Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто да седи на клупа?Можеби ке добие шанса да заигра за прв тим и ке се покаже добро и тоа е тоа.Ама мислам дека бабел нема да си иде од Енфил и така да ИНТЕР или ЈУВЕНТУС се добра опција за Пандев.Или можеби да го донесеме во Вардар да ни го спаси клубот хахахах.

Па ако се докаже тоа е друго више, али Бенитез ил кој и да дал таква изјава уште од старт ти кажуе дечко ќе седиш на клупа исто ко и Бабел и ке си влагаш у 80-та место Торес.

А Бабел има големи шансе да замине, ако ништо друго барем на позајмица,пошто на лето е светското ако игра по 5 минута нема да добие повик

И да седи на клупа ко што седи Бабел. Пандев ако е паметен ќе иде у Фиорентина

Ако оди Пандев во Ливерпул верувам дека ќе му биде партнер на Торес и верувам дека ќе биде парем трет стрелец првата сезона..Пандев е многу подобар од Бабел..

Еј... растура Лацио без Пандев и Ледезма... :pos:

Инаку ни јас не сакам (а и не верувам) да оди во Ливерпул :)

Пандев од јануари во Интер
Според италијанските медиуми, македонскиот репрезентативец Горан Пандев од јануари ќе се пресели во редовите на Интер. "Неразурите" во зимскиот преоден рок ќе достават понуда до Лацио од 4 милиони евра плус услугите на Марко Арнаутовиќ за комплетирање на трансферот на Пандев.
B9B80A9AF61BBD43B452646B21ACC786.jpg

Тренерот Жозе Мурињо сака да го засили нападот на Интер, по повредата на Диего Милито, кој ќе биде надвор од теренот во наредните 40 дена, а Самуел Ето во јануари ќе настапува за камерунската репрезентација на Африканскиот куп.

Во повеќе наврати македонскиот напаѓач се поврзуваше со италијанскиот првак, а се очекува во јануари конечно да замине од Лацио каде не настапува заради несогласувањата со претседателот на тимот Клаудио Лотито.

Лучано Моџи: Пандев од јануари во Интер

lucano-modzi.jpg
Лучано Моџи
Една од нај контраверзните личности во италијанскиот фудбал - поранешниот претседател на Јувентус, Лучано Моџи кој беше казнет поради учество во мега скандалот Калчополи се вратил од анонимноста со изјава за трансферот на нашиот интернационалец и најдобар фудбалер на Македонија Горан Пандев.
Cпоред Моџи, Пандев во зимскиот преоден рок ќе се пресели во екипата на Интер, тоа е информацијата која им ја презентирал на италијанските медиуми. „Пандев е играч кој ќе му биде потребен на Интер, во јануари ќе се пресели во оваа екипа. Самуел Ето ќе биде на Купот на Африканските нации, па Интер ќе остане без напаѓач, а Пандев е идеално решение. Мислам дека купувањето на македонскиот играч е одлична работа за Интер“ додал Моџи.
Kако што е познато Горан Пандев има договор со Лацио до јуни 2010 година , а од минатото лето е надвор од првиот тим на својата екипа Лацио поради недоразбирањата со претседателот Лотито.

Ајде ја и ти па да искршеме три - четиринаесет ред расправа!

Освен тоа што е наведено во текстот, за Пандев, дека може да се снајде на повеке позиции во различни тактички формации, исто така (барем според мене) Мурињо го бара Пандев и поради тоа шо, ке може да има лесна контрола врз него!
Односно! Пандев може да се седне на клупа без притоа тој да проговори, барем така се однесуваше во Лацио (не како сега шо седи). Значи Мурињо има замени за Ето и Милито, на клупата седат Суазо и Балотели кој и те како се добри напаѓачи, но не може да ги додржи на клупата.
Зато мислам дека целината поради која Мурињо го бендисал Пандев, е во тоа, шо може да го контролира КОГА сака и КАКО сака да го игра Пандев!:toe:

За жал не можеме да ја тераме расправава, јас сум многу зафатен и само на кратко се уфрлам. Од нареднава недела ќе бамбуриме :)

Поздрав!

За жал не можеме да ја тераме расправава, јас сум многу зафатен и само на кратко се уфрлам. Од нареднава недела ќе бамбуриме :)

Поздрав!

Поздрав ке те чекам, не сме коментирале ни за гласината за Ливерпул!:smir:

Ајде ја и ти па да искршеме три - четиринаесет ред расправа!

Освен тоа што е наведено во текстот, за Пандев, дека може да се снајде на повеке позиции во различни тактички формации, исто така (барем според мене) Мурињо го бара Пандев и поради тоа шо, ке може да има лесна контрола врз него!
Односно! Пандев може да се седне на клупа без притоа тој да проговори, барем така се однесуваше во Лацио (не како сега шо седи). Значи Мурињо има замени за Ето и Милито, на клупата седат Суазо и Балотели кој и те како се добри напаѓачи, но не може да ги додржи на клупата.
Зато мислам дека целината поради која Мурињо го бендисал Пандев, е во тоа, шо може да го контролира КОГА сака и КАКО сака да го игра Пандев!:toe:
Пандев треба да го пополни одсуството на Ето. Исто така, тој потекнува од школата на Интер па тоа е голем плус за него, посебно по новите правила за лига на шампиони каде се бара одреден број на италијанци, и од младата школа во составот на тимот.
По враќањето на Ето, доколку се покажи може да игра позади Ето и Милито, а тука го имаме само Снајдер кој би се вратил поназад. И онака средниот ред на Интер не е нешто посебно, па со Пандев позади напаѓачите, Снајдер малку по повлечен, играта би добила повеќе на креативност.
Јас верувам дека Горан ќе избори место во првиот тим на Интер. Знае да постигне гол, одличен асистент... нема зошто да се сомневаме во него.

Пандев треба да го пополни одсуството на Ето. Исто така, тој потекнува од школата на Интер па тоа е голем плус за него, посебно по новите правила за лига на шампиони каде се бара одреден број на италијанци, и од младата школа во составот на тимот.
По враќањето на Ето, доколку се покажи може да игра позади Ето и Милито, а тука го имаме само Снајдер кој би се вратил поназад. И онака средниот ред на Интер не е нешто посебно, па со Пандев позади напаѓачите, Снајдер малку по повлечен, играта би добила повеќе на креативност.
Јас верувам дека Горан ќе избори место во првиот тим на Интер. Знае да постигне гол, одличен асистент... нема зошто да се сомневаме во него.

Да да токму во тоа се согласувам и јас, но исто така реално гледано, мислам дека на Мурињо му одговара и таков играч, кој нема да лета во ѕвезди, кој нема да се буни коа ке го седнат некој 2-3 утакмици на клупа!
Со Суазо и Балотели не може да игра така, Суазо беше најавуван како големо засилување (не го видов досега да заигра), Балотели како еден од најголемите таленти во Интер (многу лета во облаци, а и мислам дека веке имаше еден излет околу стандардноста), така да Мурињо гледа дека реално кажано единствените измени во нападот, не може да се справува долго време!

А за вклопување, мислам дека веке во многу постови кажав, дека Пандев нема да има проблем во Интер, шо според мене доколку ја врати старата форма онаа препознатливата мислам дека и Милито ке го истисне од тимот, затоа шо Милито јес дека е моментално еден од најдобрите "smart player" напаѓачи (мислам е ко шахистите ги има сите потези во глава кои треба да ги направи до крајот на натпреварот!), но реално кажано веке е во години, така да тука ја гледам шансата на Пандев, кој исто така има од кој да научи!

Пандев стигнува на Енфилд?
Во јануарскиот преоден рок менаџерот на Ливерпул, Рафа Бенитез ќе добие 12 милиони евра за засилувања, со што ќе се обиде да ја засили конкуренцијата во екипата во походот кон шампионската титула во Премиер лигата. Според Дејли Телеграф, шпанскиот стручњак би можел тие пари да ги потроши за доведување на македонскиот репрезентативец Горан Пандев, кој како што е познато е во немилост на Лацио.
392338CCE24BE544A53248AD12B60A00.jpg

На нашиот напаѓач следното лето му истекува договорот со римскиот клуб, а претседателот Клаудио Лотито го суспендира затоа што не сакаше да ја продолжи верноста кон клубот. Заради тоа беше изоставен од составот кој Лацио го пријави за настапите во Лигата на Европа.

За 26-годишниот Пандев е заинтересиран и италијанскиот првак Интер, кој сака во зимскиот преоден рок да го доведе во своите редови, а се споменува и тимот на Јувентус.

Пандев веќе во Интер, Лацио ќе добие 9 милиони евра оштета, или 4 милиони плус Арнаутовиќ, сега кажаа на ХРТ, ај со среќа мајсторе.

Пандев веќе во Интер, Лацио ќе добие 9 милиони евра оштета, или 4 милиони плус Арнаутовиќ, сега кажаа на ХРТ, ај со среќа мајсторе.
Не е потврден трансферот,сепак се е во рамките на шпекулациите сеуште,а ХРТ само ја пренесува веста од италијански весник.

Pandev seli u Inter

Napadač nogometne reprezentacije Makedonije i talijanskog prvoligaša Lazija Goran Pandev u siječnju iduće godine preselit će u redove Intera, objavio je talijanski tisak.

Predsjednik rimskog kluba Claudio Lotito pokušao je Pandeva prodati još prošlog ljeta za 18 milijuna eura, no Makedonca nitko nije želio toliko platiti.

ako 26-godišnjem ofenzivcu idućeg lipnja završava ugovor, Lazio ga, ako želi nešto zaraditi, mora prodati u siječnju. Prema pisanju talijanskog tiska Inter će Rimljanima platiti devet milijuna eura, a spominje se i kombinacija s četiri milijuna eura u gotovini plus mladi napadač Marko Arnautović.

Pandev je u redove "nebesko-plavih" stigao 2004. godine upravo iz Intera. U milanskom klubu nije se u to vrijeme naigrao, cijelo je vrijeme proveo na posudbi u Anconi i Speziji. U dresu Lazija upisao je 159 nastupa i postigao 48 golova. Za Makedoniju je igrao 47 puta i postigao 17 golova.

http://www.hrt.hr/index.php?id=37&tx_ttnews[tt_news]=50257&tx_ttnews[backPid]=34&cHash=55852daac8

Да да токму во тоа се согласувам и јас, но исто така реално гледано, мислам дека на Мурињо му одговара и таков играч, кој нема да лета во ѕвезди, кој нема да се буни коа ке го седнат некој 2-3 утакмици на клупа!
Со Суазо и Балотели не може да игра така, Суазо беше најавуван како големо засилување (не го видов досега да заигра), Балотели како еден од најголемите таленти во Интер (многу лета во облаци, а и мислам дека веке имаше еден излет околу стандардноста), така да Мурињо гледа дека реално кажано единствените измени во нападот, не може да се справува долго време!

А за вклопување, мислам дека веке во многу постови кажав, дека Пандев нема да има проблем во Интер, шо според мене доколку ја врати старата форма онаа препознатливата мислам дека и Милито ке го истисне од тимот, затоа шо Милито јес дека е моментално еден од најдобрите "smart player" напаѓачи (мислам е ко шахистите ги има сите потези во глава кои треба да ги направи до крајот на натпреварот!), но реално кажано веке е во години, така да тука ја гледам шансата на Пандев, кој исто така има од кој да научи!
Тоа е и главната причина, може да остани некој натпревар на клупа и знае добро да го поднеси тоа.
Не верувам дека би можел да го истисне Милито од тимот. Милито и не е така стар, има 29 или 30 години а моментално се наоѓа во супер форма. Кога би се прашувал јас, да морам да избирам помеѓу Милито и Ето, без двоумење би го оставил Ето да грее клупа. Кој го гледал Интер оваа сезона знае колку значи Милито за тимот. Доволно зборуваарт и постигнатите погодоци, а и 0,8 погодоци просек по натпревар до сега во сите настапи во Сериа А.

Интересно ќе биде Милито-Пандев а позади нив Снајдер. Пандев е супер асистент, не е себичен и знае интелегентно да одигра во секоја акција. Знае да постигне гол кога е најпотребно. На Реал му даде 2 гола, често дава голови против големи екипи како оној на Јуве пред неколку сезони кога цела одбрана на Јуве ја прати по семки...

Штом Мурињо е заинтересиран за него, значи играчот вреди и планира нешто со него. Затоа и сум оптимист дека ќе биде супер засилување за Интер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom