Game of Thrones

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Критиките не ви се на место затоа што серијата го помина материјалот од книгите, нешто што Мартин го прави цел живот, посветен до детал, па затоа и испадна таква генијалност досега. Доколку чекаа на него ќе требаше да се паузира серијата на 3-4 години, нешто што нема шанса да се случи. А и гласините дека сакаат да ја завршат серијата побрзо додава за овие избрзани сценарија.

Се гледа пад на квалитет и сфаќам дека сакате солидно обработени ликови, али со оглед на факторите кои влијаат на серијава ова е сосема нормално што се случува. Ако треба да има критики за некој, тоа нека биде Мартин пошо е тешка флегма. На мене ми е интересно и ми се допаѓа што убрзаа до толку, ваљда како што стареам губам на трпение ( фак ју One Piece).
 
H

HoT IcE

Гостин
Не ми смета брзиов развој на настани. Одлична епизода. Погледите на Давос и Мелисандре кога оваа пробуваше и сама неверуваше во тоа што го правеше беа епик.
Хејтери не ве читам, јак ми е парфемов.
Чао.
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.695
Тоа што се запнале да ја за завршат серијата, според мене непотребно, за седум, односн осум скратени сезони го дава ефектот дека се случува се брзо и ликовите цело време умираат на истиот начин. Ако претходно вакви сцени се дешавале еднаш во сезона, сега имаме секоја епизода.

Нема тука ништо во сцената со Рус нелогично, Ремзи е лудак, уште претходната епизода се осети загрозен, едина замерка ќе најдам на тоа како ја реши Валда и бебето, па нели самиот рече да се разгласи дека е Рус отруен од непријатели, а како ќе објасни Валда што ја изедоа кучињата? Самиот начин на убивање на Рус според мене повеќе беше омаж на убиството на Роб од страна на Рус, а освен тоа посвојствено за Ремзи е забивање нож гледајќи го во очи отколку су труење или со фрлање од некоја кула на замокот на го убие.

А за сцената со воскреснувањето, е што очекувавте вие на кој начин да го воскресне, да му се качи и еден див секс да му маане, јас баша вака го замислував ритуалот.
Значи се повторуваме двајцата и за Ремзи, ова е во домен на неговиот карактер. Но не е во стилот на Руз онака да биде скинат. И претходно имаше многу убивања во тек на сезона но секое беше добро направено.

Воскресението беше океј. Исус моментите бликаа. Нема да ме чуди и да биде идентично и сеа наредна сцена да е Дева Мелисандре се враќа во просторијата и гледа дека нема никој во собата.

После Џони се искачува на ѕидот и од горе им се обраќа на браќата. :D
 
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514

Добра епизода, мило ми е шо се врати Џони макар да беше малце глупо тоа со влакната, сепак за гот се работит сите очеквевме нешто поќе, но во ред е чим се врати.
 

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
pa dobro ,dobro e da zavrsi serijata valda nema da gledame maleckata nevesta ,nejse ozivea dzon a so nego i serijava ,pa od pocetokot vo prikaznava se gleda deka glavnata bitka ne e megju kralstvata i kukite glavnata bitka e na zidot (I taa ke go resi tronosedetelot),i celata taa prikazna koja ja gradea na zidot i zad nego ke bese glupo da zavrsese bez likot okolu koj baziraa se ,sepak ne morase da kompliciraat so ubivanje i voskresnuvanje barem tamu ima so sto da odat napred posto dzon otide na severot se vrati go ubija i oziveea a toa tamu tie mrazovcite izleda vo zimski son se ?
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Малку ретардирано го претставија новиов Грејџој, не знам шо му е форана со она „јас сум бог, јас сум бура“, ама се друго беше епик. Она со Рус ме фати неспремен и мене, ама реално се наговестија работите после муабетот од минатата епизода кога му рече на Ремзи да се моли дека детето што ќе се роди ќе биде жеснко, а не машко.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.483
Поени од реакции
33.585
Na previously веќе не дишав. На интрото веќе срцето низ гради ќе ми избиеше. Факинг ГОТ еј!

I am the drowned god. I am the storm. The Watchful protector. I am the night. I am Batman! :нинџ:

Имав еден милион работи да пишам ама ми иде да ја затворам темата. Не заслужувате да постоите во ист универзум со ГОТ.

10/10 epizodata.
 
W

wicked_1

Гостин
Не ве сфаќам дечки, ај да се филери првиве 2 епизоди па да збориме дека купуваат гледаност и играат на маркетиншка карта океј, ама вака не разбирам... се што се деси беше a treat for the fans.

Најлошите моменти во ГОТ - змиите од Дорн, се подобри од 80% од се што иде моментално на истиот жанр. До тој степен серијава е над се. :unsure:

Overlooking праите, не може епизода по епизода да очекувате grand finale, сезонава почна многу подобро од таа лани. Не очекував ваков брз развој на настани, well done.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.274
GOT ми е секако најбоља серија и покрај тоа што имам еден тон забелешки, кои не се поврзани со книшкиот материјал никако.
 

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.089
Поени од реакции
9.000
Серијава си е најдобра, нема дилема тука ама има и простор за критика. Да го земеме на пример Tyrion од првите сезони кога ликот ги изговараше дијалозите од изворниот материјал и дијалогов сега 'Punch me in the face", разлика небо и земја. Верувам ќе се согласите.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.274
Серијава си е најдобра, нема дилема тука ама има и простор за критика. Да го земеме на пример Tyrion од првите сезони кога ликот ги изговараше дијалозите од изворниот материјал и дијалогов сега 'Punch me in the face", разлика небо и земја. Верувам ќе се согласите.
да беше само тоа...
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Јас сакав Ремзи кога го забоде Рус овој да имаше некој оклоп под кошулата и да му рече „сине, те читам ѓоа буквар, ајт сеа назад у Дретфорт да бидеш Reek".

Секако Рус заслужи смрт, ама штета што нема некој Старк да го има тоа задоволство, дури и да се осветат поразувајќи го Ремзи и неговата армија, нема да биде истото затоа што Ремзи директно нема врска со падот на Старкови, Рус имаше.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom