Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Малку ретардирано го претставија новиов Грејџој, не знам шо му е форана со она „јас сум бог, јас сум бура“, ама се друго беше епик. Она со Рус ме фати неспремен и мене, ама реално се наговестија работите после муабетот од минатата епизода кога му рече на Ремзи да се моли дека детето што ќе се роди ќе биде жеснко, а не машко.

Na previously веќе не дишав. На интрото веќе срцето низ гради ќе ми избиеше. Факинг ГОТ еј!

I am the drowned god. I am the storm. The Watchful protector. I am the night. I am Batman! :нинџ:

Имав еден милион работи да пишам ама ми иде да ја затворам темата. Не заслужувате да постоите во ист универзум со ГОТ.

10/10 epizodata.

Не ве сфаќам дечки, ај да се филери првиве 2 епизоди па да збориме дека купуваат гледаност и играат на маркетиншка карта океј, ама вака не разбирам... се што се деси беше a treat for the fans.

Најлошите моменти во ГОТ - змиите од Дорн, се подобри од 80% од се што иде моментално на истиот жанр. До тој степен серијава е над се. :unsure:

Overlooking праите, не може епизода по епизода да очекувате grand finale, сезонава почна многу подобро од таа лани. Не очекував ваков брз развој на настани, well done.

GOT ми е секако најбоља серија и покрај тоа што имам еден тон забелешки, кои не се поврзани со книшкиот материјал никако.

Серијава си е најдобра, нема дилема тука ама има и простор за критика. Да го земеме на пример Tyrion од првите сезони кога ликот ги изговараше дијалозите од изворниот материјал и дијалогов сега 'Punch me in the face", разлика небо и земја. Верувам ќе се согласите.

Серијава си е најдобра, нема дилема тука ама има и простор за критика. Да го земеме на пример Tyrion од првите сезони кога ликот ги изговараше дијалозите од изворниот материјал и дијалогов сега 'Punch me in the face", разлика небо и земја. Верувам ќе се согласите.
да беше само тоа...

Јас сакав Ремзи кога го забоде Рус овој да имаше некој оклоп под кошулата и да му рече „сине, те читам ѓоа буквар, ајт сеа назад у Дретфорт да бидеш Reek".

Секако Рус заслужи смрт, ама штета што нема некој Старк да го има тоа задоволство, дури и да се осветат поразувајќи го Ремзи и неговата армија, нема да биде истото затоа што Ремзи директно нема врска со падот на Старкови, Рус имаше.

Провидна смртта на Болтон скроз, многу лабаво и наивно осмислено.. Таткото да не си го знае синот каков психопат е и да не превземи мерки за безбедност е ептен бесмислено, особено не за тактички спремен човек како Рус.. Крајно наивно..
Приказната на Арја се одолговлекува, некако ми е млитава..
Најјаки сцени дефинитивно Грејџојс на мостот.. Ерон Грејџој уште во првиот трејлер ми остави впечаток на силен лик, се надевам нема да го посерат како Доран.. Општо ironborn некако ми се млитаво претставени а баш ми се допадна нивната приказна уште од почетокот..
Тирион е убедливо мој фаворит засекогаш.. "I drink wine and I know things" - како можи да не го сакаш :cool: Ослободувањето на змејовите се знае накај води, ќе ја пронајдат Денерис и дотраките како восхитени ќе застанат на нејзина страна..
И да иако уште сум во шок од последната сцена и преѓе мислев срцето ќе ми излези од емоции.. пак ќе речам ЕПИК.. Абе што гомца се Д&Д не отруја со интервјуата дека со Џон е завршена приказната, иако до последно признавам немав надеж.. потајно постоеше некоја микроскопска верба во мене дека сепак ќе го оживее Мелисандре..
Сега е веќе повеќе од јасно накај води неговата приказна и јасно е дека е клучен лик во конечната разврска.. Тројцата Таргариени - Дени, Тирион и Џон ќе седнат на железниот трон и хепи енд.. :vozbud:
Едит:
Епизодата беше 10ка.. Одличен почеток со минатото на Старкс.. Ја видовме Лијана и Нед што наговестува на постепено вовлекување и разоткривање на приказната на Џон..
Приказната на Бран особено ме интригира уште од почетокот, со нетрпение очекувам повеќе.. Кингс лендинг онака.. пополнување на тајминг.

Последно уредено:
Оживувањето на Џон Сону беше нешто што сите препоставија декам мора да се случи, авторите и глумците дадоа се од себе да скрија и лажат колку што можат и пак никој не им веруваше.

Na previously веќе не дишав. На интрото веќе срцето низ гради ќе ми избиеше. Факинг ГОТ еј!

I am the drowned god. I am the storm. The Watchful protector. I am the night. I am Batman! :нинџ:

Имав еден милион работи да пишам ама ми иде да ја затворам темата. Не заслужувате да постоите во ист универзум со ГОТ.

10/10 epizodata.

Не ве сфаќам дечки, ај да се филери првиве 2 епизоди па да збориме дека купуваат гледаност и играат на маркетиншка карта океј, ама вака не разбирам... се што се деси беше a treat for the fans.

Најлошите моменти во ГОТ - змиите од Дорн, се подобри од 80% од се што иде моментално на истиот жанр. До тој степен серијава е над се. :unsure:

Overlooking праите, не може епизода по епизода да очекувате grand finale, сезонава почна многу подобро од таа лани. Не очекував ваков брз развој на настани, well done.
Кажете им, кажете им!

Јас инаку крв си пуштив од двете раце за време на епизодава зашто не остана веќе кожа за гризење, стигнав до мускулното ткиво на секој прст. Крајот - цело време, откако го прикажаа Ghost како лежи неподвижен, знаев дека ќе се случи и кога навистина се случи, мислам дека ме слушнаа комшиите од другиот крај на улицата, а домашниве дефинитивно ме прогласија за ненормален. Епизодава 10,5/10 (ова Амди Бајрам стајл. :P).

Видете, и јас сум дежурен критичар на серијава и се согласувам дека дијалогот е на 10 нивоа подолу - очигледна е разликата кога сценаристиве го имаат изворниот материјал на располагање и сега кога го немаат истиот. Сепак, епизодава заслужи да замижам и да ги игнорирам послабите делови од истата. Многу работи наговести и потврди епизодава, верувам наредната уште повеќе.

- Џон е Исус во ГоТ универзумот, т.е. Азор Ахаи - предаден, убиен, воскреснат. Башка што молитвата на Мел одеше вака
Light from darkness. Fire from ashes. Life from death;
- Тирион и змејовите - се асоцира на тоа дека тој е вториот што ќе јава змеј;
- Мноооогу важен детал е тоа што дознавме дека Бран нема засекогаш да остане во пештерата;
- Овој верникот му даде добар хинт на Џејми во нивната дискусија за неговите цели - overthrow an empire бла бла;
- Го добивме Еурон Грејџој, се надевам нема да гледаме Дорн 2.0 овде;
- Ремзи исто така си ги кажа плановите, што според мене 99% ја потврдува битката помеѓу двете копилиња;
- Дознавме дека Ходор не бил Ходор отсекогаш - баш ме интересира неговата сторија и како станал она што е сега.

Од трејлерот за наредната епизода гледам дека ќе се откријат или потврдат уште повеќе фан теории, можеби и онаа најважната. Дали требаше стариот Болтон така да си оди? Не, ниту пак беше логичен тој дел. Но сепак ја брзаат серијата и тоа сега се приметува. Мислев ќе го чуваат воскреснувањето на Џон повеќе епизоди ама ме демантираа. Се на се солидна, дури и одлична епизода.

Оживувањето на Џон Сону беше нешто што сите препоставија декам мора да се случи, авторите и глумците дадоа се од себе да скрија и лажат колку што можат и пак никој не им веруваше.
Не бива на денешно време да оставаат таков вид на клифхенгери. Одма излегуваат слики од снимањето, па тизери, па трејлери, па го виделе со кратка коса, па не, тоа ќе е флешбек, на цел интернет на светов не можат да успеат да остават во недоумица толку голема маса на народ.
И Walking Dead ќе пробаат да скријат кој е мртов, ама ќе се дознае многу порано, ќе се види кого го нема на снимањата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom