Имате ли ваша музика?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
имам свирено до сега во три групиб, две од нив беа панк, другата беше рокенрол па евоулираше во Хард рок и на крај Ејсид Панк почнавме да прајме... али бевме презафатени и со школо и други обврски и се откажавме... со другите две групи до сега сум имал само една свирка и тие се распаднаа и такој, веќе прекинав да свирам... :)
ианче во сите групи бев на гитара. Ах... сеа ми текна едно време почнав да свирам и Блек Метал ама тоа траеше неполн месец, па видовме дека немаме да имаме потреба за втора гитара почнав на сајзери ама видовме дека не не бива и ајт - се префрлија децата на треш јас се пензионирав.

Почнав во Cakewalk Kinetic од таму во Fruity за на крај да си се стаам на Cubase/Nuendo скоро веќе 2 години...се праат стварички дали амбиенти или мракови зависи од mood и со кого што како итн...:) онака готови тракици се на се околу 20тина а уште катаљон недовршени проекти хихихи, btw у средно свирев у бенд Dragon's Layer и фуравме некој хеви метал ауу филмови ама и тоа помина..

A jas ma4i se baraj po net Pomos kako da napisam pesna, abe nikako. Evo sviram vo bend solo gitara veke 3 i pol godini (prerabotki, ne nasi pesni), i pak nikako da mi dojde inspiracija da napisam pesna.

Probav nekolku pesni, mn poezija ispadja otkolku muzi4ka pesna :S. Ili ke po4nam da pisam pesna i ke me privle4e nekoja veke izrabotena pesna i tie akordi ke gi sviram. Primer: ednas probav da napisam pesna i na krajot, vo glava mi ostana Don't Cry od GNR pa akordite od taa pesna pak gi svirev samo tekstot so ovaa sto ja napisav.

Nikako da mi dojde inspiracija za pisenje, a mnogu sakam ROCK'n'roll ili Hard Rock pesna da napisam :(

A jas ma4i se baraj po net Pomos kako da napisam pesna, abe nikako. Evo sviram vo bend solo gitara veke 3 i pol godini (prerabotki, ne nasi pesni), i pak nikako da mi dojde inspiracija da napisam pesna.

Probav nekolku pesni, mn poezija ispadja otkolku muzi4ka pesna :S. Ili ke po4nam da pisam pesna i ke me privle4e nekoja veke izrabotena pesna i tie akordi ke gi sviram. Primer: ednas probav da napisam pesna i na krajot, vo glava mi ostana Don't Cry od GNR pa akordite od taa pesna pak gi svirev samo tekstot so ovaa sto ja napisav.

Nikako da mi dojde inspiracija za pisenje, a mnogu sakam ROCK'n'roll ili Hard Rock pesna da napisam :(

Тоа е проблемот што се јавува кај сите автори...кога 7-8 дена нема да слушаш апсолутно никаква музика, толку ќе земеш книга за акорди и скали и кога сам ќе компонираш акорди , ќе напишеш текст и ќе направиш ритам односно ќе ги вклопиш акордите со слоговите на текстот ....а за солото ќе користиш една скала на пример Е-дур - важно е да имаш ритмички обележја на солото и некое „завивање“ на крајот на солото а после ќе продолжиш со рефренот

Важно е рефренот да содржи моќ и да останува во глава после првото свирење ...

Тоа е формулата ...

:kesa:

свирам у 2 бенда, Carnage (thrash/death) и Beyond THe Horizon (melodic death/power). Со Carnage имавме 2 настапи до сеа, али од школо (пошо бендот почна као школски), а со Byond The Horizon наскоро треба прва свирка.:wink:

Тоа е проблемот што се јавува кај сите автори...кога 7-8 дена нема да слушаш апсолутно никаква музика, толку ќе земеш книга за акорди и скали и кога сам ќе компонираш акорди , ќе напишеш текст и ќе направиш ритам односно ќе ги вклопиш акордите со слоговите на текстот ....а за солото ќе користиш една скала на пример Е-дур - важно е да имаш ритмички обележја на солото и некое „завивање“ на крајот на солото а после ќе продолжиш со рефренот

Важно е рефренот да содржи моќ и да останува во глава после првото свирење ...

Тоа е формулата ...

:kesa:

Друже зависи во која скала ја пишуваш песната. :)

Да речеме строфи ти идат као по некоја логика I, III и V стапало од скала, рефрен такоче само од друг степен, пратња за соло да речеме во A, а ти да свириш соло во E. :)

Sega Pisuvam nesto progressive/psychedelic/melodeath, malku e freaky dodeka da se sklopat tie dzezerski sranja + the devil note bla bla:D ali e ustvari kinda fun dodeka se pisuva takva muzika:D inaku imam nekoi sranja sto gi pravev koga imav 3 godini na www.myspace.com/fallenhypaspist ima neso trance/metal..:D

Како соло работам транс, а имам collab прогресив хаус трака што ќе излезе следниот месец на Ora Recordings.
Па почнав пред 3-4 години со FL Studio, и уште сум со тој програм. Мислам дека ми треба барем уште една година за да се усовршам комплетно и да издадам уште поквалитетни траки за некој добар лабел. Моментално учам за FM Synthesis, Wavetable Synthesis, & Subtractive Synthesis, т.е. да правам сопствени синтови. Знам mixing, compressing како дел од продукцијата и планирам да почнам да учам mastering (со користење на лимитери, бенд компресори и сл).
Планирам во иднина да се префрлам на Logic ако си купам Mac. :)
Инаку можам да ви набројам колку сакате артисти кои користат FL Studio, со квалитетни траки, познати на сцената. Како што велат не е до кујната, до куварот е. Исто е и со продукцијата.

Првата трака е мојата (т.е. соработката со еден другар)

1) Kiksu & Ivan Nikusev - Macedonia

онадам по некоја трака у фрути 8 ама лабаф сум на плагини а слабо се наогјаат по нет асални VSTi такада ако некој може да донира некој плагин има мој респект

Друже зависи во која скала ја пишуваш песната. :)

Да речеме строфи ти идат као по некоја логика I, III и V стапало од скала, рефрен такоче само од друг степен, пратња за соло да речеме во A, а ти да свириш соло во E. :)
Tipce ti ako znaes so zbores arno kee ... a ako ne odi frli se u nekoj bunar:pos2::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom