HoN-Heroes of Newerth

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
imaat pomalce igraci od LOL zatoa sto e besplatna, a lol e detska igra, ja igrav i aj otkazav preminav na HON..Ziva glupost e LOL
Да, да, затоа ХоН растура на competitive scene...
Еве сега Electronic sport league(ESL) објави само 3 игри кои ке се играат на турнирот. Старкрафт 2 , Кантер Страјk и LoL. Зошто ја нема ХоН?
Не сум сигурен ама мислам дека ја немаше ни на Dreamhack.

Се додека судите по графика - нема да знаете шо е добра игра. Со среќа.
и ова :))

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

По што заклучи дека судат по графиката? LoL ја претапа направија, што беше пред 10-тина месеци, што е сега... Серверите со куви(queue) по 2 саата да чекаш, секој 3 ден излегува нов imba херој, и 2-риот ден од како што излезе тој херој, ајде, нов пач, да го средат херојот... Session Closed знае да каже на сред игра и крај, ќе си чекаш пак 2 саата куви за да влезеш, а сега и ова со разделувањето на EU серверот е.... абе ТАПА...

Секој ден ја проверувам оваа тема со надеж дека некој ќе пише малце повеќе за тоа, HoN f2p :).
Шо била пред десет месеци? Иста беше. Серверите не ги кењај пошо до вчера неможевте да се логирате од DDoS напади така да не јади гована. А за queue-от барем го иаме и е рeд, кај вас вика "CANNOT FREAKING LOG IN U FUCK TARD" и треба да висам пред монитор да пробувам сто пати.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Како тргнале од 30$ па сеа на 10$ кај да е ќе иде играва f2p.Плус Dota 2 се ближи така чисто се сомневам дека ке опстане ако не идат f2p.
Пред да се плаќа играва 100.000 корисници имаше лајв.
Одкако се плаќа - 40.000.
Коа ќе искочи дота 2 - 10.000.
Коа ќе стане f2p - пак 150.000+.

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Абе играта си е добра, ако ти се свиѓа дота ке ти се свиѓа и ХоН. Мислам дека вреди да се земе за 10 долари.
ЛоЛ е пооригинална. Само основните работи ги има од дота (мапата, правилата..) а има мнооогу интересни додатоци кои ја прават оригинална и интересна. Јас ЛоЛ играм веќе 7-8 месеци, скоро секој ден играм по 2-3 партии и не ми здосадува.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Плус од играва многу се учи.Имаш многу опции како примери преку кои после еден период ќе укапираш што не си ги правел редовно во дота.На пример јас ретко купував Courier,и ретко бев Suppoter и ретко ставав Wards во дота,скоро никат,а тука научив се што како :) Играта си е топ,и тоа дека ќе се намали бројот кога ќе искочи дота 2-да :) јасно е тоа :)

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Викате дека ЛоЛ е поинтресна од ХоН?

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
DarkLord, симни ја изиграј неколку партии и види сам... нема смисла да слушаш некои хон фанови како ја плукаат ЛоЛ

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
DarkLord, симни ја изиграј неколку партии и види сам... нема смисла да слушаш некои хон фанови како ја плукаат ЛоЛ
Или обратно лол ја прават кизнај шо а кењаат по ХоН оти не им се дава пари да ја играат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom