Greatest Hits pt. 5 @ Metropolis Arena 13.3.2010

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.154
Поени од реакции
5.922
Ај и јас да си пишам импресии.

Davor a.k.a One: Солиден сет. Пушташе таманска музика, и на мое изненадување не убаци некоја мак рап трака, што уствари ми се свиѓеше тоа :wink:. Имаше добар дел од песните што му се повторуваа од минатиот пат, али јбг. Хитови си се хитови. Мада мислам дека подобра опција би било да спука нешто од Дре продукција.
Marga Sol: Супер сет. Иако не сум фан на House, девојкава одлично миксаше, добар избор на траки, и направи супер атмосфера за загревање.
Babura: Бабура, како Бабура, мора да се повторува секој пат. Али нема везе. Знае типот да прави добри сетови :smir:.
Dela: Стари добри ретро електронски траки. Екстра беше на него. Особено моментот со Fat Boy Slim -Right Here, Right Now & Josh Wink - Higher State of Consciousnes.
Nikifor: Искрено, очекував малку повеќе од него. Може пошто ова му беше 3та журка во денот, па не даде се од себе :nesum:.
Navigator: Најдобриот момент на вечерта. Gaia - Tuvan :vozbud:. Феноменално отварање на сетот. После следеше Tiesto - Rain on Me и уште неколку супер траки. Мене баш и не ми се свиѓеше моментот со Ameno (се осеќав ко у црква), али јбг. Затоа, Darude - Sandstorm беше закон.
Satellite: Исто така одлично отварање на сетот. Prodigy - Omen, за после тоа одма да се убаци и Smack My Bitch Up. Потоа следеа некои Uplifting Trance траки што не ми правеа многу мерак, за на крај да не отвори сите со Hardstyle. Секоја чест за Satellite за овој потег.
Bushava Azbuka: На мое најголемо разочарување - не се појави на сцена. Таман си мислев дека ќе има некој што ќе ми пушти Psy-Trance, ама не се случи тоа :(
Khazar: Диџејот на вечерта. Каков сет човече. Hardstyle и Hard Techno до ДАСКА!!! Послем неговиот сет не ги осеќав нозете. RESPECT.
Power: Мерачки Progressive сет. Баш онака за кулирање, опуштање и такви ствари, само мислам дека овој тип на музика (и самиот диџеј) не треба да бидат последни за вечерта. Посоодветно место би му било да го стават после Марга Сол.

Забелешки:
Пушењето: Иако имаше луѓе што "контролираат", не правеа ништо посебно освен да ти кажат да ја изгасиш цигарата. Ама ко за беља сите тие беа назад, кај вратите. А напред на сцената беше дива лига. Пак имаше луѓе што пушеа цигари, марихуана, пиеја на кило, некои може и лапаа таблети...
Цената на пијачките: Ко по обичај, многу скапа. Се надевав дека и овојпат ќе има 0.4 л. Каменица за 70 денари (ко на GH4), ама немаше. И поради тоа - не пиев ништо (барем не внатре :icon_lol:).

Се на се, супер провод.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Уште во 9 бев таму и останав до 3 дека нозете веќе не ме држеа:)
Суууупер си поминав и...
САКАМ КОМБИНИЗОНКИ КАО ШТО ИМАШЕ ТОЈ БАТКОТО!!! (ваљда некој го примети па знае за што зборам:) )

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Aeeee ќе си умрам пошо ја пропуштив журкава, поради недостаток на финансиски средства. Уааа владаааа! Доле владааааааааааа!
Лелеее: Omen, Tuvan, Smack My Bitch Up.......... се мољакав за песниве и сеа................. АЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СЕ НЕРВИРАМ!:violent1: :zid:

SANDSTOOOOOOOOOOOOORRM!!!!! :angry3::nerv:

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
абе нз дали некој го примети еден со имаше мајца со реагира на басс....дали некој знае кај има таквци мајци....!:(

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
абе нз дали некој го примети еден со имаше мајца со реагира на басс....дали некој знае кај има таквци мајци....!:(
Да да да и него го видов:) абе и овој со комбинизонките имаше јака маица :) Да го грабнеш и да бегаш беше:pipi:

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Кај нас немаш, само преку нет можеш да си нарачаш.

Инаку да почнам од почеток:

Дојдовме со друштвото накај 11 и 30 кога почна и последниот бенд. Си заседнавме позади сцена тора да одмориме. Дечките шо свиреа беа океј, мада мене не ми беше дојдено до рок вечерта. После тоа беше Давор и типот како и декогаш испушта добар рап. Одличен потег е тоа што конечно Сранчо не беше на журкава. :)
После Даци дојде Марга и отпали екстра хаус нумери тамански онака за уживање. Бабура можда подобро од минатата журка али ипак тапа. Дела ме изненади со некои сасвим добри траки. Ја оечкував да врти типични 70s & 80s траки, али типот се покажа во одлично светло. Никифор изненади со некои траки како Smack my bitch up и Praise you али сепак сетот не ми се свиѓаше баш. Ептен беше китка-матка. Е после тоа Навигатор одвали со перфектни траки. На почетокот кога ја пушти Tuvan збеснав. Одма се префрлив пред сцена и се изнарипав на се тоа што го пушти типот. После него Сателајт ја здрви Omen и повторно Smack my bich up, али за разлика од Никифор, Цапе ја здрви скоро цела и не искрши до максимум. Продолжи со одлични аплифтинг траки и на крај одвали за хардстајл по што продолжи Казар. Тука беше врвот на вечерта. Акање од земја, превртуење, летаа раце и нозе, кичми се кршеа ... абе ЛОМ! Откако заврши Казар се одморивме уште малку позади сцена (а за тоа време Пауер пушташе нешто што воопшто не го ни слушав бидејќи сеуште бев под импресии од сетот на Казар) и накај 4 и 45 пут под ноге и накај дома. :)
Дефинитивно најдобрата GH журка до сега. Браво за UD. Секоја чест! :)

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309

Оваа женскава што сликаше, на која страна да ги бараме сликите? Знае некој? :D

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Многу слики имаше. Најверојатно за 2-3 дена ќе бидат ставени. (претпоставувам) :)

Инаку само да ве поздравам со нешто:

:)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
абе тој со мајцата што му реагираше на бас ке го акнев од земја кретен.
фино лепо го прашав , друже мајцава од кај ти е ? ја имаш од кај нас негде земено ?
и ми вика не не од странство е, и викам Ок МИСЛЕВ да не си ја земал од тука негде. и ми се фура : ИДИ БЕ ИДИ ЗЕМИ АКО НАЈДЕШ ОД КАЈ НАС ! НЕМА КАЈ НАС ОД СТРАНСТВО МИ Е

значи тука требаше да го убијам на лице место али ептен .. нема смисла на журка :)

а што било работата 3-4 крвави тепачки имало ? сељачишта.

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Овде, али уште не се ставени. :)
Абе чудна работа ,одма утредента ја уклучив страната од мобилен ,и ги видов сликите од журката ,се видов на една слика ,ама неможев да ги отворам во поголема големина затоа што немам флеш на телефонот
И после 10ина минути на компјутер кога ја уклучив страната ги немаше веќе :pos2:

П

Паган-др

Гостин
абе тој со мајцата што му реагираше на бас ке го акнев од земја кретен.
фино лепо го прашав , друже мајцава од кај ти е ? ја имаш од кај нас негде земено ?
и ми вика не не од странство е, и викам Ок МИСЛЕВ да не си ја земал од тука негде. и ми се фура : ИДИ БЕ ИДИ ЗЕМИ АКО НАЈДЕШ ОД КАЈ НАС ! НЕМА КАЈ НАС ОД СТРАНСТВО МИ Е

значи тука требаше да го убијам на лице место али ептен .. нема смисла на журка :)

а што било работата 3-4 крвави тепачки имало ? сељачишта.
Кај бе тепачки? Ништо не видов. На бендовите или дџ-ите?

Kajgana Shop

На врв Bottom