Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
DSC_0001.jpg

Еве приклучено е усбето а не ми го показува ком

Лепота... чаре ти е рестор, или наново да ставиш софтвер, ако ти е џејлбрејкнат мислам* дека има финта да го дигнеш со редсноу.

сега гледам конверзацијата твоја со Корун... ако си заглавил после тоа што си го правел само тој може да те опорави :D

Сеa излезе еден друг проблем кога ке се оклучи нема мрежа, вајфај и блутот и барав на гугл и изгледа дека е брикнан. Има ли начин да го анбрикнам или веќе се е готово

Сеa излезе еден друг проблем кога ке се оклучи нема мрежа, вајфај и блутот и барав на гугл и изгледа дека е брикнан. Има ли начин да го анбрикнам или веќе се е готово

Му стави ли Ultrasn0w?

Неможам нема интернет на телефонот

WiFi не ти наоѓа мрежа?
Напрај му пак Jailbreak, да не не си направил нешто како што треба, чим си заглавил во Recovery Mode.

WiFi не ти наоѓа мрежа?
Напрај му пак Jailbreak, да не не си направил нешто како што треба, чим си заглавил во Recovery Mode.

IMG_0001.PNG
Еве што ми излегува вика no Wi-Fi башка ме збуни тоа што во сетинзите кога отворив серискиот код почнуваше со MC(new bootrom) а кога ке му дадам restore за new bootrom ми вади error(3194)
Можеби не знам убаво да ти објаснам но стварно ми ги искина нервите овој телефон :S

Прегледај го приврзокот 56992
Еве што ми излегува вика no Wi-Fi башка ме збуни тоа што во сетинзите кога отворив серискиот код почнуваше со MC(new bootrom) а кога ке му дадам restore за new bootrom ми вади error(3194)
Можеби не знам убаво да ти објаснам но стварно ми ги искина нервите овој телефон :S

Затоа те прашав, дали си сигурен дека ти е Old Bootrom? Провери со програмчево.

Затоа те прашав, дали си сигурен дека ти е Old Bootrom? Провери со програмчево.
Да old bootrom e
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 16:20 ---
Најдов дека нема baseband и затоа не работи wi-fi како би можел да го средам тоа ?

Да old bootrom e
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 16:20 ---
Најдов дека нема baseband и затоа не работи wi-fi како би можел да го средам тоа ?

Како бре НЕМА baseband? :) Ако нема, нема ни ти да имаш телефон :)
Дај целосен принт скрин од Settings - About
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 21:06 ---
Извини, iOS 5 му ставил не iOS 6, еве го телефнот до мене се си е во најдобар ред, 3г му е

До кај си со скриншотот од 3G на 5.0.1?

Како бре НЕМА baseband? :) Ако нема, нема ни ти да имаш телефон :)
Дај целосен принт скрин од Settings - About
IMG_00012.PNG
Еве друже. Ако не се лажам кaj Modem Firmware треба да го пишува baseband-oт но за жал не пишува ништо :S

Му се ебало мамата на телефонов :) Носи го на сервис, или ако знаеш како НАЈТОЧНО да го флешнеш Baseband-от, прави сам.
Ако не те мрзи би те замолил да ми го опишеш тоа како да го флешнам Baseband-oт :D

Ако не те мрзи би те замолил да ми го опишеш тоа како да го флешнам Baseband-oт :D

Чим сам не знаеш, немој. Носи на сервис, не е само 2 клика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom