Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Дали ако се стави најновиот софтвер на Ајфон 3г ќе биде доволно добар за него и дали ќе ја има нормалната брзина?

4.2.1 е максимумот што може на 3G, ќе работи добро ама ако не ставаш премногу срања од Cydia.

4.2.1 е максимумот што може на 3G, ќе работи добро ама ако не ставаш премногу срања од Cydia.
На друг 3г од другар во Мобил Шоп му ставиа iOS 6 мислеа да не не го прими ама видоа дека ќе пасува и го ставија..

На друг 3г од другар во Мобил Шоп му ставиа iOS 6 мислеа да не не го прими ама видоа дека ќе пасува и го ставија..

На 3G да му стават, нема теорија. На 3GS може.

И што мобилара е тоа ако „МИСЛАТ ДЕКА НЕМА ДА ПАСУВА...“

На 3G да му стават, нема теорија. На 3GS може.

И што мобилара е тоа ако „МИСЛАТ ДЕКА НЕМА ДА ПАСУВА...“
Извини, iOS 5 му ставил не iOS 6, еве го телефнот до мене се си е во најдобар ред, 3г му е

На 3gs иам 4.3 софтвер, сакам да го апдејтувам на 6.0.1... Имам направено jealbreak, па другари ме предомислуваат да не ризикувам да не ми се заклучи телефонот. Совет?

На 3gs иам 4.3 софтвер, сакам да го апдејтувам на 6.0.1... Имам направено jealbreak, па другари ме предомислуваат да не ризикувам да не ми се заклучи телефонот. Совет?

Играат улога многу фактори. Дознај го сево ова па пиши:

1. Дали телефонот има OLD или NEW Bootrom?
2. Кој Baseband (Modem Firmware) му е моментално?
3. Во Cydia од кои iOS верзии имаш зачувано SHSH?
4. Дали ти е фабрички отклучен или зависиш од Ultrasn0w Unlock?

Извини, iOS 5 му ставил не iOS 6, еве го телефнот до мене се си е во најдобар ред, 3г му е

И тој не може. Или не е 3G (туку е 3GS) или му ставиле Whited00r што е модифициран iOS кој личи на iOS 5.

Играат улога многу фактори. Дознај го сево ова па пиши:

1. Дали телефонот има OLD или NEW Bootrom?
2. Кој Baseband (Modem Firmware) му е моментално?
3. Во Cydia од кои iOS верзии имаш зачувано SHSH?
4. Дали ти е фабрички отклучен или зависиш од Ultrasn0w Unlock?

И тој не може. Или не е 3G (туку е 3GS) или му ставиле Whited00r што е модифициран iOS кој личи на iOS 5.
Друже ти викам телефонот е до мене и е 3г не 3гс

Друже ти викам телефонот е до мене и е 3г не 3гс

Знаеш како се прави скриншот? HOME + SLEEP копчињата стисни ги истовремено, после прати ја сликата тука за да видам на која iOS верзија е, а преку IMEI ќе ти кажам дали ти е 3G или 3GS.

Ако може помош имам iphone 3gs old bootrom. Телфонот нема софтвер моментално и кога му давам restore ми дава error (-1), a кога давам ресторе на постара верзија ми дава ерор 3194 или 20. Немам зачувано bloobs ili shsh ве молам за помош итно ми е.
благодарам однапред

Ако може помош имам iphone 3gs old bootrom. Телфонот нема софтвер моментално и кога му давам restore ми дава error (-1), a кога давам ресторе на постара верзија ми дава ерор 3194 или 20. Немам зачувано bloobs ili shsh ве молам за помош итно ми е.
благодарам однапред

1. Направи Custom IPSW од iOS 6.0.1 преку Sn0wbreeze
2. Стај го телефонот во DFU
3. Отвори iTunes, држи SHIFT и клик на RESTORE
4. Одбери го IPSW фајлот што го направи преку Sn0wbreeze
5. Терај

Го инсталирав софтверот и сега кога се оклучува заглавува на јаболкото и не подига телефонот

Го инсталирав софтверот и сега кога се оклучува заглавува на јаболкото и не подига телефонот

100% ти е Old Bootrom? Со која постапка го среди?

100% ти е Old Bootrom? Со која постапка го среди?
old bootrom e го средив тоа го исклуцив и го уклуцив и подигна телефонот, но на конфигураторот кога ке ми казе да се конектирам со itunes ком. не ми го чита телефонот

old bootrom e го средив тоа го исклуцив и го уклуцив и подигна телефонот, но на конфигураторот кога ке ми казе да се конектирам со itunes ком. не ми го чита телефонот

Што ти вика? И пишувај појасно, повеќе детали.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom