Greatest Hits 6 @ Metropolis Arena - 09.10.2010

коа почна навигатор да пушта ми се опрај малце вечерта па после пак ми замре , па пак ми се опрај ама не е тоа тоа и катастрофа со лајн ап от , слаткар у 2 ,.... БЕЕЕЕЕЕГАЈ БЕЕЕЕЕ :)

Mарга Сол беше навистина одлична, но Чваре и Бугиман жими мајка рокаа, а Бушава Азбука не беше нешто нај нај.

Mарга Сол беше навистина одлична, но Чваре и Бугиман жими мајка рокаа, а Бушава Азбука не беше нешто нај нај.
Чваре и Бугиман знаат многу подобри траки да пуштат вчера нешо не ми напраја мерак

Добро почна со Марга Сол па Бранчес.После БугиМен ,а посебно Чваре многу го тупеа со Хип-Хоп 0д 1 до кај 2 .
Dj Navigator иi Dj Satelite беа најдоброто нешто на журкава :)
Бабура истите песни секогаш ги пушта ама не беше лош.Треба нешто ново да почне да прави.

Најлош Greatest Hits досега... Да не беше Satellite журкава ќе беше дури и полоша од Love Dimension. Мада на почетокот заебаваше малце со прелази, откога почна со I Wish (Skazi Remix) стана интересно. Не останав на Жаре пошто ме болеа и нозе и глава, а башка и овој Никифор иако почна со 2 супер траки, после забега и не ми се остануваше... Сигурен сум дека и Жаре испуштил супер музика.

Ах Свињчо, Свињчо, не си ти за ваков настан. Се укака момакот у 4 саат сабајле, се чудеше шо да пушти после Цапе. :)
Иначе од цела вечер само Цапе и Жаре беа на висина на задачата. Сите други беа или просечни или подпросечни. Со SHM ft. Shutka Guy - One (I am from Shutka man) го отекоа. Срање у боја. :/
Иначе ме разочара Љупче шо не ја пушти Morena. Сеа му пишуем жалбено писмо! :)

Дефинитивно најлош ГХ до сеа. Незнам што беше работата, зошто толку се усра овој ГХ покрај 5 успешни задните 5 години.

Prvo zdravo na site, fala na site sto dojdoa na zabavata :)

Vtoro : jas nesvakjam koj e problemot sto tolku gledam negativni kritiki. Znaci naslov na zabavata : Greatest hits. Vcera od pocetok do kraj na zabavata se vrtea hitovi. Do sega, mozam so garancija da potvrdam deka na niedna zabava ne bile svrteni povekje hitovi. Dali bilo ONE od SHM, dali bilo Bromance, dali bilo C'mon, dali bile postari hitovi od Tiesto, Armin, Guetta....vcera beshe hit do hit... Kolku sto mozev da zabelezam, lugjeto posteno se iznaripaa i na Hiphoperite, deckite si ja zavrshija fenomenalno rabotata. 90% od pesnite koi se ispustaa od Dj-ite BEA BARANI po mail, na fb, licno i personalno po poraki, taka da jas absolutno ne svakjam sto e problemot.

Mene stvarno ne mi e jasno sto se ocekuvase, da dojdat Guetta, SHM, Armin i kompanija pa da pustaat i oni :D

U sekoj slucaj, zabavata pomina odlicno. Lugje se zabavuvaa, peea, sto se ne (bar jas taka gledav od gore, a veruvajte stvaaarno ubavo se gleda dali publikata se zabavuva ili ne). GH ke prodolzi, narednoto ke bide something special. Znaci mal teaser, eden b2b sto se bara vekje podolgo vreme ke se ostvari, a moze ne samo toj xD

Pozdrav do site, i uste ednas fala na site sto dojdoa. Se gledame za mesec dena na novo diveenje, sto kako pazete na fb, kajgana i uste eden kup mesta :D

Комплетна подршка од мене , супер журче , се изнарипавме , хитовско ориентирана музика , никаков проблем немаше , дури и за цигарчиња никој не правеше проблем :)

Епа ај ондак ќе напишам долг пост зошто ова е најлош GH досега....

Ќе почнам од овде: цената на картите. На сите досегашни GH карта си беше стандард 150 денари, а на врата 200, евентуално 250. На овој до вторник 150, после 200, на врата 300 :nesvest:. 300 денари е карта за поголемиот број странски psy-trance артисти за кои се организира журка на саем. Дури и за Star Night Festival, Pt. 2 карта во претпродажба беше 300.

Идемо даље. Озвучувањето овојпат на беше на ниво на другите. Фалеа вуферите што секогаш ги има во први редови (наредени низ цела бина), така да бас како и да не постоеше.

Следна голема утка беше Line-Up от. Дојдов околу 12 ипол и слушам некои рандом хаус звуци (не ми текнува добро што песни се вртеа), за после тоа да има хип-хоп & RNB, па малце да ги вмешаат и Слаткар и Легија... Каша попара. Next - Navigator. OMG WTF?!?! На сите претходни журки UD екипа била задња, ама не и овојпат. Башка сетот му беше растур-систем. После него Бабура со неговиот уникатен сет кој го пушта задњи 3 години, што значи истиот му го слушав и на GH 5, и на GH 4, и на журките на стадион на АРМ... Катастрофа. Бушава Азбука некако малку почна да ја оправа журката, али и он пушти некои апла рандом траки. Ниедна не ми беше позната, па Greatest Hits баш и не знам дали е соодветно име за неговиот сет. Следечи - Satellite. Веќе пишав дека беше единствена светла точка на журкава (евентуално една од 2те, пошто не седев на Khazar). И како за крај Никифор, кој малце ме зачуди што воопшто се појави у 4 саат пред околу 500 луѓе, за да почне со 2 фини траки, ама после да почне да опаѓа. Криво ми е Жаре што не го ислушав. Го видов како се спрема со лаптопот што би значело перфектен сет, али јбг, неможев.

Следна работа, стандард пијани малолетници што мислат дека можат да ги истепаат сите, и само бараат повод за тепачка. Вриеше од такви до 2 саат. Обезбедувањето исто така не ме разочара. Ќелавици без 2 грама мозок што ќе те истепаат ако ги погледнеш криво... При влегување брат ми пушеше цигара и овој место убаво да му каже изгаси цигара почна: "Гаси бе цигарата пичка ти матер копиљ еден, не се курчи итн итн...".

Е сега околу тоа Greatest Hits по ваши желби. До толку ли бе секој мејл ја содржел SHM - One па да ја слушнам 2 пати на журка? Веќе спомнав дека на Бушава Азбука траките му беа многу рандом, чисто сумњам дека се hits... Во главно, секој си пушташе музика како и досега. Тоа што никој не пушти трака што јас ја пишав на мејл е башка. Барем Nothing But You (Super8 & Tab Remix) да ја пуштеа, али јебига...

Заклучок: Најлош Greatest Hits досега.

Ок, се пуштале хитови. Све тоа јасно, ама One беше ко Power Play на Антена 5. На секој саат ја имаше. Музиката ептен беше испомешана. Го немаше тој убав распоред што беше на предходните ГХ.

Ќе почнам од овде: цената на картите. На сите досегашни GH карта си беше стандард 150 денари, а на врата 200, евентуално 250. На овој до вторник 150, после 200, на врата 300 :nesvest:. 300 денари е карта за поголемиот број странски psy-trance артисти за кои се организира журка на саем. Дури и за Star Night Festival, Pt. 2 карта во претпродажба беше 300.

Идемо даље. Озвучувањето овојпат на беше на ниво на другите. Фалеа вуферите што секогаш ги има во први редови (наредени низ цела бина), така да бас како и да не постоеше.

Следна голема утка беше Line-Up от. Дојдов околу 12 ипол и слушам некои рандом хаус звуци (не ми текнува добро што песни се вртеа), за после тоа да има хип-хоп & RNB, па малце да ги вмешаат и Слаткар и Легија... Каша попара. Next - Navigator. OMG WTF?!?! На сите претходни журки UD екипа била задња, ама не и овојпат. Башка сетот му беше растур-систем. После него Бабура со неговиот уникатен сет кој го пушта задњи 3 години, што значи истиот му го слушав и на GH 5, и на GH 4, и на журките на стадион на АРМ... Катастрофа. Бушава Азбука некако малку почна да ја оправа журката, али и он пушти некои апла рандом траки. Ниедна не ми беше позната, па Greatest Hits баш и не знам дали е соодветно име за неговиот сет. Следечи - Satellite. Веќе пишав дека беше единствена светла точка на журкава (евентуално една од 2те, пошто не седев на Khazar). И како за крај Никифор, кој малце ме зачуди што воопшто се појави у 4 саат пред околу 500 луѓе, за да почне со 2 фини траки, ама после да почне да опаѓа. Криво ми е Жаре што не го ислушав. Го видов како се спрема со лаптопот што би значело перфектен сет, али јбг, неможев.

Следна работа, стандард пијани малолетници што мислат дека можат да ги истепаат сите, и само бараат повод за тепачка. Вриеше од такви до 2 саат. Обезбедувањето исто така не ме разочара. Ќелавици без 2 грама мозок што ќе те истепаат ако ги погледнеш криво... При влегување брат ми пушеше цигара и овој место убаво да му каже изгаси цигара почна: "Гаси бе цигарата пичка ти матер копиљ еден, не се курчи итн итн...".

Е сега околу тоа Greatest Hits по ваши желби. До толку ли бе секој мејл ја содржел SHM - One па да ја слушнам 2 пати на журка? Веќе спомнав дека на Бушава Азбука траките му беа многу рандом, чисто сумњам дека се hits... Во главно, секој си пушташе музика како и досега. Тоа што никој не пушти трака што јас ја пишав на мејл е башка. Барем Nothing But You (Super8 & Tab Remix) да ја пуштеа, али јебига...

Имало уште некој кој го има истото мислење како мене за вчерашната журка....навигатор беше смешки онака му завршува песната и ја пушта наредната измеѓу следи 2 секунди пауза :)

Цена на карти на Greatest Hits 5: претпродажба 150 со 200, на врата 250 со 300. Најди го флаерот на clubbersguide и ќе видиш. :)

Љупче ака Бабура ака Замара каснеше, па затоа мораше Навигатор да биде пред него. За другиот дел од лајн-ап-от ... ок е малце да се експериментира бе. :)

А за пијаните деца и нафураните бодигарди ... секогаш ги имало и ќе ги има, тоа ти е Македонија. :)

Ае на RUNmk имаше повеќе хитови според постовите што ги читам тука. Коа развалија со Pendulum, Shy FX, Benny Page (без овој нема фенси днб жур у МК)... значи Сателајт и дружината викнете некој што пушта тупан и бас следен пат :) Само Дарко Степич на првиот ГХ има пуштено убо музиче :)

За цената на картите... јасно беше истакнато дека ќе бидат 150 ден. а потоа 200 ден.
Си имал време да си ја набавиш картата и по 150 ден. или по 200 ден. што мислам дека за ваква журка е сосема евтино.
На врата секогаш се картите поскапи...затоа на врата беше 300 ден.
Доколку тоа ти е скапо ,зошто си чекал до последниот момент да купуваш карта на врата кога си можел да набавиш карта порано и по поевтина цена...
А за тоа што викаш дека за PSY журките се поскапи картите можам да ти кажам дека тоа е сосема друга работа и тоа си е журка каде што само присуствуваат љубителите на PSY,а ова е Greatest Hits...и се пушта музика од сите жанрови и присуствуваат повеќе луѓе...
А тие 150-200ден. се доволно евтина цена за ваков настан...па во град да излезеш ќе ги потрошиш како ништо...

Инаку за кој бас збориме? Ти го очекуваш тој PSY бас така? Запознај се со Electro & House style,а кога веќе зборуваме за бас,присуствуваше на хип-хоп песните? Get Low,Arab Money,Yeah? На тие песни немаше јак бас?
Btw незнам како очекувате на Greatest да ви пуштаат вас PSY кога многу,многу,многу попознати песни имаат хип-хопот,R&B,Хаус и Електро жанровите....
Во тој случај зошто немаше DnB? ...Затоа што е исти случај како и Psy!
Мешањето на жанровите „electro / hip-hop / electro’’ баш беше екстра, затоа што не сакаат сите електро, и сега има 1 саат електро, и наеднаш, неочекувано некоја хип-хоп трака...баш беше топ тоа, иако не сум по хип-хоп-от, тоа звучеше AWESOME!

Друго...малолетниците искрено ич не ги ни рецкав...мене никој не ми пререче нешто,сите што беа околу мене лудо се журкаа и никој не правеше проблем...децата си седеа мирни немаше никаков конфликт! Си се журкавме со друштвото без проблем!

А за обезбедувањето...немаше ништо такво, баш 2ца другари носеа ранци...едниот ранец празен, а во другиот имаше вода, за секој случај ако пуштат...
Едноставно само имате ли нешто прашаа, видоа чисто, влезете ни рекоа, шишенцето со вода ни рекоа дека не смее да оди со нас...им го дадовме и се си помина во најдобар ред...

За порачките на песни...5 порачав и сите ги пуштија...а таа твоја трака што очекуваш да ти ја пуштат ја сметаш за хит?
Хахахаха таа има 13.000 views на јутјуб,спореди ја со swedish house mafia-one која има 20.000.000 views ....хммм....размисли и пиши што е поголем хит и дали ти е на место прашањето и барањето... :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom