Ги чувате ли старите добри детски песни?

• Креатор на темата Креатор на темата PaPucaR
  • Време на започнување Време на започнување
jas ja sakam Туфи и Двојче - Здраво Генијалци :wink:

здраво генијалци,Симпатија,Мамина Маза,Визба стара и гитара.. е овие ако може :icon_mrgr

jas ja sakam Туфи и Двојче - Здраво Генијалци :wink:

здраво генијалци,Симпатија,Мамина Маза,Визба стара и гитара.. е овие ако може :icon_mrgr

Ало другари, темава не е побарувања на мп3.Ако сакате некоја песна или пратете му ПП на членот кој ги има песните или барајте ја во темата ‘‘Побарувања на мп3‘‘
Уште еден со ваков пост, истиот ке биде санкициониран.
Назад на тема, ги чувате ли старите добри детски песни?

Јас ги чувам.
Частиш!

Инаку имам дваесетина касети од Си-ДО 94та, Распеано рибарче и многу други во колекцијава ауди касети и ако пројавит желба горецитираниов член, мојме да се збериме некој ден да ги рокниме.

Имам видео касета од Си-До 1994 ... Баш пред некој ден ја најдов во една кутија.
Знам дека сум ги сакала многу песниве, а има една, на која секогаш сум плачела. Нешто за мајка се пееше.. не и го знам насловот. Во секој случај, ме потсеќаат на детството овие песни.. сакам да ги слушнам од време на време .. :pipi:

http://www.youtube.com/user/sidobt#play/uploads/19/HuyErcPrTU8
сите се од Си-До...
бтв,кој има за праќање нека ме контактира...

п.с. добре ве најдов!! :))

"Dus Dibidus" dali ja pamti nekoj? Na Shek-Shek bese mnogu eksponirana! Ama maliot kakva koreografija imase, pa toa cekor li bese:pos:

Kako se vika onaa .."Roker jas sum mil mamo sviram na gitara
zenski srca krsam mamo....
ooooo truba so edna raka
ooooo saksofon bez makaaaa..."

за таа Дус дибидус,не знам дали збориме за истата песничка,али >>> http://www.youtube.com/user/sidobt#play/uploads/18/J3GlFyziMxw

а за вторана,ако ја има некој нека ми ја даде... феноменална песничка е.. :) :vozbud: :smir:

Нешто чував, ама којзнае каде е отидено. :)
Затоа денес постои You Tube, каде меѓу другово можат да се најдат и:

:cuc: Засега последните детски хитови кои сеуште се памтат.
Во последно време и двата најголеми детски фестивали прават невиден кичерај (особено Супер ѕвезда), од она малце што сум го видел.

Дел од нив си ги имам во компјутер,си ги пуштам од време на време,се радувам сеуште на песниве.:)
“Како ли јас да пораснам„ и “Мамина маза„ ми се омилени.:pipi:

Не ги чувам.Не ги ни памтам вака по наслови да ги набројам,само ако ги слушнам се сеќавам.Пред некој ден баш,сосема случајно,во еден бутик ја слушнав "Се скаравме вчера со Боби"...рефренот и беше некако "Боби баш ми е гајле....хит ми беше на времето,многу си ја сакав.:) Така изненадно ме погоди,да не речам...ми идеше да останам во бутикот за да ја дослушам:):kesa:,а вака сега немам желба да слушам детски песни,и кога би ги чувала не верувам дека би ги слушала.

Jas imam nekoi kaseti od Zlatno slavejce i imam i knigicki so tekstovite. Inace omileni mi bea: "Luna park", "Cicko cevlar" i valda se vikase "Sakam kola ubava" od zlatno slavejce i toa za Zelkata sto bese pesnata od Dajte Muzika

неам ни една таква песно...нити па сум имала некогаш...

Имам некои касети од 80' и 90' Златно Славејче и уште некои други фестивалчиња. Порано ко мал сум ги слушал, сега не.

Како лиии јас да пораснам, се до небоо се до ѕвезди високо, неа да ја надраснам, па да речам малечка ти си како куууукличааааа аааа аааа. КААААКООО ЛИИ ЈАС ДА ПОРАСНААМ...
:pos2::pos2: ја имав у моб, до пред некое време

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom