I
Iblis
Гостин
За драпај си мади*ата.Име во боја, друг изглед на хероите, шаути etc etc.
За драпај си мади*ата.Име во боја, друг изглед на хероите, шаути etc etc.
Нема купување нови херои. Тие се хероите, до модот е само од колку херои можеш да одбираш.А да се купи нови херои може? Пошто сега влегов и само неколку можам да одберам.
остана нешто што не украдоа од ЛоЛ?. Тие 15 херои ќе се менуваат на одреден временски период (не се знае колку време, претпоставувам на недела дена).
И јас чекам, единствена рационална одлука ќе биде и таа да биде Free2Play, затоа што ви гарантирам дека ќе биде најдобра од сите 3 (Dota2, LoL, HoN). Ако се плаќа еднаш како што беше сеа со HoN ќе биде малце заебано, а пиратски мултиплеер ќе биде тешко да се игра бидејќи некаде читав дека играта нема Lan и се оди преку Steam.Ја симнав, свашта само 15 херои ми се на располагање.Истиве овие ги играв кога беше бета.S2 games Ти се ненормални.
Чекам Дота 2 да искочи.
не бе?Уште една од игрите кои станаа "free 2 play"...
Колку што слушнав Дота 2 ќе се плаќа.И јас чекам, единствена рационална одлука ќе биде и таа да биде Free2Play, затоа што ви гарантирам дека ќе биде најдобра од сите 3 (Dota2, LoL, HoN). Ако се плаќа еднаш како што беше сеа со HoN ќе биде малце заебано, а пиратски мултиплеер ќе биде тешко да се игра бидејќи некаде читав дека играта нема Lan и се оди преку Steam.
не бе?
Немаат ништо најавено моментално, се вртат муабети дека Team Fortress 2 ја направиле free2play колку да тестираат што-како, па да видат дали ќе им се исплати тоа да го направат и со DOTA2.Колку што слушнав Дота 2 ќе се плаќа.
Well, откако ја направија бесплатна, TF 2 стана најиграна игра на steam, поминувајќи ги дури и Counter-Strike & Counter-Strike: Source. Претходно ова им успеа на неколку игри (Portal 2, Terrania, MW 2 etc...), али они доста кратко се задржаа на врвот. TF 2 е веќе повеќе од 1 месец на врвот, и тоа кажува многу.Немаат ништо најавено моментално, се вртат муабети дека Team Fortress 2 ја направиле free2play колку да тестираат што-како, па да видат дали ќе им се исплати тоа да го направат и со DOTA2.
пер, си ги купуеш рестото со поени кои ги зимаш од добро изиграни партииЈа симнав, свашта само 15 херои ми се на располагање.Истиве овие ги играв кога беше бета.S2 games Ти се ненормални.
Чекам Дота 2 да искочи.
Али ДОТА2 им е инстант win така да ќе напраат да се плаќа (дали еднаш или месечно, не е битно, битно valve не праи игри за беспари, мора некој денар да се исцеди, кој ќе ги плати работниците)Well, откако ја направија бесплатна, TF 2 стана најиграна игра на steam, поминувајќи ги дури и Counter-Strike & Counter-Strike: Source. Претходно ова им успеа на неколку игри (Portal 2, Terrania, MW 2 etc...), али они доста кратко се задржаа на врвот. TF 2 е веќе повеќе од 1 месец на врвот, и тоа кажува многу.
Да, ама на LoL земаш многу повеќе IP по игра отколу што земаш silver coins по игра на HoN, т.е. многу побрзо можеш да отклучиш херои. И патем, после толку време играње LoL дојдов до заклучок дека балансот во таа игра не е баш како што треба, и баш се надевав дека на HoN ќе биде подобро.пер, си ги купуеш рестото со поени кои ги зимаш од добро изиграни партии
не ми е јасно шо е сложено тука, ова на лол постои од коа искочи играта.
--- надополнето: Jul 31, 2011 9:48 PM ---
Али ДОТА2 им е инстант win така да ќе напраат да се плаќа (дали еднаш или месечно, не е битно, битно valve не праи игри за беспари, мора некој денар да се исцеди, кој ќе ги плати работниците)
Балансот на ЛоЛ и ХоН е не споредлив. ХоН ги зема старите херои од дота, која беше исто така небалансирана - и се заеба.Да, ама на LoL земаш многу повеќе IP по игра отколу што земаш silver coins по игра на HoN, т.е. многу побрзо можеш да отклучиш херои. И патем, после толку време играње LoL дојдов до заклучок дека балансот во таа игра не е баш како што треба, и баш се надевав дека на HoN ќе биде подобро.
Арно ама, наместо да е подобро, играта е тапа. Балансот на хероите е далеку полош од оној на LoL, за range-от на autoattack веќе да не зборувам, Puppet Master од километар далечина може да мава, фер ли е тоа? Не можам до крип да стигнам за last hit да напраам без да изгубам 100-150 hp.
Ќе продолжам да ја играм чисто заради тоа шо имам другар со кој заедно игравме уште од почетокот на closed beta па се до крајот, а тој подоцна и си го купи акаунтот. Ова го чека веќе година дена а за LoL не сака ни да чуе, така да...
Инаку за DOTA2 го имам истото мислење дека ќе биде instant win и со гаранција ќе биде најдобра од сите, доволно е само името VALVЕ, ако имаш било какво знаење од гејминг ќе ти стане јасно, ама јас искрено верувам дека ќе биде free2play, немаат гајле вработените ќе преживеат не се секирај. Се растура VALVE пари правење од Steam.