Груевски да излезе од глувчешка дупка

• Креатор на темата Креатор на темата asterix_m
  • Време на започнување Време на започнување
Доста гледате тесно партиски интереси у пичку матер...преку куров више... :nerv:

партиски интереси се кога некој е против пробугарската ДПМНЕ која е дојдена да ја уништи Македонија, а кога некој го брани грујо како да е најневиниот човек на светот .. е тогаш не се... Од кога така бе дпмне-овци едни?

Партиски интереси се кога ниеднаш нема да плукнеш контра ветерот.

така е трну о мудар, на нас ни гори ама кој го запали огинот треба дарем да се оптруди да го гаси а не да се крие

Гледам дека напиша нај голема глупост до сега што имам прочитано ќе ти кажам нешто ама нема потреба дса сватиш пошто вие комунистите не сваќате за васа какао ќе каже другарот Б.Ц.

Огнот го запали СДС.М и другарот Киро кога прифатија Македонија да се вика ПЈРМ и кога го сменија знамето тогаш се знаеше кад тад Македонија ќе има проблем со грците е врати го малку назад филмот ако си млад прашај ги мајкати и таткоти кога започнал проблемот со името.

А Груевски оставетего на мира и нему не му е лесно како и на сите МАКЕДОНЦИ што се чувствуваат така.

Изгледа дојде време да се одлучи,еден писател Шекспир рекол да се биде или не? Наше е да се прашаме и преиспитаме,не по основа на партиска линија туку дали сме доволно горди на она што сме.
Прашање е сега:
А)Да не биде или
Б) Не

А да излезеше СДСМ во комплетен состав- млади и стари, па да кажеше нешто во стил:

Ја подржуваме изјавата на премиерот за непромена на името, ја подржуваме Македонија и македонскиот народ во зачувувањето на идентитетот. Во случај некој да посегне во името и нашиот идентитет (што самите ние го направивме) ќе му сечеме глава!

Убаво би било, нели? :)

Астерикс, мислиш не е време да се слушне ваква или слична изјава и да престане да се напаѓа државниот врв, туку да се помогне во борбата со грчките гомна?

А да излезеше СДСМ во комплетен состав- млади и стари, па да кажеше нешто во стил:

Ја подржуваме изјавата на премиерот за непромена на името, ја подржуваме Македонија и македонскиот народ во зачувувањето на идентитетот. Во случај некој да посегне во името и нашиот идентитет (што самите ние го направивме) ќе му сечеме глава!

Идеално би било ама да го кажат тоа е просто неверојатно, само плукаат.

Астерикс, мислиш не е време да се слушне ваква или слична изјава и да престане да се напаѓа државниот врв, туку да се помогне во борбата со грчките гомна?

па не излезе во тој формат како што вие сакате ама јасно и глсано кажа македонија не смее ниту да го смени уставното име а не треба нити да ја пропушти шансата за влез во НАТО. Е сега ако ве разочаравме ивинете ама од нас толку:nesvest:

па не излезе во тој формат како што вие сакате ама јасно и глсано кажа македонија не смее ниту да го смени уставното име а не треба нити да ја пропушти шансата за влез во НАТО. Е сега ако ве разочаравме ивинете ама од нас толку:nesvest:
Се е тоа ефтино собирање политички поени.
Зошто?
И СДСМ да беше на власт, во сегашниов момент, т.е. извесна, кажи - речи сигурна покана за членство во НАТО, Грција ќе ја користеше секоја можност за притисок каков што го прави сега, за да ја добие „битката“ за името.
И БЦ да беше премиер, и Рада да беше, и Св. Петар да беше, исто ти се фаќа. Ќе ја имавме истата ситуација.
Не споредувај статус-кандидат, Договор за стабилизација и асоцијација, со покана за полноправно членство. Има огромна разлика.

Вас, нас...До кога??
Кои се тие "нас"? "Вие" сте нешто поинакво?
Не сме сите македонци, пред се? Не се работи за НАША, на СИТЕ нас, Македонија?
Или прво "нас", т.е СДСМ, па после идентификување со народот?

Срам да ви е на сите, ма од која и партија да сте, што се делите и определувате според книшката партиска. Политиканството и ситните интереси така ве заслепиле, што не гледате дека со минатото на вашите предци и со иднината на вашите потомци си играат.

Чувај не Боже од расколници меѓу нашите, само тоа ќе речам.

Abe rabotava uste nezavrsena nie barame krivci, koj so izjavil, ne e bitno nesto da izjavis, tuku bitno e nesto da naprais, ke dojde samitot ke vidime koj so napravil,
Nit sdsm-OVCA, ne mozes da nateras da prifati nesto od vmro-OVCA, nit pak obratno, i bezpolezno e da se raspravame

Abe rabotava uste nezavrsena nie barame krivci, koj so izjavil, ne e bitno nesto da izjavis, tuku bitno e nesto da naprais, ke dojde samitot ke vidime koj so napravil,
Nit sdsm-OVCA, ne mozes da nateras da prifati nesto od vmro-OVCA, nit pak obratno, i bezpolezno e da se raspravame
И токму затоа Македонија ќе ја снема онаква каква што ја знаеме...Ќе бидеме новомакедонци, горномакедонци...ако им дозволиме...а има уште време да спречиме.

Е како бе јасно и гласно, кога се изначитавме изјави за ставот на Ел Президенте како "се требало да се најде решение за мала и незначајна придавка која немало да ни биде на штета". Што значи тоа?

Е сега ако ве разочаравме ивинете ама од нас толку:nesvest:

Зошто бе златен зошто се издаде дека си од штабот.....

Абе астерикс_м(ова м ти значи male...не верувам дека е асоцијација за мак.).....е сеа види...

И јас да бев комуњар ќе јадев овака лајна против се што е вљубено во оваа влада....ама бар откога ќе го исклучев комот и ќе завршам со форумот во главата сепак ќе знам при здрава свест дека Николче прави добро за земјава...

Е сега јас од тебе нормално дека нема да барам да зборуваш во позитивна смисла за ВМРО...ама бар биди интересен и работи со факти за да не се брукаш...иако сите знаеме дека уште има надеж да се вратиш помеѓу нас МАКЕДОНЦИТЕ.

:smir:

Името не треба да се смени а шанси за во НАТО имало и ќе има колку ви душа сака,особено доколку сега не влезе Македонија па со тоа се покаже дека НАТО и не баш така демократски и рамноправен сојуз на повеќе држави туку секогаш користи неправда како форма за притисок кон послабите држави и помалите народи.Можеби уште при следното проширување ќе се побара од некоја идна членка аспирант народот јавно на плоштади да им го дудла на педофилите од Брисел доколку сака да се зачлени нивната држава,како основен услов за пристап во Алијансата,откако се дрзна да побара од еден народ да си го смени вековното име.
П.С.:Порано некој викаше -Бранкооооооо,каде сиииииииииииии!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom