Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Протестирал некој до сега за ова ?
Играчите се менливи, ако не игра Пандев ќе игра некој друг, ако не игра Новески ќе игра некој трет и така до бескрај... А и сами знаеме колку играчи низ светот на фудбалот се избркани/протерани поради побуна.

Треба подршка и од народот, кажав и пак ќе кажам, се додека се полни градски на Хари не го боли лево муде дали Пандев се појавил на терен или не.
Од народот ќе има подршка,само,али само репрезентативците се одлучат на тој чекор. Сложно сите заедно најдобрите,или пак оние со најголема репутација. Пандев како капитен,Попов како играч на еден Динамо Киев,Новевски ( игра во квалитетна лига ),Митрески ( има играно исто во Германија ) итн да не набројувам.
Тогаш ако треба и на клоци ќе бидат избркани од ФФМ мафијозиве што се. Ќе има санкции сигурно,и за репрезентацијата,и за лигата можеби. Али едно е јасно,од оваа ситуација што сме сега,кон подобро идење нема !!
Можеме само уште повеќе да тонеме доле,и безвезе да коментираме ја,ти и останатите овде на форумов што треба и како треба да направиме... За жал во тоа сме најаки....

еве ја прв ќе се јавам од оние кои плукаа по пандев!!! после неговиот демант сум сигурен дека сакаше да постигне нешто ама... ќе остани само на ама... оти од то шо го прочитав не демантираше категорично дека то го рекол и не најави тужба против новинарот кој го напишал тоа!!!
оти од новески немаме слушнато вакво нешто, а? тој по мене е 10 пати поголема ѕвезда од пандев. неговиот придонес за играта е 10 пати поголем од придонесот на пандев. репрезентацијата е во загува од то шо игра пандев за нас!!! тоа е факт и секој кој ќе демантира или сака да се инаети или не се разбира во фудбал!!!
:pos: :pos: :pos:
Очекувам после победата над Андора да се јавиш пак и да кажеш: Видовте, видовте, можеме и без Пандев.

еве ја прв ќе се јавам од оние кои плукаа по пандев!!! после неговиот демант сум сигурен дека сакаше да постигне нешто ама... ќе остани само на ама... оти од то шо го прочитав не демантираше категорично дека то го рекол и не најави тужба против новинарот кој го напишал тоа!!!
оти од новески немаме слушнато вакво нешто, а? тој по мене е 10 пати поголема ѕвезда од пандев. неговиот придонес за играта е 10 пати поголем од придонесот на пандев. репрезентацијата е во загува од то шо игра пандев за нас!!! тоа е факт и секој кој ќе демантира или сака да се инаети или не се разбира во фудбал!!!
Да да, Новевски со неговото перфектно издание против Ерменија, беше виновен за две 1 на 1 шанси со голман за противникот и убер анемичен за вториот гол, од што имал голем придонес за Македонија на стадион се чудеа многу луѓе како е можно играч со ваква бедна игра за Македонија да е капитен на екипа од германско, го отруја од пцуење и плукање ...
Сигурен си дека сакал да постигне нешто, епа дај просветли не што ? Ако си неврон у неговата глава и знаеш што сакал да постигне објасни ни што е тоа, мене многу ме интересира.

И еве, бидејќи си голем ванаби експерт, кажи ни што губи репрезентацијата што Пандев игра за Македонија ? Која проста незналица треба човек да биде за да го напише ова, од една страна го имаш Хари, од друга Јонуз, ти ова го пишуваш, па ние од старт сме осудени на пропаст, ко што една Аргентина беше осудена на пропаст со наркоман на нивната клупа.

Аха, демек ако тужи, добар е,ако не тужи, не чини. ок ,сега за ова се фативте. Инаку тебе треба да ти е срам да пишуваш повторно на оваа тема, оди скриј се таму во пинг понг,ватерполо темите:kesa:, после такво вреѓање не само од тебе,туку од сите шо плукавте. Морони едни. Ама без вас Македонија нема да биде Македонија нели. Како сакаме другите да не ценат бе ало? Пандев има толку голем придонес за нас, шо ти треба да клекнеш пред него и да му ги бакнуваш нозете(буквално).(Цела Италија,па и голем дел од Европа разбра за Македонија,благодарејки на Ил Феномено,Ди гранде Мачедоне.) Неблагодарници... И шо кој кур го мешаш Новески бе? Придонес за играта,бла бла, а не преговорил,па Новески нит е капитен,нит се замара,и да се откаже тој,верувај никој немаше да го плука и да прави Бум Вести од ова,далеку е Пандев како ''име'' од Новески....... ,:icon_frowах бре..епа Македонче.:icon_frow

Да да, Новевски со неговото перфектно издание против Ерменија, беше виновен за две 1 на 1 шанси со голман за противникот и убер анемичен за вториот гол, од што имал голем придонес за Македонија на стадион се чудеа многу луѓе како е можно играч со ваква бедна игра за Македонија да е капитен на екипа од германско, го отруја од пцуење и плукање ...
Сигурен си дека сакал да постигне нешто, епа дај просветли не што ? Ако си неврон у неговата глава и знаеш што сакал да постигне објасни ни што е тоа, мене многу ме интересира.

И еве, бидејќи си голем ванаби експерт, кажи ни што губи репрезентацијата што Пандев игра за Македонија ? Која проста незналица треба човек да биде за да го напише ова, од една страна го имаш Хари, од друга Јонуз, ти ова го пишуваш, па ние од старт сме осудени на пропаст, ко што една Аргентина беше осудена на пропаст со наркоман на нивната клупа.
Тие луѓе што го пцуеле Новески ја немаат гледано репрезентацијата пет години и затоа се чудат како може таков играч да биде капитен на моменталниот лидер во Бундеслига. Точно, против Ерменија изигра катастрофално, ама досега, од осамостојувањето Новески е најдобриот играч што некогаш играл за репрезентација, а од Пандев се покажал милион пати подобро. И кога требаше Јонуз да одлучува кој ќе биде нов капитен сигурно требаше да биде Новески, знам дека 5% како тебе нема да се сложат со тоа, ама тоа е, јбг, не може да им се погоди се на сите.

Тие луѓе што го пцуеле Новески ја немаат гледано репрезентацијата пет години и затоа се чудат како може таков играч да биде капитен на моменталниот лидер во Бундеслига. Точно, против Ерменија изигра катастрофално, ама досега, од осамостојувањето Новески е најдобриот играч што некогаш играл за репрезентација, а од Пандев се покажал милион пати подобро. И кога требаше Јонуз да одлучува кој ќе биде нов капитен сигурно требаше да биде Новески, знам дека 5% како тебе нема да се сложат со тоа, ама тоа е, јбг, не може да им се погоди се на сите.
Браво бе, на памет го рече ова нели ? Зашто у минимум 3 наврати на темава реков дека ставањето на капитен на Пандев е една од многуте кардинални грешки на Јонуз ( и еден од многуте примери кои укажуваат колку е тој всушност кадарен да води национален тим ) ... сега каде сум у твоите процентуални статистики ? М ?
Нејсе и тоа, вечно сме четврти, ти ми правиш муабет за најдобри играчи што играле за тимов ... гуд уан, доволна потврда за тоа колку ниско е паднат фудбалов во земјава што вакви ти/ни се ставовиве. И никаде не реков дека он бил лош, ама нит бил 10 пати подобар од Пандев, нит, како што викаш ти, е најдобриот играч што некогаш играл за репрезентацијава ( ова е дури и смешно да се каже, да не кажам срамота ).

Овдека си во тешка заблуда. Едно е да кажеме дека Новески стандардно си игра добро, значи просечно за Македонија, а друго е да кажеме дека бил најдобриот играч што играл за репрезентација. А тоа дека се покажал милион пати подобро е слично на муабетот на олаф.

Пандев како што вика Син, никогаш не бил лидер на една екипа, не очекувајте од него подвизи и маестрални потези.
Како што реков и претходно, ниту е како Меси од Барса, ниту како Мунтари од Интер, за да може да придонесе за подобра или полоша игра на веќе нашата катастрофална игра.

И кога тренерите на другите екипи се спремаат за Македонија на играчите им ставаат слика и снимка од само еден играч, Пандев.

Mu se naostrivte na Pandev , iskreno i mene ne mi bese seedno...otkazuvanje od nacionalniot dres ne bi smeelo da se sluci pod nikakvi okolnosti i toa e moralna obvrska na sekoj sekoe bitie na ovaa planeta...
No ako realno gi pogledneme rabotite navistina ne e lesno da se igra pod okolnosti pod koi igraat nasite fudbaleri...
Za FFM ne treba da se tosat zborovi,moe mislenje e deka posle kvalifikacioniot ciklus kompletno site reprezentativci treba da go bojkotirat Haralampije isto kako sto se obidoa Makedonija Gorce Petrov i Sloga Jugomagnat no za zal dobija noz vo grbot od ostanatite ekipi...Definitivno covekot treba da si gi spakuva koferite...Za Jonuz neznam sto da kazam ama verojatno i toj bi trebal da si odi vo paket....
No ona sto navistina najmnogu boli e odnosot na nasata publika , koja e pod sekoe nivo, i definitivno pokazavme deka sme narod so najniska mozna navijacka kultura, ne poradi svirezite tuku poradi komentarite i na kraj na kraevite sekoj ima los den, se slucuvalo i na mnogu pogolemi reprezentacii da igrat nereseno pa duri i da gubat od poslabi no nikogas ne bile narekuvani "sitkaci", "pederi" i slicno...Kako sto gledam i tuka na forumot ima dosta "mrsni" komentari koi uste ednas ja pokazuvat nasata kultura...Ako sme realni ke sfatime deka i toa sto go prikazuvaat nasite reprezentativci e mnogu so ogled na toa deka makedonskata liga e ubedlivo najlosata liga vo Evropa (so isklucok na drzavite koi imat pod 30 iljadi gragani).
Pa taka Pandev i da se otkazal (a ne se odkazuva) od reprezentacijata iako nemoralno jas mojot gnev bi go isturil pred se vrz Haralampije , potoa vrz publikata (vidi pogore zosto) pa na kraj vrz Pandev...
Na kraj dobro e sto ostanuva del od reprezentacijata , no uste podobro bi bilo koga bi uspeal da organizira vnatresen otpor protiv Haralampije vo reprezentacijata...
Togas navistina bi bil heroj na makedonskiot fudbal...

сети се кога дојде ПланиМИ,кој протестираше против ФФМ,која бараше смена на ФФМ,кој се изјасни за СТОП на уништување на МК фудбалот...........каде бевте тогаш вака да се буните,да подржите нешто и заедно со нив да излезете на протест?????
Стварно бе, кои лицемери. Кога Комити протестираа при посетата на ПлатиМИ или постојано вадеа пароли против ФФМ, никој друг не излезе да ги поддржи. А сега Комити нека организирале некаков протест!? Па шо се Комити? Да не висат на закачалка Комити, па на кој му текне ќе ги вади на улица!?

И сеа што праиме?.. ќе игра Пандев за репрезентација или не?

Пред малце го слушав на А1, ќе игра кога ќе биде здрав, сега е повреден и затоа нема да игра !
Рече дека рекол дека не е задоволен од статусот на репрезентацијата кај публиката, но не ни помислил некогаш да се откаже од неа !

Пандев ќе игра за репрезенатацијата,никад нема изјавено дека нема да игра,само глупости се пишуваа..Сега е повреден,така да за некој месец ќе се врати пак...Само џабе плукавте по човекот:tapp:

не смее да помисли така едноставно да ја напушти репрезентацијата......ако има конкретни аргументи зошто би ја напуштил(раководство,селектор,премии,непрофесионален однос итн итн) нека излези во јавност и нека си кажи-со тоа сигурно би допринесол за иднината на мак фудбалот

:pos: :pos: :pos:
Очекувам после победата над Андора да се јавиш пак и да кажеш: Видовте, видовте, можеме и без Пандев.

да да :pos2:

--- надополнето ---

пошто некој ми ги избриша последните 2 мислења, овде мислам дека на некој не му одговара да го дадам своето мислење, па така да...
само ќе речам... БРАВО ПАНДЕВ ЅВЕЗДО... сите треба да ти го испушиме за твојот придонес за репрезентацијата, само така продолжи, те сакаме... леле... интер за 90 % од македонците е посвет отколку репрезентацијата на македонија, па нас не хранат твоите успеси со интер!!!
син и тутор!!! задоволни??? немам намера пак да ве цитирам, оти некој ги избриша моите пораки за вас!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom