HoN-Heroes of Newerth

П

Паган-др

Гостин
А да се купи нови херои може? Пошто сега влегов и само неколку можам да одберам.
Нема купување нови херои. Тие се хероите, до модот е само од колку херои можеш да одбираш.

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
Сите прочитавте, никој не разбра.

Со преминувањето во free2play, има 3 типа на акаунти: Legacy, Beginner и Verified.

Legacy - сите кои плеснале 30 долари и ја купиле играта. Сега добиваат гратис goblin coins (тоа шо се троши во in-game продавницата) и добиваат пристап до сите херои во било кој мод. Можат да играат меѓусебно и во Verified Matches (matchmaking). (следи објаснување за ова)

Beginner - сите кои се регистрираат сега, откако премина во free2play. Имаат пристап само до 15 херои, мислам но не сум сигурен дека ова важи за сите модови. Тие 15 херои ќе се менуваат на одреден временски период (не се знае колку време, претпоставувам на недела дена). Можат да играат само во beginner matchmaking, т.е. се претпоставува дека повеќето ќе бидат noob кога ќе се регистрираат, па да ги делат искусните од неискусните.

Verified - откако еден beginner акаунт стига до 5-ти левел или купи одреден број на goblin coins за трошење во продавницата, станува verified. Има пристап до истите 15 херои кои ги има и beginner, но откако ќе стане verified може да игра во Verified Matches заедно со Legacy акаунтите.

Моментално ја симнувам па да се потсетам ова-она, пред да ја напраат со плаќање (во closed/open beta) имав изиграно 1500+ игри, па се префрлив на League Of Legends. :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Имам на располагање само 15 херои??? Not good enough. Team Fortress 2 ја направија бесплатна со сите опции овозможени иако играта немаше конкуренција во нејзина категорија, а овие па уште ќе се курчат иако заостануваат зад Dota & LoL. Ботови.
А да не зборам па за кога ќе излезе Dota 2...

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Ја симнав, свашта само 15 херои ми се на располагање.Истиве овие ги играв кога беше бета.S2 games Ти се ненормални.
Чекам Дота 2 да искочи.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
Уште една од игрите кои станаа "free 2 play"... :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
Ја симнав, свашта само 15 херои ми се на располагање.Истиве овие ги играв кога беше бета.S2 games Ти се ненормални.
Чекам Дота 2 да искочи.
И јас чекам, единствена рационална одлука ќе биде и таа да биде Free2Play, затоа што ви гарантирам дека ќе биде најдобра од сите 3 (Dota2, LoL, HoN). Ако се плаќа еднаш како што беше сеа со HoN ќе биде малце заебано, а пиратски мултиплеер ќе биде тешко да се игра бидејќи некаде читав дека играта нема Lan и се оди преку Steam.
Уште една од игрите кои станаа "free 2 play"... :)
не бе?

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
И јас чекам, единствена рационална одлука ќе биде и таа да биде Free2Play, затоа што ви гарантирам дека ќе биде најдобра од сите 3 (Dota2, LoL, HoN). Ако се плаќа еднаш како што беше сеа со HoN ќе биде малце заебано, а пиратски мултиплеер ќе биде тешко да се игра бидејќи некаде читав дека играта нема Lan и се оди преку Steam.

не бе?
Колку што слушнав Дота 2 ќе се плаќа.

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
Колку што слушнав Дота 2 ќе се плаќа.
Немаат ништо најавено моментално, се вртат муабети дека Team Fortress 2 ја направиле free2play колку да тестираат што-како, па да видат дали ќе им се исплати тоа да го направат и со DOTA2.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Немаат ништо најавено моментално, се вртат муабети дека Team Fortress 2 ја направиле free2play колку да тестираат што-како, па да видат дали ќе им се исплати тоа да го направат и со DOTA2.
Well, откако ја направија бесплатна, TF 2 стана најиграна игра на steam, поминувајќи ги дури и Counter-Strike & Counter-Strike: Source. Претходно ова им успеа на неколку игри (Portal 2, Terrania, MW 2 etc...), али они доста кратко се задржаа на врвот. TF 2 е веќе повеќе од 1 месец на врвот, и тоа кажува многу.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Чекам Дота 2 да искочи.
пер, си ги купуеш рестото со поени кои ги зимаш од добро изиграни партии
не ми е јасно шо е сложено тука, ова на лол постои од коа искочи играта.
--- надополнето: Jul 31, 2011 9:48 PM ---
Well, откако ја направија бесплатна, TF 2 стана најиграна игра на steam, поминувајќи ги дури и Counter-Strike & Counter-Strike: Source. Претходно ова им успеа на неколку игри (Portal 2, Terrania, MW 2 etc...), али они доста кратко се задржаа на врвот. TF 2 е веќе повеќе од 1 месец на врвот, и тоа кажува многу.
Али ДОТА2 им е инстант win така да ќе напраат да се плаќа (дали еднаш или месечно, не е битно, битно valve не праи игри за беспари, мора некој денар да се исцеди, кој ќе ги плати работниците)

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
пер, си ги купуеш рестото со поени кои ги зимаш од добро изиграни партии
не ми е јасно шо е сложено тука, ова на лол постои од коа искочи играта.
--- надополнето: Jul 31, 2011 9:48 PM ---

Али ДОТА2 им е инстант win така да ќе напраат да се плаќа (дали еднаш или месечно, не е битно, битно valve не праи игри за беспари, мора некој денар да се исцеди, кој ќе ги плати работниците)
Да, ама на LoL земаш многу повеќе IP по игра отколу што земаш silver coins по игра на HoN, т.е. многу побрзо можеш да отклучиш херои. И патем, после толку време играње LoL дојдов до заклучок дека балансот во таа игра не е баш како што треба, и баш се надевав дека на HoN ќе биде подобро.
Арно ама, наместо да е подобро, играта е тапа. Балансот на хероите е далеку полош од оној на LoL, за range-от на autoattack веќе да не зборувам, Puppet Master од километар далечина може да мава, фер ли е тоа? Не можам до крип да стигнам за last hit да напраам без да изгубам 100-150 hp.
Ќе продолжам да ја играм чисто заради тоа шо имам другар со кој заедно игравме уште од почетокот на closed beta па се до крајот, а тој подоцна и си го купи акаунтот. Ова го чека веќе година дена а за LoL не сака ни да чуе, така да...:D

Инаку за DOTA2 го имам истото мислење дека ќе биде instant win и со гаранција ќе биде најдобра од сите, доволно е само името VALVЕ, ако имаш било какво знаење од гејминг ќе ти стане јасно, ама јас искрено верувам дека ќе биде free2play, немаат гајле вработените ќе преживеат не се секирај. Се растура VALVE пари правење од Steam. :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да, ама на LoL земаш многу повеќе IP по игра отколу што земаш silver coins по игра на HoN, т.е. многу побрзо можеш да отклучиш херои. И патем, после толку време играње LoL дојдов до заклучок дека балансот во таа игра не е баш како што треба, и баш се надевав дека на HoN ќе биде подобро.
Арно ама, наместо да е подобро, играта е тапа. Балансот на хероите е далеку полош од оној на LoL, за range-от на autoattack веќе да не зборувам, Puppet Master од километар далечина може да мава, фер ли е тоа? Не можам до крип да стигнам за last hit да напраам без да изгубам 100-150 hp.
Ќе продолжам да ја играм чисто заради тоа шо имам другар со кој заедно игравме уште од почетокот на closed beta па се до крајот, а тој подоцна и си го купи акаунтот. Ова го чека веќе година дена а за LoL не сака ни да чуе, така да...:D

Инаку за DOTA2 го имам истото мислење дека ќе биде instant win и со гаранција ќе биде најдобра од сите, доволно е само името VALVЕ, ако имаш било какво знаење од гејминг ќе ти стане јасно, ама јас искрено верувам дека ќе биде free2play, немаат гајле вработените ќе преживеат не се секирај. Се растура VALVE пари правење од Steam. :)
Балансот на ЛоЛ и ХоН е не споредлив. ХоН ги зема старите херои од дота, која беше исто така небалансирана - и се заеба.
ЛоЛ од друга страна има чуден matchmaking system, али боље тоа него да глеам констатно само 10 од 50 хероја да се играат.

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
^ Во последно време и LoL е заебана со новите херои на секои две недели. Некој ќе рече дека тоа е супер, нов херој на 2 недели, ама во стварност тоа е многу заебана работа. На champion spotlight херојот гази се живо, кога излегува е неверојатно небалансиран како што е случајот со новиот херој, Wukong, има исто ако не и повеќе HP од повеќето tank-ови во играта, а нема допирна точка со tank. За spell-овите веќе да не праам муабет.
Anyway, неверојатно небалансиран, сите го купуваат (скоро сите со Riot Points кои нели, се купуваат со кеш) и го има во секоја игра во следните 7-8 дена откако ќе го пуштат, до следниот пач. Во тој пач херојот ќе јаде EPIC NERF и толку ќе биде од него, на здравје на сите што го купиле. Следната недела, нов херој - истата ситуација. Просто објаснато оди вака:

1. Make imba hero.
2. Champion spotlight imba hero pwning noobs.
3. Everyone buys imba hero.
4. One week later, EPIC NERF on imba hero.
5. ???
6. RIOT PROFIT!

Kajgana Shop

На врв Bottom