Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Kako be uste umarate za Arya deka od nikade skoknala koa celo vreme znaete niz kakov trening pomina?

Koa vidovte deka plemeto sto se izleta odma go snema za 10 sekundi ne si rekovte "daaaaamn ova ke bide prejako" pa zemavte se fativte za voeni taktiki?

Pa pola od vas da bile generali 2001 nie nemase da ja izgubime vojnata.

Pa uste i paniki kako vaka mozelo da bidne mislis deka tolku e, posledna epizoda bese ova.
Im go kazha u lice

U ostalom shto ne e jasno?

Kako be uste umarate za Arya deka od nikade skoknala koa celo vreme znaete niz kakov trening pomina?

Koa vidovte deka plemeto sto se izleta odma go snema za 10 sekundi ne si rekovte "daaaaamn ova ke bide prejako" pa zemavte se fativte za voeni taktiki?

Pa pola od vas da bile generali 2001 nie nemase da ja izgubime vojnata.

Pa uste i paniki kako vaka mozelo da bidne mislis deka tolku e, posledna epizoda bese ova.

2001 сите главни операции завршија со победа на македонските безбедносни сили и нема врска со Рамковниот договор.

Уживај во помијата што ти ја сервираат Д&Д, ич не ми е гајле, ама немој да мудруваш за 2001 жити се.

Не гледам како е ова помија, чак и некому да не му се свиѓаат некои моменти али океј.

Уште појјако се рејтинзите на IMDB и колку хејтери има. 5.5% ставиле оценка 1/10, што е нон-сенс и е чист хејт. :D

Не гледам како е ова помија, чак и некому да не му се свиѓаат некои моменти али океј.

Уште појјако се рејтинзите на IMDB и колку хејтери има. 5.5% ставиле оценка 1/10, што е нон-сенс и е чист хејт. :D

Океј претерав со помија али 2001 ми е тригер. Јебига.

Берик цело време знаеше. Добро, тоа го знаевме од прошлите сезони, пошто на два три пати спомна некои работи од будучност (која ја глеаше у огин), али сега се виде ептен. Ја следеше Арја и го тераше Клегејн да идат по неа, за да ја спасат и донесат до Мел, (пред да умре Берик).
Него, ме занима, али нема да дознам никад, NK коа ги дигна рачињата и почна да ги станува сите околу него, па надаље, го стана Ед, Лијана, ги стана после и овие Старкови од криптата, па ме занима дали го стана и Берик?
(тоа уопште нема него да му биде прв пат)

Патем, од второ гледање, Aрја беше више у висока соба со Мел & co., над дворот и од прозор излезе и му скокна од кров или слично на NK.

Океј претерав со помија али 2001 ми е тригер. Јебига.
Ок, на страна твоето мислење.
Генерално, мислам дека освен (не)конструктивни критики кои ги добива серијата, има и одреден дел на хејт. Од друга страна, со огромна популарност доаѓа и хејт. Чисто дека скоро секој има пристап до Интернет. :D

Тоа на страна, кога сме кај јадната состојба на војските на северот, можеби Даарио Нахарис ќе се појави од некаде, по примерот на Мелисандре. Нели му оставија 2000 ансалид за да ги брани градовите таму?

У Мерин со Дарио останаа добар дел од ансалид, дотраките и дел од секонд санс што му останаа верни.

Башка мислам дека фактор изненаѓење може да биде војската од Дорн, батките со жутите фустани, да дојдат да се борат против Серси да ги одмазадат Oберин и фамилијата

У Мерин со Дарио останаа добар дел од ансалид, дотраките и дел од секонд санс што му останаа верни.

Башка мислам дека фактор изненаѓење може да биде војската од Дорн, батките со жутите фустани, да дојдат да се борат против Серси да ги одмазадат Oберин и фамилијата
Зошто мислам дека во Мерин се само Дарио со секонд санс и можда некои дотраки? Мислам дека сите ансалид отидоа во Вестерос.

EaEiDBj.jpg

IllcgTA.jpg

3pxtjfnk1ev21.png

o57xcrre7ev21.png

Последно уредено:
Давос на крај тргна по Мел, со рака на меч, да не кидне случајно.:D[DOUBLEPOST=1556670251][/DOUBLEPOST]Армор плотови имале? Ништо не е тоа ништо во споредба со armour plot mother of them all (во серијата и книгите) - Серсеи. марк мај вордс
До сам крај ќе остане.

(можда и затоа што е последниот антагонист)

Дали крајот тебе ти остави таков впечаток? Мене ми остави повеќе впечаток на импровизација. ЛОТР јас лично ја доживувам како епска приказна со многу повеќе фантастични елементи во себе споредена со ГОТ и пак од аспект на воена тактика имаа повеќе смисол битките.

Јас неам против што Дотраките беа покосени туку начинот на кој се беше направено делуваше аматерски, кога сакаш во исто време да спакуваш повеќе настани во пократок временски интервал а во исто време да ја импресионираш публиката добиваш импровизација. Баш дека ова требаше да биде најграндиозната битка бар две цели епизоди требаше да бидат посветени. И не мораше 90% од времето да биде акција со Џејсон Борн камера.
Не ми остави, поради недостатоците во приказната, во следот на настани кои ни ги пренесоа во текот на епизодата и колку тие соодветствуваат со историјата, личните карактеристики и мотивите на ликовите кои беа дел од нив, а не поради некои недоследности и нелогичности во контекстот во кои настаните се одвиваат. На кратко, ми пречи што дејствието отиде во насока на безнадежен, очајнички, last-ditch effort на одбрана група на херои, кои во последен момент го менуваат исходот на битката и што најт кинг е симплифициран, безумен архетип на злото без очигледна мотивација, а не каде била поставена коњаницата и катапултите, дали тактиката била соодветна и со каква технологија за одбрана од опсади бил опремен Винтерфел.
И да, се согласувам дека тие проблеми со приказната се резултат на импровизација и тука ставовите ни се поклопуваат. Колку повеќе шоуто се одалечуваше и го одминуваше изворниот материјал, толку повеќе продуцентите и хбо добиваа слобода во обликувањето на приказната и слобода да импровизираат. Преведено во јазикот на таа индустрија, да импровизираат имајќи ја во предвид публиката, а не интегритетот на делото.

Не ми беше намерата да ги споредувам битките од LOTR и овие од GoT, особено што, субјективно, имам јасен фаворит. Поентата ми беше дека во скоро секоја битка преставена на екран можеш, во помала или поголема мера, да најдеш нелогичности, меѓутоа тие немаат пресудно влијание врз генералната оцена за квалитетот на целото дело и впечатокот кој гледачот го добива за него. Уствари, има минорно влијание. Затоа, јас не замерувам за нешто што е стандардна практика. Визуелна уметност е, побитна е рекацијата на гледачот на сцената, отколку прецизноста на описот. Вистинските битки биле многу побавни, подолги и пополни со неинтересни секвенци, од тоа што филмот може да ги прикаже. Може која сакаш битка на филм да ја анализираме, скоро секаде ќе ги најдеш тие ситници. Тешко е и да му текне на човек, места каде тие се сведени на минимум. Први што ми доаѓаат на памет се, еден дел од епизода од Rome на HBO, каде единствено се правилно прикажани тактиките и организацијата на римските легии, Saving Private Ryan делот од нападот на omaha beach и битките во Band of Brothers. Последните две се правени по сведоштва на преживеани, што доволно кажува колку е тешко да си целосно доследен.

Нормален ли си ти бре?
Mad Max новиот е еден од најбољите филмови у задња деценија. Period.
Кој го распарчал? Ireal и Ѓорѓи? Ме боли курот. Секакви ретарди имаат место за свој глас да презентираат, исто како и другите.
Не на форумов Берик. Општо зборевме за гледачите денес, на ИМДБ партали летаа, масакрирани беа и филмот и режисерот.

Сакам да верувам дека сум нормален. :гик:

Давос на крај тргна по Мел, со рака на меч, да не кидне случајно.:D

Остај, а цела битка јас не го видов со меч во рака, којзнае каде се шуткаше и како и тој остана жив.
Сеедно, чим Сем преживеа со плачење (демек сакале да прикажат двајцава како нормален човек се справува со таков страв, дека другиве тренирани се) веќе никој не умира во серијава.

и сега, шо испадна со тоа спиралите и знаците направени од човечки делови?
ќе потврдат кој е Азор Ахаи, макар и Арја да е?
и доколку Берик, Мелисандре и Бран, сите тројца го знаеја исходов, тогаш НК и не представувал некоја си опасност..

и испаѓа дека постоењево на Бран во серијава се сведува на тоа да му каже на Сем дека Џон е уствари Таргеријан, цела приказна и бркање со НК паѓа во вода...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom