Интер - Милан, “Дерби Дела Мадонина“ 24.02 2013

Кој ќе победи на дербито?

• Вкупно гласачи
    176
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе биде пеколно дерби,и дбете екипи имаат изморени играчи .
Страма можда згреши што играше со прв тим вчера,ама овде нема фаворит
Милан се во подобра форма,додека кај Интер мотивацијата ке биде на највисоко ниво..очекувам победа на Интер навивачки:)

ПС: Хуан ке игра ,не бил од тие играчи како Переира за пропуштање на дербито...(што фајде коа Киву ке му биде партнер :tapp: )

Милан тепа се знајт, ако сакат некој кладба во аватар една недела или месец дена нека кажит одма. Сликата за аватар после натпреварот.

Милан има подобра форма но во вакво дерби како и секогаш нема фаворит и никогаш не се знае кој ќе тепа, и години кога беше Интер најјак губеше од Милан и обратно Милан кога се бореше за титула па два пати губеше од Интер. Тоа докажува дека ништо не се знае, Интер е нешто ослабен додека Милан имаше доста исцрпувачка утакмица против Барса но тоа може да е и плус мотивација. Нападот на Милан е во добра форма Балотели, Нијанг и Шарави би требало да стартуваат за Милан со тоа што и Пацини може да влета пошто со Барса одигра добро.
Ќе фали доста на дербиво Милито, тоа е добро само за Абате :)

Parma striker Sansone: "When I was young I was Interista but they never won anything so I got tired of being one." :pos: :pos: :pos:

Иначе очекувам добар фудбал и 3-4 судиски грешки.

Јас си имам една теорија која вели: “Во миланското дерби скоро секогаш победува тој кој е во полоша форма.
Таа теорија ми се свиѓаше на почетокот на сезонава, не ми се исполни, а сеа не ми се свиѓа и сакам пак да се покаже као неточна.:)

Многу малку околностите влијаат на вакви дерби утакмици, победата над Барселона може да значи, ама мислам дека нема да значи баш ништо.

Милан со победата над Барселона, влезе одлично во овој многу тежок и турбулентен период кој следи и се надевам дека тоа ќе го потврди во недела. Победа после изненадувањето кое го приредија ќе значи многу од психолошки аспект и би покажала зрелост на формата.

Балотели да, ќе биде мотивиран, ама не треба да се заборави и на Касано кој исто ќе биде мотивиран и на Ковачиќ кому ова ќе му биде прв натпревар од толку големо значење и тој секако ќе сака да се покаже во што подобро светло.

Време е да им се наплати на Интер за све... онаке дур смо у налет !!!

После утакмицата со Барселона дефинитивно го сметам Милан за фаворит. Плус сега ќе се додаде и Балотели, и уште поопасни ќе бидат. Интер некако ептен слаби и неорганизирани се сезонава, освен утакмицата со Јувентус која им беше перфект.
А и од навивачки аспект си гласав за Милан.:pipi:

Потврдено Ранокиа го пропушта дербито против Милан.
Загуба за комшиите, ама и со него и без него пак ќе ве победиме.
FORZA MILAN :love:

Во дерби утакмици формата нема врска,интер колку и да се мизерни против милан како издрогирани ќе играат,може и да тепаат може и наредно коло со Катанија да изгубат глатко.

Јас лично и со икс сум задоволен,чисто за да ги задржиме позади нас во борбата за 3-то место.

Ќе биде интересно дерби си е дерби.

Не постои натпревар на кој се смеам повеќе отколку на Интер-Милан :pos::pos:...
Уште кога ќе помислам кој играат се газам од смеење, а не пак кога ќе почне натпреварот :D
Како и секогаш чекам да биде многу тензично и возбудливо, да има искри на теренот и многу полемики :)
Немаат одиграно нерешен резултат уште од првиот натпревар во сезоната 2004/2005, така да јас си гласав за нерешено од проста причина што најмногу ми одговара :sneaky:...

Изборот на Мацолени за судија е одличен затоа што тој е наш човек па нема да се замара многу кој ќе победи, кој не :D. Сакам Балотели да им даде гол на Интер, бидејќи после тоа ќе има провокации и може по некоја мала тепачка..:pos:

Последните 5 натпревари помеѓу овие екипи:
:D :P
2hnuxzp.jpg

550802_10151111878949069_1790527807_n.jpg

:cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom