House of the Dragon

За кој тим сте во војната наречена „Танц на змејовите“?

• Тимот на ЦРНИТЕ - Кралицата Ренира I

• Тимот на ЗЕЛЕНИТЕ - Кралот Егон II

• Неопределен

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Никогаш нема да се исперат шо не ја тераа 11,12 сезони ГОТ. И ова делува избрзано се, Ранира решава оди и се враќа за 5минути скрин тајм во Ред Кип без никаква реперкуција.

Крв да серат шо уништија такво ремек рело како Гот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.692
Идејата дека крал или кралица ќе се преоблече во обичен човек и ќе шета меѓу народот веројатно потекнува од Македонски Народни Приказни :pos:

Нигде смисла ама за драматичен ефект изведено, да разбереме дека недоразбирање било во прашање, или можеби не, којзнае.

Се е веќе видено и затоа не пали повеќе. Еве да замислиме дека ГоТ не беше снимен и дека почнале со ХоД. Кога ќе дојдеше моментот Рејнис да им влезе со змејот, сите ние кои не сме ги прочитале книгите ќе бевме со подзината уста, ќе ја раскажувавме сцената која сега вака и не е нешто посебно.

А после ХоД откако ќе се изнагледавме убивања, кога ќе дојдеше ГоТ на ред и ќе му ја скинеа главата на Нед Старк ќе бевме океј, I see what you did there, ама луѓе умираат цело време... :D

Член од
26 јануари 2020
Мислења
984
Поени од реакции
1.278
Овој чопајов е али експрес Little finger. Варис, Тирион кој че ги замени со дијалозите овде? Реално послаба ми е ако ја сметаме за драма. Али зато ефектите прејаки ми се.

O

ob1

Гостин
Костимографијата. :vozbud:

Првин мислев дека не можат да ја надминат Game of Thrones, па мислев дека не можат да ја надминат House of the Dragon прва сезона, али арморот на коњите човече, пооооууу колку јако изгледаа.

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
349
Поени од реакции
506
Има кадри од 4та епизода од Рејнис и Егон со нивните змејови а тоа значи само едно нешто.Ако ја убијат оваа епизода не ја гледам веке серијата :mad::mad::mad::mad:

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.089
Поени од реакции
7.063
Серијава вреди да се глеа после гомното што беше крајот на ГОТ?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.626
Поени од реакции
6.432
Некако не е толку возбудливо кога знаеш што ќе се случи.

O

ob1

Гостин
Некако не е толку возбудливо кога знаеш што ќе се случи.
Зашто бе, ја ги имам читано книгите и пак ми е прејака. Возбудливо е во поглед да се види како ќе екранизираат битен момент во приказната, али да, го нема тој wow фактор ко во Game of Thrones. Ма да мислам дека продуцентите не ни идат на тоа.

На пример целата сцена со битката и со борбата со змејовите им беше предобро направена. Money well spend. Единствена замерка имам што на некои моменти ептен се познава дека е green screen, ама тоа се сцени коа има змејови во кадар па најверојатно мора така.

Цела претходна сезона збореа за тоа како мора да се спречи војна бидејќи вона во која има змејови е најгрозоморното нешто и бројот на жртви е огромен. Епа со биткава мислам дека успеаа да го пренесат тоа чувство на гледачот, поготово со моментот пеплосаните војници на кои единствено нешто останато беше нивниот оклоп и целиот пеплосан battlefield.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
984
Поени од реакции
1.278
Уффф... Како почна епизодава, мислев ќе е уште еден филер, а испадна прејака! Штета што и смрденово узурпаторче не умре.

Ренис - божица! :cuc:
А Ренира преглупа искрено, џабе и состаноци, џабе и советници и лордој или шо и да се.. :)

O

ob1

Гостин
Face expression-от на Aemond, споредено прва со втора сезона.

Во прва сезона откако го уби Лук се виде не сигурност, страв и каење на неговата фаца, дека не му беше тоа намерата, додека сега кога ја уби Ренис се виде задоволство и гордост на неговото лице.

Истото беше и со контролата врз змејот, во првата сезона не можеше да го исконтролира Вегар и затоа настрада Лук, додека во втора сезона имаше сцена каде Вегар сакаше сам да тргне (откако го виде Егон дека се приклучува во борбата) но овој успеа да го смири и да го запре.

Прејако ги развиваат ликовите реално.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.502
Поени од реакции
10.175
Mrazam koga moram da prekinuvam neshto na pola pat, ama na ovaa tolku i e od mene.

Znam deka e posebna serija, ama koga kje ja slushnesh instrumentalkata od GoT na start, ne mozhe da nemash visoki ochekuvanja. Za mene e daleku pod ochekuvanjata, i dosega povekje ja gledav "na sila" odkolku nekoe uzhivanje.

Kajgana Shop

На врв Bottom