Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Со оглед на тоа што Installous веќе не работи имате предлог за некоја солидна близу до него апликација со истата функција ?
Јас почнав со користење на AppCake и сум делумно задоволен сега за сега ама сепак не е тоа тоа.

vShare, iPASTORE, Zeusemos

Зошто не работи Installous повеќе? Ај некој ако не го мрзи нека образложи што се случува во iOS hacking светот. Си знае тој со името у загради дека на него мислам :P

iOS hacking светот си тера со полна пареа, до Недела (задутре) треба да излезе Untethered Jailbreak за iOS 6 за сите уреди кои го поддржуваат тој iOS.
А за Installous, се распаднаа затоа што никој ништо не донира, тие што кракнуваат апликации престанаа, серверите нема кој да им ги оддржува, буквално сите се испоразотидоа накај дома :)

И немој толку да мислиш на мене, ќе ни извадат муабети :D

Дали знае некој мобилара или сеедно човек што може да декодира 3GS (32 GB) да се користат други сим картици освен Т-Мобиле и притоа да не мора да бидам заглавен на iOS 4.1? За да не звучи збунувачки малку да под објаснам: Бев во мобилара ми рекоа може да се декодира ама ќе биде со иОС 4.1 и нема да може да користам апликации.

Дали знае некој мобилара или сеедно човек што може да декодира 3GS (32 GB) да се користат други сим картици освен Т-Мобиле и притоа да не мора да бидам заглавен на iOS 4.1? За да не звучи збунувачки малку да под објаснам: Бев во мобилара ми рекоа може да се декодира ама ќе биде со иОС 4.1 и нема да може да користам апликации.

Јас можам, нема да си заглавен на 4.1 и ќе може да се инсталираат апликации.
И други фактори играат улога ама треба да видам што и како е со твојот iPhone.

Имам проблем со iPad 4G 16 gb. Значи се беше океј со таблетов не е користен повеќе од 3 месеци, и исклучиво за работа беше користен. Беше ставен на полнач и утрово неможев да го уклучам воопшто, само црн екран. А, имам и потешкотии со наоѓање на гарантниот лист, па ме интересира да не знае некој што дефект може да е во прашање? И колку би била паметна идејата сам да го прочепкам...

Имам проблем со iPad 4G 16 gb. Значи се беше океј со таблетов не е користен повеќе од 3 месеци, и исклучиво за работа беше користен. Беше ставен на полнач и утрово неможев да го уклучам воопшто, само црн екран. А, имам и потешкотии со наоѓање на гарантниот лист, па ме интересира да не знае некој што дефект може да е во прашање? И колку би била паметна идејата сам да го прочепкам...

Држи ги двете копчиња (Home и Sleep) цело време додека не се појави Apple логото (некои 5-10 секунди)

Да идам за Скопје заедно да го оправаме 4с-от на 6.1 после Недела или сам да пробувам? :icon_lol:

Ако е се како што треба, ќе биде лесно сам да се снајдеш :)

Да идам за Скопје заедно да го оправаме 4с-от на 6.1 после Недела или сам да пробувам? :icon_lol:
Ако е се како што треба, ќе биде лесно сам да се снајдеш :)
Ти џабе се каниш другар, не не ферма Корунот! Ќе си средиш сам :icon_mrgr:

Иначе Корун, фала за инфото за Инсталус, ќе му најдам некое друго чаре, иако ајфонот го користам само ако рикне мојот па седи на полнач. И да не излезе муабетов дека Нексусот не дел батерија :P

Imam iPhone 5 i imam problem so Wi-Fi. Nejke da mi go zapamti passwordot na Wi-Fi'to doma.. i mora celo vreme da go pisuvam.
Probav manually da ja addnam mrezata - mi vika 'could not find'. Da ne znae nekoj sto e problemot?

Imam iPhone 5 i imam problem so Wi-Fi. Nejke da mi go zapamti passwordot na Wi-Fi'to doma.. i mora celo vreme da go pisuvam.
Probav manually da ja addnam mrezata - mi vika 'could not find'. Da ne znae nekoj sto e problemot?

Само на твојата мрежа е ова или на сите мрежи истово ти го прави?

Pa nemam na drugi mrezi probano. Drugarov u komsii ima Wi-Fi ali so opcija da me addne kaj nego na ruterot (So mac adresa) taka da nema password za pamtenje, si vlaga bez problem kaj nego.
Kaj mene e WEP security so pass i nikako da go zapamti passwordot. Na Iphone 4 nemashe vakov problem.

Pa nemam na drugi mrezi probano. Drugarov u komsii ima Wi-Fi ali so opcija da me addne kaj nego na ruterot (So mac adresa) taka da nema password za pamtenje, si vlaga bez problem kaj nego.
Kaj mene e WEP security so pass i nikako da go zapamti passwordot. Na Iphone 4 nemashe vakov problem.

1. Стај си WPA, а не WEP
2. Направи Forget Network на мрежата на ајфонот, и од кога ќе ставиш WPA пробај пак
3. Пробај на други мрежи со пасворд

1. Стај си WPA, а не WEP
2. Направи Forget Network на мрежата на ајфонот, и од кога ќе ставиш WPA пробај пак
3. Пробај на други мрежи со пасворд

Greska sum bil... ustvari WPA mi e mrezata. Mi beshe WEP... pa smeniv na WPA zaso Iphonot nejkeshe uopste da se konektira na WEP.
Kazi mi kade da najdam na telefonov forget network?

Greska sum bil... ustvari WPA mi e mrezata. Mi beshe WEP... pa smeniv na WPA zaso Iphonot nejkeshe uopste da se konektira na WEP.
Kazi mi kade da najdam na telefonov forget network?

Најди си ја мрежата на ајфонот, оди на таа стрелката што е десно од името на мрежата и види таму дали има копче Forget Network.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom