Greatest Hits 6 @ Metropolis Arena - 09.10.2010

Ја еве ќе кажам вака не дека нешо знам многу околу нашиве дџ сум ги слушал онака ми се ама ајде нема врска тоа...него ја се знам со ДЈ Пиперка и мислам дека чоекот го бива ама тоа дека зима инспирација од Бабура можда до некаде е точно затоа што веднаш се гледа дека имињата им се слични да не кажам исти :)
Денес има ли карти во Југотон?

Името му е слично, али музиката шо ја пушта ни од далеку не е слична со муљот на Бабура. :)

Иначе карти има, ама не знам до кога работи Југотон. На врата ќе има по цена од 250 или 300 денари, така нешо. :)

Се сложувам со твоето мислење комплетно , али доколку јас , ти и компанија од 100 души знаеме што бараме и што да цениме , секогаш ќе останат оние останатите 80 % кои идат на ГХ ( деца - од типот на 7-8мо оделение кои што не ни почнале карактер да градат а камоли вкус за музика т.е идат ради реда , потоа иаме турбофолкери - кои што вообичаено ги слушаат Миле Китич , Шемса и останати ‘‘ артисти ‘‘ од нивен карактер , потоа иаме ХардКор раперишта - ова се тип на луѓе кои што се колнат во рапот ама слушнале многу луѓе идат на ГХ па си рекле ‘ ај и ние ‘ ) и после ваква класификација што може да очекуваме .
Среќа што после 2 - 2:30 часот овие во најголем дел си идат па конечно останува настанот на тие што стварно дошле за техно/транс .

И јас никого не омаловажив , само реплицирав на членот кој што почна да омаловажува .
Коментарот за децата од 7-8 одд шо идат и се фураат после дека биле на ГХ а уствари појма немаат за стилот шо се пушта ти беше на место и многу ме нервира тоа шо само место ќе зафаќаат у метрополис и ќе нама место за дишење, а не па да уживаш во музиката шо ќе се пушта

Ama ste se razborele :)))) Strasno nesto, ne navlagam vo diskusija xD

Line-up nema potreba da kazuvame, site sto bile na Gh znaat kako ide procesot, normalno nema da bide trance pa hip hop pa techno pa house xD Si ima flow celiot nastan :)

Pozdrav i se gledame vecer, ja bar ocekuvam top zurce, se nadevam i drugite xD

Слободно вклучи се во дискусијата , баш ни треба преспектива на еден од нашиве ДЈ-еи .

Дечко, за мене никифор е едно препотентно срање, на секоја голема журка праи катастрофални утки.Кој будала на транс журка пушта хаус алооо.Мене ми е тапа и ќе глеам да го прескокнам неговиот дел во журкава.

ќе има карти на врата, right?

Ај некој ако знае точно да пише колку ќе биде карта на врата. Фала.

Катастрофа , треба да паузира една година евентов....

За кого како , ако ме прашаш мене , БАРЕМ делот после 2 саат што беше треба почесто да се случува !

Ama ste se razborele :)))) Strasno nesto, ne navlagam vo diskusija xD

Line-up nema potreba da kazuvame, site sto bile na Gh znaat kako ide procesot, normalno nema da bide trance pa hip hop pa techno pa house xD Si ima flow celiot nastan :)

Pozdrav i se gledame vecer, ja bar ocekuvam top zurce, se nadevam i drugite xD

Неможам а да не искоментирам за болдираново значи

Влегов во 1 саат незнам кој пушташе тогаш Бранчес или кој и да беше не го познав, идеше One, Bromance уште неколку траки не ми текнуваат сеа и задња Love Comes Again ок солиден сет, и очекувам да продолжи навигатор или никифор, после се избацуе некој си дј чваре да пушта хип хоп од 1:30 do 2:00 тоа беше најдебилското нешто што можеше да се деси после него колку што ме држи памтење беше навигатор, епа никогаш не сум видел полошо нешто у живот значи буквално му завршуваше песната и пушташе нова се осекав ко да слушам дома музика од wmp а не на журка да сум. После навигатор Бабура ваљда беше (значи од уплифт транс каков што пушташе навигатор на дебилен хаус каков што може само бабура да пушти) значи типот треба да олабави со ајде да летаме, deep fear - sidekick и уште една незнам која е македонска и у март на ГХ5-ката исто ја пушти (имам сила да полетам бла бла) од 5-6 песни колку што му трае сетот типот пушта 4 што ги пуштил на греитест хитс 5 и 1 која му се пофтара со Бранчес (SHM - One)....После следеше Бушава Азбука онака солиден не баш по мој вкус али ок беше за разлика од горенаведените. Нареден Сателајт за тебе свака част, да не беше ти у лајн апов одамна ке ја напуштев метрополис арена, искрено очекував да се надоврзеш на навигатор со уплифт/прогресив транс (нешто такво спомна и на фб па затоа) во секој случај пријатно ме изненади со твојот сет едноставно you can't go wrong with Skazi and Astrix :). Идемо понатака, Никифор едноставно беше изгубен у лајн апот, неможе да се стави после некој што пуштал скази и астрикс, никифор е ок за у 1 саат а не за у 4. И за крај Казар само како што он знае и умее во негов стил неам никаква замерка одлично исто како и Цапе.

To sum it: Единствено нешто што вредеше од целата журка беше сателите и казар и тоа некако не беше добро усогласено поради лошиот лајн ап.

Катастрофа , треба да паузира една година евентов....
Потполно се согласувам

Незнам што толку дискутирате на глупави теми...
Како прво ова е Greatest Hits и се пушта секаква музика (од различни жанрови) што значи дека тука нема да има само транс....
За децата од 7мо 8мо одделение што ви пречат па сега тие ме интересира?! Нека си се забавуваат децата ,си платиле карта како и вие...а ако вие сте со јако друштво како што бев јас,нема ни да им обрнувате внимание...и нема да ве интересира што прават и како прават...
Музиката си беше на ниво! Мене лично ми се допадна начинот на кој ја пуштаа...
Рокерите добри беа за старт... (тие Smells Like Teen Spirit од Нирвана што ја пуштаа беа топ)...
Лично најзадоволен бев од DJ Navigator незнам зошто реагирате ама Навигатор имаше одличен сет според мене....
Dj Satellite како и секогаш со одличен сет исто како и Бушава Азбука и Навигатор!
Се на се јас сум презадоволен од ова што беше синоќа!
Добро друштво + добра музика = success!

Се беше добро, ми се свиѓаше почетокот со marga sol. Според мене најдобри сетови имаа navigator и satellite, единствено нешто шо не ми се свиѓаше беа сетовите на boogieman и cvare. Мислам дека они требаше на почетокот да пуштаат хип-хоп и рап, па после да се продолжи со техно/хаус/транс. Како и да е журката беше топ. И satellite фала за adagio for strings :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Бугиман ли беше коа праеше трибјут за 2пак уште мојот човек вика а не пушти лирика од него туку од дре текстот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom