Имате ли ваша музика?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
A jas ma4i se baraj po net Pomos kako da napisam pesna, abe nikako. Evo sviram vo bend solo gitara veke 3 i pol godini (prerabotki, ne nasi pesni), i pak nikako da mi dojde inspiracija da napisam pesna.

Probav nekolku pesni, mn poezija ispadja otkolku muzi4ka pesna :S. Ili ke po4nam da pisam pesna i ke me privle4e nekoja veke izrabotena pesna i tie akordi ke gi sviram. Primer: ednas probav da napisam pesna i na krajot, vo glava mi ostana Don't Cry od GNR pa akordite od taa pesna pak gi svirev samo tekstot so ovaa sto ja napisav.

Nikako da mi dojde inspiracija za pisenje, a mnogu sakam ROCK'n'roll ili Hard Rock pesna da napisam :(

Brat bez dobro obrazovanie ne mozes da napravis kvalitetna pesna bidi siguren.....jas koa svirev pred edno 2 godini taka si mislev,Am/F/G ete ti pesna....pa dodadev Am7 i mislev kojznae sto sum napravil:D........ali koga covek se educira i osvesti...moze samo da se smee na minatoto....treba da znaes pravilno da harmoniziras,da vrtis so skalite,ednostavno da ja razvivas muzikata.....mislam seto toa zavisi od tebe i od zanrot na muzikata...

In Flames We Trust...pozz

Треба талент за да бидеш музичар, на електронска музика или било која друга.

Треба талент за да бидеш музичар, на електронска музика или било која друга.

Да бидеме објективни.
Потребен е талент за хируршки прецизно да свириш инструмент на настап, покрај сета таа еуфорија и тензија, или талент е потребен да ја бутнеш плочата и да ја миксаш?

Да бидеме објективни.
Потребен е талент за хируршки прецизно да свириш инструмент на настап, покрај сета таа еуфорија и тензија, или талент е потребен да ја бутнеш плочата и да ја миксаш?
Објективно, не зборуваме за ДЈ-ство овде, ако од толкуте постови не прочита. Зборуваме за продукција. А ако мислиш дека е само ставање на плочата на грамофонот или цд во цд плеерот, се лажеш дечко. Многу повеќе од тоа е, ама инаетот не ви дозволува да признаете.

Објективно, не зборуваме за ДЈ-ство овде, ако од толкуте постови не прочита. Зборуваме за продукција. А ако мислиш дека е само ставање на плочата на грамофонот или цд во цд плеерот, се лажеш дечко. Многу повеќе од тоа е, ама инаетот не ви дозволува да признаете.

Нормално дека треба талент бе другар, ја потенцирав стриктно од музички аспект, не од продуцентски.
Многу добро знам дека не е само бутање на плочата, тоа беше механички кажано.
Грамафоните и сличните глупости, каде шо се бутаат плочите, никогаш нема да ги заменат инструментите, тоа неможеш да го негираш.
Музички жанр, кој бара техничка перфекција и маестрална способност, не може да биде на пониско ниво од горенаведеното, во овој случај да речеме диџејството.
Верувам дека си имал можност да видиш барем некој настап.

Tocno sepak..za bilo koja muzika treba talent...no za elektronsa muzika treba samo talent nisto povise:D...dodeka za dr muziki kako sto e jazzot,progresivni sranja....brat treba mnogu mozok:D....trance kompozicija na pr ne se voopsto prigotvuva...nego se pravi melodija potoa ednostavno se harmonizira...i to ti e brat.....se e urda....ednostavno do toj stepen....

Sega gledaj ima i nekoi cool stvari....ama toa e 1 vo 1000 slucai...pozz

Tocno sepak..za bilo koja muzika treba talent...no za elektronsa muzika treba samo talent nisto povise:D...dodeka za dr muziki kako sto e jazzot,progresivni sranja....brat treba mnogu mozok:D....trance kompozicija na pr ne se voopsto prigotvuva...nego se pravi melodija potoa ednostavno se harmonizira...i to ti e brat.....se e urda....ednostavno do toj stepen....

Sega gledaj ima i nekoi cool stvari....ama toa e 1 vo 1000 slucai...pozz

Па се разбира дека има ете пример и тоа од кај нас Кирил Џајковски, тој пример кога има настап , заедно настапува со цел оркестар да не речам, односно ја има улогата на диригент, во моментот ја прилагодува музиката.:smir:

Нормално дека треба талент бе другар, ја потенцирав стриктно од музички аспект, не од продуцентски.
Многу добро знам дека не е само бутање на плочата, тоа беше механички кажано.
Грамафоните и сличните глупости, каде шо се бутаат плочите, никогаш нема да ги заменат инструментите, тоа неможеш да го негираш.
Музички жанр, кој бара техничка перфекција и маестрална способност, не може да биде на пониско ниво од горенаведеното, во овој случај да речеме диџејството.
Верувам дека си имал можност да видиш барем некој настап.
Нормално дека нема да ги заменат во тој поглед,пошто самите семплови кои се компонираат во мелодија,се направени со инструменти.
Но,секако и инструментите не би го замениле вокалот,бидејќи дошле подоцна од човечкиот глас(тоа се учи во основно на музичко).
А сепак се случува инструменталната музика да креира поголема магија од гласовните способности на било кој пејач,тоа е факт нели.
Значи,не е битно од тој аспект,туку талентот и успешноста на тој што ја прави музиката,она што всушност и се дискутира.

Па се разбира дека има ете пример и тоа од кај нас Кирил Џајковски, тој пример кога има настап , заедно настапува со цел оркестар да не речам, односно ја има улогата на диригент, во моментот ја прилагодува музиката.:smir:

Toj e 1 od 1000:D i sepak e genij za razlika od mn drugi....sto mislat deka se nesto..

траки иам нешо псај транс праени у фрути лупс 8 и 7 јесда се уште демо да речам во изработка и така ако има некој VSTi плагини да даде нека сенд ПП

Pa jas gi koristam Guitar Pro, Cubase i Finale i pogolemiot del so pomos na MIDI Tastatura go kompoziram, a tekstot go pisuvam prvo ra4no, a potoa vo Notepad :D

ќе си користите Sound Forge ама само ако имате живци... програмава е закон ама успеав дури 30 секунди да напрам нешо и ми пукна филмот :)

Јас продуцирам електронска музика на Fruity Loops 8 имам голем избор на vst,sf2,samples во .wav формат имам направено една така аматерска песна и еден ремикс со еден мој пријател што работи на FL Studio 5-6 години . Наскоро ке имам нов компјутер со подобри перформанси и звучници па затоа сега симињам само работи за продуцирање а се уште немам направено нешто асално . Ако има некој заинтересиран за електронска музика за правење музика нека остави МСН адреса па ќе се читнеме :)
Хantrekz

Да Секако Треба Талент Но Исто Така Треба Време И Тешка Работа =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom