тоа, имаш други комбинации. Еве пример:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Да, али не верувам дека голем дел од луѓето во оваа држава имаат вишок да фрлаат пари. Колку и да зборам, нема никогаш да потрошам околу 50 000 денари разговор на мобилен.( во мобиларите е нели околу 30 000 телефонот). Значи тоа е некаде 2000 денари месечно за разговори

D

D_NazGUL

Гостин
Да, али не верувам дека голем дел од луѓето во оваа држава имаат вишок да фрлаат пари. Колку и да зборам, нема никогаш да потрошам околу 50 000 денари разговор на мобилен.( во мобиларите е нели околу 30 000 телефонот). Значи тоа е некаде 2000 денари месечно за разговори
Мајсторе таа тарифа не е наменета за такви ко мене и тебе. Се циља на онаа група на корисници кој имаат месечни сметки над 3-4000 денари, а ги има такви и тоа доста. За мене лично таа 1800 ми одговара, а телефонот доаѓа 12.400денари - ТОП.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Во центар доле кај автобуската во новата продавница на Apple производи можеш да си нарачаш iPhone за 570 евра и не мораш ни тарифа да им плаќаш ни да се секираш дали ке те крадат од T-Mobile и плус можеш бесплатни апликации да симнуваш од iStore (или така нешто беше).

P

Princ

Гостин
Па и во T-Mobile iPhone 3G 8GB e 30.000 во постпејд, на никаква доверба, значи после 2 месеци можеш да го раскинеш постпејд договорот ;)

Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Ne bi sakal da diskutiram za cenata na iPhone3g i ponudata na tMobile.. no bi sakal da prasam dali noviot iPhone 3g i negovit (builtIn) GPS software ima mapi za makedonija.. i ako nema- dali e vozmono da se instalira gps softverot Garmin na iPhone3g (mnogu guglav no nisto), bidejki Garmin ja ima detalnata mapa za Makedonija, a toa e klucen elemnt ako sakas GPS-ot od iPhone3g da go koristis vo Makedonija, ili dali ima nekoj drug sovter za iPhone3g koj gi ima detalnite mapi za Makedonija (kako garmin)
Blagodaram.

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
За телефон со 2MP камера и нема камера за повици и месечна претплата од 3.600ден (претплатава е една третина плата)? НЕ ФАЛА!!!

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
За телефон со 2MP камера и нема камера за повици и месечна претплата од 3.600ден (претплатава е една третина плата)? НЕ ФАЛА!!!
Очигледно не си фатил iPhone во рака, нели :wink:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Очигледно се пали на мегапикселите:)
Јас искрено размислував прилично доста време за оваа работа и разглабав и гледав позитивни и негативни работи околу ајфоунов од тимобајл.
Многу многу добра причина е тоа што телефонот го добиваш легално, што значи немаш потреба од флешување, курчевини карики, па дали ајтјунсот си го исклучил да автоматски абдејтира и бла бла бла, даунлоди и ред други ствари кои се огромен плус доколку телефонот го имаш легално шо би се рекло:)

Негативна причина ми се тарифите за да го купиш. Значи врзан си ко куче да го користиш стрикно тој број т.е. сим за да го користиш ајфоунот. Јас океј најефтиното ќе го скрпам али ипак 900 денари за 130 минути муабет и гига интернет (не дека е малку) али некако премногу приморано се осеќам да бидам со ти мобајл. Јес да од основање на Мобимак сум корисник и само мењав броеви али шо знам, може да испадне некоја стота причина за временски период од ете 5 месеци да треба да земам друг број, од друг оператор со друга тарифа. Ете може да се случи? И што прајме после тоа? Ајде телефонот на флешување, ајде играј си курчевини и карики, затоа што два мобилни да носам е тиња, глупо и ретардирано.
Сепак лично за мене, зашо фетишот ми е преголем за ајфоун би си го купил "на црно". Од проста причина шо се гледам како одредена дадена личност која не сака да биде "врзана". За почетните пари кои што ти мобајл ги нуди i900 пакетот со 8 гига ај фоун кој што чини 25 000 јас мислам дека ќе купам исто таков ајфоун ама нема да бидам "врзан" да секој месец плаќам за џабе минутажа:) Затоа што често се случува месечно да правам и по 1000-1500 денари муабет, а некогаш знам да напраам и 100 денари муабет :)

Член од
9 март 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
begaj

ne se normalni 21500denari da im dades za mobilnioy i plus pretplata od 900 denari osven za taa od 3600den bez pari hahahaha :vozbud::tapp::drk:

nema sansa da se dade tolku pari za toa:drk:

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Затоа што често се случува месечно да правам и по 1000-1500 денари муабет, а некогаш знам да напраам и 100 денари муабет :)
ти се префрлаат во наредниот месец парите што ке ги платиш така што и 10 ден муабет да направиш ништо не губиш.. а ова со може ке сакам да земам број на друг провајдер е само изводење.. факт е дека сите што сме земале броеви на вип или whatever сме ги имале дур да го потрошиме кредитот а ни тогаш не ни биле цело време во апарат.. освен ако е посебен (втор мобилен што кажа дека не би носел:toe:):smir:

Член од
22 септември 2008
Мислења
185
Поени од реакции
4
Имам фатено

Очигледно се пали на мегапикселите:)
Не се палам, сите можности ми се битни значи и камерата

ne se normalni 21500denari da im dades za mobilnioy i plus pretplata od 900 denari osven za taa od 3600den bez pari hahahaha :vozbud::tapp::drk:

nema sansa da se dade tolku pari za toa:drk:
Мој човек!!! истото и јас го викам

Kajgana Shop

На врв Bottom