Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.348
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Се е тоа ОК, се убаво, вака на зборови (она што го прочитав).Не струмикс, тебе те сматрам за објективен, за разлика од некои запалени тикви на форумов, што уште мислат дека се што лета се се јаде.
Е јас синоке аплоудирав напис од press online во кој јасно и двосмислено е напишано, односно цитирано
Слободан Чашуле од ВМРО-Народна партија, истакна дека грчкиот европратеник Јоргос Караџаферис дал поддршка за приемот на Македонја во ЕУ. Според Чашуле, Караџаферис целото свое излагање го посветил на тоа дека "приоритет број еден за Грција е Македонија да стане членка на ЕУ". "Со или без предлогот на Нимиц, за кој не би сакал да постои, Македонија треба да биде членка на ЕУ", истакна Чашуле цитирајќи го Караџаферис. Тој исто така рекол: "Македонија мора утре да ја примиме во ЕУ, заради тоа што е изложена на напади, загрозена е и ние треба да ја заштитиме".
Е сега не ми е поента да поентирам на ова, бидејки ме боли к*р за СДСМ сегашен, ама ме боли и тоа како што се губат вакви позицици за нашата стара и убава Република Македонија, наместо да се приближуваме кон Европа и европските вредности ни се закопуваме длабоко во нашите гомна.
а изовор да го прочиташ тоа
http://www.pressonline.com.mk/?ItemID=3042CB97A8C4F04C98091B6D22266B99
Е сега и Грците, т.е. Караманлис ризикува паѓање на владата ако не стави вето за НАТО, нели?
Ако сега опстанеме како Македонија, што мислиш, нема кога ќе дојде ден за влез во ЕУ, нема пак некоја идна грчка влада да се заканува со вето?
Тоа ми е муабетов. Барем јас така скромно си размислувам. Сето ова е грчка игра, да не натераат во тесно, и да поентираат. Едно е вето во рана фаза, а друго е во завршна. Боли повеќе и влогот е поголем.
А, искрено кажано, БЈРМ не ми е ич по ќеиф. Привремено, веќе многу време стана. Не сум бивш, исконски сум. Навредливо ми е. Доста ми е веќе од прагматизам и нечии закани.