Internazionali BNL d'Italia 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Турниров е ужасен. Какви резултати, ни на крај памет нема да ми текнеше да се случат вакви глупости.

upload_2016-5-10_21-32-24.png
Распоред за централниот терен т.е. за мечевите кои најмногу би не интересирале :)

Испаѓа дека Робер ќе го изнамачи Новак. Ама добро, овој игра со 35% од силите. :D

Овој Робер игра ко Вавринка на Ролан Гарос, ебати тоа потценувањето.

Добро го погодивте минус во кладилница. :)

Немам видено до сега некој овака да го мете теренот со Ноле, најискрено. Ликот му заби 33 винери за 2 сета, капа доле. :cuc::cuc:

I pak nedovolno za pobeda
Нема везе, муабетот ми го сфати ваљда. Не може Робер да го добие Новак, стар е, нема снага, нема континуитет да го добие Новак, али начинот на кој изигра е за поздрав. Се виде и по прославата на крај, а и кога го врати брејкот во втор сет, баш го извади од комфорната зона и го нервираше со винерите. Али тоа се дешава кога си опуштен, аутсајдер и немаш што да изгубиш.

Utre Federer gubi od Thiem, ne znam sto ne e jasno.

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Ќе се извинам на речников ама Тием е НЕСПОСОБЕН да го добие Федерер, не е способен во континуитет да игра добро на свои сервис гемови, секогаш има барем 2-3 во сет кај што ке сјебе дали со дупли сервис грешки или со неколку грешки во низа, федерер ако сервира добро лесна победа во 2 сета

Федерер можно е и да не игра утре, прееска на твитер пишуваа одредени новинари, има проблеми со грбот. Денес сервирал око 180 најсилен сервис, не може така во континуитет. А ако игра Тием ќе тепа.
"[I was] cautious, but extremely happy," said Federer. "I was expecting to lose in straight sets today. That was the mindset going in, so to win in straights is actually a really big surprise to me. I played cautious, and I only decided after the warm-up that I was actually going to play. So for me it was a big match on many levels."

Последно уредено:
Киргијос да можеше да си ги среди бубачките во глава, ќе беше во топ5.

Киргијос да можеше да си ги среди бубачките во глава, ќе беше во топ5.

Ако гледаш така Гулбис да играше тенис, Фоњини да му се играше секој ден тенис, Монфилс да не изиграваше циркузант, Димитров да не се распаѓаше како жена на терен, ќе имаше многу играчи за топ 10. Ама затоа не се, дека има едно многу големо АКО.

Утре супер понуда кај мажите :
Federer - Thiem
Gasquet - Nishikori
Monaco - Wawrinka
Pouille - Ferrer
Chardy - Murray
Kyrgios - Nadal
Berdych - Goffin
Djokovic - Bellucci

Надал беше одличен денес, каква само разлика од играта во Мадрид и оваа овде... Утре мора да го добие Киргиос, едноставно на земја мора да е апсолутен фаворит против него и не смее да си дозволи пораз.

Новак има проблеми со грбот, го прекинал и тренингот вчера, и против Робер не изгледаше баш најдобро во одредени ситуации. Утре против Белучи, ако ништо друго Томаш знае да одигра добро против Новак, лани и сет му зема, еве утре пак играат во вечерен термин...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom