Стигнат сум некаде до крајот на втора сезона, серијата е онака, да изгледаш 2-3 епизоди у ден преку сила, не е од тие серии кај што те тера да ја пуштиш наредната епизода, па после наредната и гледаш отишло 5 саат сабајле... ама добра е онака, за релакс.
Е сега да кажам што многу, ама стварно многу ме нервира(ше).
Прво, тимот на Хаус кој што му се спротиставува на секоја негова поставена дијагноза и план на терапија. Значи гледаме дека Хаус вака или така секогаш ги решава случаевите, дали ќе му се јави на сон причината за болеста, дали ќе види гомно на патот и ќе сфати дека бабата јадела компири од Авганистан на кои претходно газеле гасеници и испуштале токсини па затоа има болест... значи секогаш успева да ја постави правилната дијагноза. А неговиот тим што прави? "Не е оваа дијагноза, друга е", "не ја давам оваа терапија на пациентот, друга ќе дадам", "сеа ќе те кажам на Кади", бла бла бла. И што заклучив јас? Дека еве да речеме Хаус да го нема и одделот да го водат овие тројцата, може комотно да се вика "оддел за недијагностика УМРИ ПРИЈЕ СМРТИ".
Второ, драмата помеѓу Хаус и таа неговата бивша жена, ауу луѓе, не знам како ги истрпив тие срања... фала богу заврши (се надевам нема да се враќа).
Тоа е тоа, мораше да се издувам некаде