Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене газдата е тој што кажува кој од екипата му е на располагање на тренерот, да се прашуваше Балардини или навивачите фала богу дека ќе играа и двајцата :toe:
Барето е етикетиран како ''новиот Зарате'' (иако стариот уште е несозреан), Лацио ги има на располагање уште 2 деца што чекаат зелено светло за прв тим, Либор Козак и Еторе Мендичино, така да проблем во нападот никогаш немал ни па ќе има тимот. Играчите од одбрана и од среден ред ги ваѓаат од нафталин, затоа е дојдена работава до тука... :tapp:
lotito e gazda ili pretsedatel na lazio!
p.s. ili i dvete

lotito e gazda ili pretsedatel na lazio!
p.s. ili i dvete
Скоро исто :) Газдите на водечките тимови во Италија се тешки мафијаши, така да секоја нивна изјава и потег не треба да биде изненадувачкa за никого :)

Ап дејт на ситуацијата.....!

Official: Goran Pandev Applies For Immediate Termination Of Lazio Contract

The Macedonian does not want to be confined to the stands any longer and has applied to have his contract torn up...

Sep 25, 2009 5:09:19 PM

52583_news.jpg
Photo Gallery
Zoom

Goran Pandev - Lazio (Grazia Neri)
Related Links

Teams

Players

Lazio striker Goran Pandev has officially filed legal action against his club with the arbitration panel of the Lega Calcio, as reported by La Repubblica, Ansa and Goal.com Italia.

The former Ancona star's lawyer, Mattia Grassani, confirmed the player's action. "The recourse was submitted in the early afternoon," he said.

The player's goal is to attain immediate termination of his contract, rather than wait until June 2010, when it expires.

The 26-year-old has been kept out of the Lazio team since announcing that he wanted to leave the Stadio Olimpico outfit in the summer. He was infamously labelled a "rebel" by president Claudio Lotito, along with Lorenzo De Silvestri (now of Fiorentina) and Cristian Ledesma.

Pandev has even been training separately from his team-mates as a result of being excluded from the squad.

Despite plenty of interest in the hitman, no one was willing to meet Lotito's price-tag of €19 million.

Should the player succeed in rescinding his deal, the likes of Inter, Bayern Munich and Juventus are reportedly ready to pounce for his signature.

Adam Scime, Goal.com
Одговорот на Дон Лотито, после ова......!

Lazio Have Not Heard From Goran Pandev's Agent - Claudio Lotito

The Biancocelesti chief has denied that the club have received a request to terminate Goran Pandev's contract...

Sep 25, 2009 6:21:51 PM

22677_news.jpg
Photo Gallery
Zoom

Claudio Lotito, Lazio (Foto Grazia Neri)
Related Links

Teams

Players

According to reports on Friday evening, Goran Pandev has officially filed a request to terminate his Lazio contract immediately, but Aquilotti patron Claudio Lotito has denied having received anything from Pandev's representative, Mattia Grassani.

"We have not received anything from Grassani. When it happens, I will answer in the appropriate way," Lotito told Italian news agency ANSA.

"Evidently Pandev's agent is talking with everyone apart from Lazio. However, I'll repeat that we are on the side of reason," the president snapped.

"Obviously this is part of their strategy. It's already started with the news about this request [to terminate his contract].

"I am not going to give him the chance to have publicity with my name. I will wait for the request and then I will make my decision."

Should Lazio accede to Pandev's demands, there is sure to be no shortage of suitors for his signature.

Anthony Wright, Goal.com

Добро, овај МОРОН има ли мозок, или изиграва Коза Ностра, ебате џукелта ебате, колку ке ми биде кеф да уште сега му го раскинат договорот на Пандев, за да ја видам сликата на Лицето на Лотито (лапни му го на Тито). Ебате џукелата ебати!:tapp:

ufff kleto kopile ovoj lotito, daj boze toa kutrite lazio da ispadnat !!!!!:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Абе нека го пушти дечкото да си оди!Има потенцијал уште да се развива,а овој копукоп Лотито го уништува само со ова што не игра.Има тимови што чекаат на Пандев.Сакам Пандев да може слободно да си отиде и воопшто пари да не земе ЛАцио.

Еве тука има превод околу барањето за раскин на договорот:

Пандев го раскинува договорот со Лацио

Читам веќе неколку дена дека Пандев го раскинува договорот но сеуште ништо..До кога ќе трае тоа ?? Мене ми изгледа дека Лотито намерно го кочи раскинувањето на договорот..

Не е до Лотито, тој доброволно не му го раскинува (како на пример Морати што му го раскина на Адриано). Има некоја арбитражна комисија на лигата која треба да пресуди кога има спор, таму се жали Пандев и тие треба да го разгледаат случајот. Како и да е, ова е притисок врз Лотито, во Јануари Пандев дефинитивно си оди. Во случајов е добро што има и екипа која е решена да го доведе и која има одлична соработка со Лацио, така да огромни се шансите да се заврши работата.

Читам веќе неколку дена дека Пандев го раскинува договорот но сеуште ништо..До кога ќе трае тоа ?? Мене ми изгледа дека Лотито намерно го кочи раскинувањето на договорот..

Па тоа е судски процес. Пандев ќе побара а судот ќе одлучи дали ќе добие. Најверојатно до крајот на ноември ќе се знае што како.

Дознав информација дека Пандев му пишал СМС порака на *Х* човек дека оди во Интер. Колку е точно незнам.

Дознав информација дека Пандев му пишал СМС порака на *Х* човек дека оди во Интер. Колку е точно незнам.

Јас слушнав од селекторот Јонуз , Пандев му кажал дека при крај е со договорот со лацио и дека работите одаат на подобро..Да се надеваме..

Јас слушнав од селекторот Јонуз , Пандев му кажал дека при крај е со договорот со лацио и дека работите одаат на подобро..Да се надеваме..

Па секако дека му е прикрај, до Јуни 2010 му е договорот!:toe:

Јонуз на два дена пред крајот на преодниот рок изјави: Пандев денес потпишува со голем клуб... па ништо.

Интер е дефинитивно во игра, според изјавите на човекот лично: Марко Бранка, оној кој е задолжен за трансферите во Интер. Тој јасно изјави за медиумите во Италија дека во Јануари ќе се преговара. Тоа е најрелевантниот извор.

Македонските медиуми слободно баталете ги кога се работи за Пандев. Неколку пати на А1 и во М.Спорт имаше информации кои ги нема на ниеден релевантен, па дури ни на најтрачерските сајтови како goal.com. Го шетаа и кај Фергусон, и кај Венгер, и кај Рафа, и во Јувентус... ништо од тоа нема апсолутно никаква врска. Засега, кандидати се само Интер, и евентуално Фиорентина во зависност од ситуацијата со Муту, но сепак Фиорентина е далеку од нешто конкретно. Интер има предност пред сите поради одличната соработка што ја има со Лацио како и поради фактот што има 3-4 играчи за кои нема место во тимот, па ќе има понуди за трампи, доплати и слично...

Според мене, Пандев ќе се врати во Интер на ист начин како што замина. Кога замина, дојде Дејан Станковиќ, во замена за пари + Пандев. Сега најверојатно, ќе дојде Пандев, во замена за некој од Суазо/Кварезма/Мансини/Арнаутовиќ ... + пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom