Ги чувате ли старите добри детски песни?

• Креатор на темата Креатор на темата PaPucaR
  • Време на започнување Време на започнување
Ги сакам:
1.Авионче бело крило
2.Цангар мангар опара, мајмун јадел попара
3.Чудна случка крај една воденичка
4.Чичко чевлар

фала однапред

Ја имам од златно славејче- А дали знаеш:vozbud::vozbud:
и така и ми звони:wink:

:vozbud: знам некои...како:
Кога заоѓа сонцето денот...што го позлатувааааааааааааа....
Брат ми си прави колекции од нив. Секогаш кога ќе дојде од факс има некоја нова детска стара песна. Ма не ми е гајле што велат другите ама знам и јас да слушнам некогаш :), ме навраќа на старите..(не толку стари) детски...спомени......

Kjerka mi gi obozava Ringishpil, Nikola, Marionka, Elena (shto mu e na onoj Vele), Edno Mace, itn.

Eden dobar nachin kako decata koi se rodeni vo stranstvo da slushaat makedonska muzika i da go vezbaat jazikot.

Luge abe ovaa so idese
Rodenden e denot sto go cekamee,
cela godinaa, cela godina...
Песна напишана од родител за дете, а од друга страна, како детска шлаканица следува песната "Мразам Родендени" од серијата "Здраво Генијалци" :pos2:

Јас само Марионка си ја најдов:vozbud:Многу си ја сакам.
(А некој да не ја има Боби баш ми е гајле, нема да плачам по тебе....хехехе ):pos2:

Ја ја сакам Дени Дејане, Дени Дејане дојди ти крај менеее....највероватно се вика Дени Дејане незнам. :helou: Ако ја има некој нека upoload-ira:helou:

Ехеееее...детство :pipi:...
Памтам многу ги гледав Туфи и Двојче,Шек Шек,Во светот на бајките,
Чук чук Стојанче...ги слушав сите песни од златно славејче од сидо а најмногу ја сакав Огледалце огледалце те молам кажи ми кој е најубав на светот дали знаеш ти :vozbud: :helou: и онаа, а Зоки ме моли да се возиме а јас му велам страшно е Зоки со тебе :pos2::pos2:
Ленка Ленка супер манекенка сама крои шие безброј желби крие лалаалаа :baeh:и така натаму... ахх колку сакам да сум дете :pipi:.

П.С. Чекај чекај Тони чекај нека ѕвони чекај после 5 ти час, чекај нека ѕвони морам да те видам јас....хихиихи

Бране ѕвони ми во 8 парите во џеб летаме на сладолед,летото е кратко а детсвото е слатко мамо пробај да ме разбереш..
лелелел забегаввввввввв,ако ги има некој нека ми ги сенд...

bobiii bas mi e gajleee, nemaa da placam po tebee....
ja imam vo mob:kesa:

:pos2::pos2::pos2:Jas gi imam na CD-ea komu mu treba nekoja pesna neka kaze mislam deka site gi imam hehehehehe.............samo nemozam da ja najdam ,,BELCO CRNIOT,,:tapp: ako ja ima nekoj neka mi kaze....

Секако! Дури и на свирка, ја пееме у рок фазон песничката од Златно Славејче- Дали знаеш...
Сите касети, од Златно Славејче, Сидо, Дајте Музика, Калинка, се е тоа непроценливо мемориско богатство.
Уф, колку се ежев на една песна од Сидо, се викаше Детство... Него го нема веќе, сеа има цдеа и мп3ки,ама затоа касетите сведочат.
Детски песни рулз!:pipi:

Јас имам еден фолдер со сите песнички од Златно Славејче хехе...
И редовно си ги слушам : Рингишпил, Никола- Никола, Како ли јас да пораснам (оваа особено), Дали знаеш, Марионка, Ех тој Тоше.. и пуно други :)
Песничкиве секогаш успеваат да ме расположат и да ме насмеат.

Скоро сите ги имам попознатите :pipi:

Јас имам златно славејче '99 '00 '01 '02 '03 '04... имам од супер ѕвезда... се на се отприлика 150 детски песни... кој сака некоја, ако ја имам ќе му ја дадам... само оваа џабе ти е џабе ти се мачиш, можеш и на дрво да се качиш... ја немам, кој ја има, нека ја прати :)

Мамина Маза

Анушка

Белинда ча-ча

Боби баш ми е гајле

Бушава Азбука

Чичко Чевлар

Данче Гевгеличанче

Диско Кралица

Дувна ветре развигорче

Ех тој Тоше

Фламенко

Марија