[vladimir];1836915 напиша:
Да, се различни и за мене тоа е настрано.
Јас, како и многумина сум против геј парада во скопје, значи не наоѓам причина зошто да парадираат.
Ок е, нека се движат по геј клубови или незнам каде, ама немора да го прават тоа толку јавно, предизвикуваат повеќе негативни отколку позитивни реакции од средината.
не знам кој,ама мислам псај убаво ви кажа..и вие „нормалните“ се лапате и драпате по улици,правите паради на вљубени и никој не ви суди дека го правите тоа јавно.
аман,и хомосексуалците имаат чувства,различни,ама сепак ги имаат.
зашто да не споделат со светот кои се и што се?!?
подобро е да се затвараат во барови и места спецјално за нив,па да бидат исфустрирани,да лажат дека се стрејт,да се чуствуваат лошо во своја кожа или подобро е да бидат прифатени од нормалните.
и што има настрано во тоа да се биде хомо?
тоа се чувства,таков си роден.не можеш да се правиш со сила нешто што не си само за да ја задоволиш околината,тоа е дел од тебе и негирањето енма да направи ништо позитивно
Напишано од Princ
Како тоа одобруваш една перверзија и ненормалност (хомосексуализам) ама не и друга (педофилија)?
како може воопшто да споредиш педофилија со хомосексуалност?
секс со мало дете и со ВОЗРАСНА личност од ист пол се две сосема различни работи.
а и не верувам дека некое од децата кое за жал е дел од сексуалниот акт на еден педофил го прави тоа доброволно и со чувства,за разлика од хомосексуалците кои знаат што и зашто го прават тоа.
јас сум за геј парада,ако тоа направи да се чувствуваат нормални,сакани и прифатени-нема проблем.