Имате ли ваша музика?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Со групата Low Riders имаме една инструменталка, снимана е на Street Festival 08 во Куманово...јас сум девојката позади клавијатурата :) Снимката е малце крш затоа што е снимано со апарат...enjoy :pipi:

jas licno i si praam raboti i snimame so bendot i nastapi iame,interesantna rabota seto toa osven delot so snimanje koa ke me staat na recording e togas sve utinjam:D
haha

Se zanimavam nesto vo Fl studio 8 ama retko koga nesto od toa ke ispadne.LOL

Темава специјално отворена за мене:vozbud::pipi:
Од 8 години пишувам текстови и на тие текстови правев некои едноставни мелодии на кои си се воодушевував.Но секако не бев задоволен само со тоа и сакав нешто, малку попрофесионално и сметав дека направеното најдобро ке може да се испромовира на Јуниорскиот евросонг, сметајки според фактите дека тоа е една ако не и единствена детска музичка манифестиација на која се пее во живо, а секако и предизвикот е огромен.Работев многу , ама многу на еден текст кој беше инспириран од мојот роденден.Целата(вистинска)приказна е дека за роденденот очекував да дојде симпатијата и дека ке играм со неа, ама за голема срека не дојде.Зошто за голема?Епа ако дојдеше немаше да ја напишам песната.Текстот беше составен за 10минути и остана мелодијата.Имав 13 години и секако побарав помош од некои стручни лица од кои научив многу.На крај си составив и мелодија.Песната беше примена, а подоцна победи и мојата песна ја претставуваше Македонија на јуниорски евросон 2005 што беше во Белгија.
Од тогаш немам застанато и постојано творам и творам.Имам направено неколку песни, најголем дел од нив беа на одредени детски фестивали, дека хеолу никој не прифака песна од 15-16 годишно дете на Макфест, ОхридФест и слично, а дел од нив стојат во фиока и чекаат бел ден.Да имам своја музика, и ја обожувам:pipi:

svirime zaedno u 2 benda so anitalent :D a da nasa e muzikata normalno:D

i dvata benda recisi nemaat dopirni tocki vo muzikata iako sme istite lugje:D

e toa kiro neka ti kaze bolje on poubavo ke se izrazi za toj bend..:D jas sum za bth zaduzen (:

U drugiot bend praime nekoja mesavina od death i thrash so ubaceni groove i HC i metalcore elementi:D.

Е Перо уше да ви ги пронајдев тие ХЦ елементи! Кај има у Карнејџ ХЦ бе вол!? Ако го важиш скримот на Блажо на моменти :) Иначе не сте истите луѓе!!!! Имате плус друг вокал, а суре е само бас таму :)

Со групата Low Riders имаме една инструменталка, снимана е на Street Festival 08 во Куманово...јас сум девојката позади клавијатурата :) Снимката е малце крш затоа што е снимано со апарат...enjoy :pipi:

Гитарите, односно една од нив е утната у штимот бајаги или мене така ми се чини?

a da se nastimate prvo :baeh:

Ех ... не е само штимот проблем ... Има и други ... ритмички се изместени гитарите , плус тапанаров некако не задржва ритам многу многу ( де брза да успорва ) .
Идеата за песната е многу добра ... АМА ... МНогу проби ви требат дури да звучи добро .

Иначе дечки да не занј некој која е процедурата за тужби за авторски права ... НЕкоја македонска естрадна звезда ми дина песна Музика и текст - нон д лес . Си слушнав некни на радио моја песна шо ја свиревме со бендот ко имав 18 .... НЕам ни идеа како се вика оваа новава изведба .. ке пишам ко ке разберам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom