Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Пандев ќе остане верен на Лацио

И покрај многуте шпекулации во врска со неговото заминување од италијанскиот прволигаш Лацио, нашиот интернационалец Горан Пандев одлучи да стави крај на идејата за преселба од главниот град на Италија.
25-годишниот Mакедонец разговарал со претседателот на тимот Клаудио Лотито, кој претставува вистинската причина поради која што Пандев не си замина од тимот досега, и побарал одобрение за трансфер и покрај тоа што со Лацијалите има валиден договор до јуни 2010-та година.
Но целото раководство изразило желба Пандев да остане во тимот цела наредна сезона, по што и самиот Пандев одлучил да продолжи да ги брани боите на „Бјанконерите“.
„Јас сум играч на Лацио и сум подготвен да ги бранам неговите бои.“ - изјави Пандев за најтиражниот италијански спортски весник „Кориере дело Спорт“.
„Се наоѓам во добра форма и се надевам дека ќе играм против Интер во Пекинг и ќе му помогнам на мојот тим да го освои италијанскиот Супер Куп.“
„Ако ништо друго, доколку лојалноста и посветеноста на тимот од страна на моите соиграчи и тренерот биде на повисоко ниво, Лацио ќе стане поголем клуб од порано, со поголеми амбиции на италијанската фудбалска сцена.“ - заврши Пандев.

Тоа е се дигна многу, мислеше екипиве ќе се тепаат за него, и на крај остана со к*рот во раце. Памет за друг пат...

епа чим решил да остане,се најубо............оваа сезона да дае поише голои од претходната,па и у финале на ЕВРО купот да го глеаме ако ништо друго:helou:

Остана у лацио,дефинитивно :toe:

Пандев ќе остане верен на Лацио

И покрај многуте шпекулации во врска со неговото заминување од италијанскиот прволигаш Лацио, нашиот интернационалец Горан Пандев одлучи да стави крај на идејата за преселба од главниот град на Италија.
25-годишниот Mакедонец разговарал со претседателот на тимот Клаудио Лотито, кој претставува вистинската причина поради која што Пандев не си замина од тимот досега, и побарал одобрение за трансфер и покрај тоа што со Лацијалите има валиден договор до јуни 2010-та година.
Но целото раководство изразило желба Пандев да остане во тимот цела наредна сезона, по што и самиот Пандев одлучил да продолжи да ги брани боите на „Бјанконерите“.
„Јас сум играч на Лацио и сум подготвен да ги бранам неговите бои.“ - изјави Пандев за најтиражниот италијански спортски весник „Кориере дело Спорт“.
„Се наоѓам во добра форма и се надевам дека ќе играм против Интер во Пекинг и ќе му помогнам на мојот тим да го освои италијанскиот Супер Куп.“
„Ако ништо друго, доколку лојалноста и посветеноста на тимот од страна на моите соиграчи и тренерот биде на повисоко ниво, Лацио ќе стане поголем клуб од порано, со поголеми амбиции на италијанската фудбалска сцена.“ - заврши Пандев.

Ќе ми беше мило да заминеше во некој друг клуб со кој што секоја сезона ќе игра во Лигата на Шампионите..Но тоа е тоа..:toe:

Пак ќе игра во Европската лига,но можеше во подобар клуб да оди.Да се надеваме,дека Лацио ќе има поуспешна сезона и најважно Пандев да даде што повеќе голови.

Криво ми е, искрено. Се надевав дека ќе замине.

Нејсе. Тоа е тоа. Му посакувам сè најдобро во новата сезона.

Picka e be luge
strav mu e da zamine neli e ocigledno???:tapp:

I da vi kazam mnogu me nervira koga gi razvlekuva zborovite kako na italijanski akcent maa, abe begaj tamo klosar

Picka e be luge
strav mu e da zamine neli e ocigledno???:tapp:

I da vi kazam mnogu me nervira koga gi razvlekuva zborovite kako na italijanski akcent maa, abe begaj tamo klosar
Не се плаши. Лотито не сака да прифати пониска понуда од 20 милиони а нема екипа која би понудила толку.
Ако не изјави сега дека сака да остани му се заканува цела сезона на трибини што значи дека ќе си ја упропасти кариерата.

НЕ знам како можиш сереш по најдоброто од Македонија? Па завлекувал... колку години е во Италија, зборува само Италијански нормално е дека ќе завлекува малку...

да му е здрав и жив инаетот на Лотито.....в година Пандев е слободен играч,значи ќе му преостани да се договори за што поголема плата со било кој клуб.....проценете кој губи а кој добива со тоа што Пандев че го доработи договорот со Лацио

Не се плаши. Лотито не сака да прифати пониска понуда од 20 милиони а нема екипа која би понудила толку.
Ако не изјави сега дека сака да остани му се заканува цела сезона на трибини што значи дека ќе си ја упропасти кариерата.

НЕ знам како можиш сереш по најдоброто од Македонија? Па завлекувал... колку години е во Италија, зборува само Италијански нормално е дека ќе завлекува малку...

Најдоброто од Македонија, но не и ЗА Македонија...тоа е факт. Него оваа сезона мора да се покаже ако сака наредна да иде у поголем клуб, иначе ќе иде у Наполи.

btw, ај среќен роденден...и подобро за Македонија да играш.

Среќен роденден, Горан Пандев. :helou: Сè најдобро годинава, 20 голови и повеќе за Лацио и да станеш најдобар стрелец во Македонската фудбалска репрезентација, како и да и` помогнеш на Македонија да се пласира на големо Европско или светско натпреварување.

Знаев дека ќе остане во Лацио, мислам и дека му беше паметно ова, ако отидеше во некоја голема екипа ( Манчестер, Ливерпул ) само ќе се уништеше, ќе ја грееше клупата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom