Internazionali BNL d'Italia 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Надал беше одличен денес, каква само разлика од играта во Мадрид и оваа овде... Утре мора да го добие Киргиос, едноставно на земја мора да е апсолутен фаворит против него и не смее да си дозволи пораз.

Новак има проблеми со грбот, го прекинал и тренингот вчера, и против Робер не изгледаше баш најдобро во одредени ситуации. Утре против Белучи, ако ништо друго Томаш знае да одигра добро против Новак, лани и сет му зема, еве утре пак играат во вечерен термин...
Тепа утре Рафа лагано, барем по еден брејк во двата сета.
Како што кажав 100 пати, очекувам пролаз и на Тием со оглед на состојбата на Федерер (барем како изјавил тој), мене ми делуваше одличен денес, меѓутоа ќе си има мака со спиновите на Тием, убеден сум. Саша игра порамно, далеку од она што може да го понуди Доминик на земја.
Од другите дуели очекувам Гофан да го тепа Бердих, Нишикори повторно да го тепа Гаске и секако победа на поголемите фаворити Ферер, Мареј, Ѓоковиќ во нивните дуели.

Тепа утре Рафа лагано, барем по еден брејк во двата сета.
Како што кажав 100 пати, очекувам пролаз и на Тием со оглед на состојбата на Федерер (барем како изјавил тој), мене ми делуваше одличен денес, меѓутоа ќе си има мака со спиновите на Тием, убеден сум. Саша игра порамно, далеку од она што може да го понуди Доминик на земја.
Од другите дуели очекувам Гофан да го тепа Бердих, Нишикори повторно да го тепа Гаске и секако победа на поголемите фаворити Ферер, Мареј, Ѓоковиќ во нивните дуели.
Ја не би типувал на Нишикори во овие спори услови, а Кеи знаеме дека има катастрофален скор против Гаске. Мадрид беше друга приказна, брзи услови, му одеше во прилог на јапонецот.
Саша игра порамно од Тием, али и се движи полошо од Тием, Федерер му зема здравје со дропови, против Тием тоа мало морген. Ако стварно има проблеми Федерер и ако сервира како денес ќе изгуби 100%, Тием е јак играч на земја.

Белучи го тепа Новак ;) Мареј ваљда тепа против Шарди, добро игра Енди во задње време после лошите настапи во Монте Карло, а со Ферер ништо не се знае, многу е лош сезонава.

Поразов на Роџер му дојде супер на Мареј и на на Новак (верувам) :) бидејќи од понеделник Мареј пак ќе биде втор на АТП и на РГ нема да може да се сретнат до финале.

Game, set and match Thiem.
Fala cao prijatno.

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Добар е Гаске.

За у Мароко на челинџер.

Топ10 тенисер на повреден Кеи му зима поени на раце што можат да се избројат, Гаске коњино!

Физички најнеспремниот тенисер на планетата земја, Ришар Гаске.

Тием земјашот "преценет"?Чекавте еден пораз да има рано на Мадрид, по 424258 турнири изиграни и одма заклучок не го бивало.[DOUBLEPOST=1463058239][/DOUBLEPOST]Тием земјашот "преценет"?Чекавте еден пораз да има рано на Мадрид, по 424258 турнири изиграни и одма заклучок не го бивало.

Вавринка нека земе некое јаже подебело и нека се обеси ако планира да губи сет, не дај Боже меч овде против факинг Монако. Срамота е.

Не е срамота да изгуби сет од Монако, срамотен е начинот на кој игра.
И само мене ми се чини дека има некое кило више Стан?

Надал е КРИМИНАЛЕН денес. Аууу колку лошо игра мајко мила, каква промена од вчера до денес, страшно...

Последно уредено:
Дача Ферер, јеботе дај остави тенисот, какво шамарање му удира Пуљ.

Како меша Ник Кирјос :D

Не знам кој е станат поголем срам. Дали Гаске, дали Ферер, дали Вавринка. Отидени се тотално во аут, Вавринка во Вердаско mode. 3-2 и сервис имаше, губи сет 3-6 од Хуан ебан Монако.
Ферер несреќава од Пуј 6-4 6-1. После зборете дека имало конкуренција некаква во тенисов за Џокович моментално.

Не знам кој е станат поголем срам. Дали Гаске, дали Ферер, дали Вавринка. Отидени се тотално во аут, Вавринка во Вердаско mode. 3-2 и сервис имаше, губи сет 3-6 од Хуан ебан Монако.
Ферер несреќава од Пуј 6-4 6-1. После зборете дека имало конкуренција некаква во тенисов за Џокович моментално.
dal si ti normalen be , koja paralela I sporedba ja napravi,pa I kolku lesno zaklucok izvadi.Pa Vava cel zivot e vrekja za mavanje na Fed ,dva pati odigra maestralno I toa bash da mu zeme dva slema na Novak.Ovie drugite teniseri shto gi spomnuvash,tie se generaciski poblisku do Fed a problem mu imaat praveno vo osvojuvanjeto na titulite kolku I Rusevski.Ebati logicharot si ,kako cajkanot od vicot za logikata

Ферер веќе го стигаат годините, таквиот негов начин на игра си зема данок изгледа, изгледа телото не може да издржи повеќе толку напори.

Вавринка нималку не ме чуди, му се вратија бубачките во главата годинава, ич не му е до тенис дојдено.

dal si ti normalen be , koja paralela I sporedba ja napravi,pa I kolku lesno zaklucok izvadi.Pa Vava cel zivot e vrekja za mavanje na Fed ,dva pati odigra maestralno I toa bash da mu zeme dva slema na Novak.Ovie drugite teniseri shto gi spomnuvash,tie se generaciski poblisku do Fed a problem mu imaat praveno vo osvojuvanjeto na titulite kolku I Rusevski.Ebati logicharot si ,kako cajkanot od vicot za logikata
Твоето фаворизирање на Џокович те прави слеп или допирот со реалноста ти е изгубен, трето нема.
Зборам во глобала, дека нивото на тенисов е меѓу најниските откако памтам. Буквално нема еден, еден да биде во форма или да е стабилен освен Џокович. Никаква конкуренција нема, Мареј што плетка нешто а е далеку од доволно, или Нишикори лигушот што излегува на терен со бело знаме пред да почне мечот.
Што се потресе ти, не го дискредитирам ниту обвинувам Џокович, полека со изразиве.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom