Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не гледам како е ова помија, чак и некому да не му се свиѓаат некои моменти али океј.
Уште појјако се рејтинзите на IMDB и колку хејтери има. 5.5% ставиле оценка 1/10, што е нон-сенс и е чист хејт.![]()
Ок, на страна твоето мислење.Океј претерав со помија али 2001 ми е тригер. Јебига.
Тоа на страна, кога сме кај јадната состојба на војските на северот, можеби Даарио Нахарис ќе се појави од некаде, по примерот на Мелисандре. Нели му оставија 2000 ансалид за да ги брани градовите таму?
Зошто мислам дека во Мерин се само Дарио со секонд санс и можда некои дотраки? Мислам дека сите ансалид отидоа во Вестерос.У Мерин со Дарио останаа добар дел од ансалид, дотраките и дел од секонд санс што му останаа верни.
Башка мислам дека фактор изненаѓење може да биде војската од Дорн, батките со жутите фустани, да дојдат да се борат против Серси да ги одмазадат Oберин и фамилијата
Не ми остави, поради недостатоците во приказната, во следот на настани кои ни ги пренесоа во текот на епизодата и колку тие соодветствуваат со историјата, личните карактеристики и мотивите на ликовите кои беа дел од нив, а не поради некои недоследности и нелогичности во контекстот во кои настаните се одвиваат. На кратко, ми пречи што дејствието отиде во насока на безнадежен, очајнички, last-ditch effort на одбрана група на херои, кои во последен момент го менуваат исходот на битката и што најт кинг е симплифициран, безумен архетип на злото без очигледна мотивација, а не каде била поставена коњаницата и катапултите, дали тактиката била соодветна и со каква технологија за одбрана од опсади бил опремен Винтерфел.Дали крајот тебе ти остави таков впечаток? Мене ми остави повеќе впечаток на импровизација. ЛОТР јас лично ја доживувам како епска приказна со многу повеќе фантастични елементи во себе споредена со ГОТ и пак од аспект на воена тактика имаа повеќе смисол битките.
Јас неам против што Дотраките беа покосени туку начинот на кој се беше направено делуваше аматерски, кога сакаш во исто време да спакуваш повеќе настани во пократок временски интервал а во исто време да ја импресионираш публиката добиваш импровизација. Баш дека ова требаше да биде најграндиозната битка бар две цели епизоди требаше да бидат посветени. И не мораше 90% од времето да биде акција со Џејсон Борн камера.
Не на форумов Берик. Општо зборевме за гледачите денес, на ИМДБ партали летаа, масакрирани беа и филмот и режисерот.Нормален ли си ти бре?
Mad Max новиот е еден од најбољите филмови у задња деценија. Period.
Кој го распарчал? Ireal и Ѓорѓи? Ме боли курот. Секакви ретарди имаат место за свој глас да презентираат, исто како и другите.
Давос на крај тргна по Мел, со рака на меч, да не кидне случајно.![]()
Eve go primerot za NZS.Kako be uste umarate za Arya deka od nikade skoknala koa celo vreme znaete niz kakov trening pomina?
Koa vidovte deka plemeto sto se izleta odma go snema za 10 sekundi ne si rekovte "daaaaamn ova ke bide prejako" pa zemavte se fativte za voeni taktiki?
Pa pola od vas da bile generali 2001 nie nemase da ja izgubime vojnata.
Pa uste i paniki kako vaka mozelo da bidne mislis deka tolku e, posledna epizoda bese ova.
Azor Ahai e Deneris, ama sho ke ti e prorostvoto koa the great dark e pobedeno.и сега, шо испадна со тоа спиралите и знаците направени од човечки делови?
ќе потврдат кој е Азор Ахаи, макар и Арја да е?
и доколку Берик, Мелисандре и Бран, сите тројца го знаеја исходов, тогаш НК и не представувал некоја си опасност..
и испаѓа дека постоењево на Бран во серијава се сведува на тоа да му каже на Сем дека Џон е уствари Таргеријан, цела приказна и бркање со НК паѓа во вода...
У Мерин со Дарио останаа добар дел од ансалид, дотраките и дел од секонд санс што му останаа верни.
Башка мислам дека фактор изненаѓење може да биде војската од Дорн, батките со жутите фустани, да дојдат да се борат против Серси да ги одмазадат Oберин и фамилијата