Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
proxy.php

:icon_lol:

Никако неможат подобар од овај да најдат.
tumblr_n4egxtJYlT1s95j2so2_r1_500.gif

Mancrush. I'm not even sorry.
Sto pati podobar od junkie daario. Kolku i da e cheesy likot negov, he's a pantydropper.[DOUBLEPOST=1398187255][/DOUBLEPOST]Aj deka ne mozete uste 10 pati da ja stavite slikata so friendzone :D

Го објаснија убаво тоа во епизодата, истата причина поради која го назначи Oberyn за трет судија. Tyrells им се сеуште најважните сојузници, а сака да ги придобие и Martells. Според тебе кој би бил пологичен избор?
Беше спомнато зошто се бира некој Тајрел и човек од Дорн. Мене ми е чудно зошто баш Мејс е одбран до цвеќињата кога тој од тоа кратко шо го видовме за него делува како со блага ретардарција.

Беше спомнато зошто се бира некој Тајрел и човек од Дорн. Мене ми е чудно зошто баш Мејс е одбран до цвеќињата кога тој од тоа кратко шо го видовме за него делува како со блага ретардарција.
Да. Ајде да го одминеме човекот кој што е Lord, Warden of the South, и да одбереме некој друг Tyrell, затоа што овој е глуп. Тоа сигурно ќе ја испрати вистинската порака. Никаква улога не игра интелигенцијата на човекот, не ги одбира Tywin затоа што мисли дека ќе бидат добри судии. Тоа е целата поента на изборот што тој го направи. Политика.

Одкако му пропаднаа плановите за продолжување на стеблото со Тирион, Серси и Џејми сега Тајвин си има нов фаворит Томен :facepalm:

Последно уредено:
Томен и Мирсела за разлика од Џофри се мили деца. Џофри е единствениот од тројцата со луда нишка. Дури и ги има малтретирано исто како Санса. Kittens. Kittens make a good king.
10171207_271010169737166_5824235220253328877_n.jpg
1538910_271010216403828_7873200569793106894_n.jpg

Добра епизода. Не беше баш возбудлива како претходната недела, ама не можи па секоја недела некој крал да умира.

tumblr_n4djzdfTnT1sbx1tso2_250.gif

Секогаш ќе го сакам Станис, ама еј, како ми гази на нерви ко ќе е толку неблагодарен кон Давос. Па и најголемо изненадување ми беше пак во оваа епизода што имаше две-три сцени. Кратки беа, ама ако, не се бунам. Ептен ми се допаѓа како Стивен Дилен го глуми Станис, штета што не го користат повеќе од 10 минути во сезона.

Никако неможат подобар од овај да најдат.
tumblr_n4egxtJYlT1s95j2so2_r1_500.gif

Mancrush. I'm not even sorry.
Колку е само најдобар актеров Stannis, каков глас и држење има... команда. Ликот му е малку hit and miss, али ок. Не знам од каде го ископаа но дефинитивно во топ 5 најпогодени актери во серијата. Daario Naharis исто си е супер, за разлика од првиот глумец овој е за мене правиот Daario.

Ако го исклучиме шок моментот од предходната епизода оваа е далеку подобра. Littlefinger ја симнува маската и се искачува по скалилото на хаосот, покажува дека е клучен играч. Sansa конечно надвор од King's Landing! Tywin со епик совет за идниот крал. Oberyn (кој е феноменален btw) не ни трепнува пред Almighty Tywin. Одлични сцените и со The Hound и Arya. Што се случи со "убивам но не сум крадец, мора да се има код" од предходната? Daenerys ме наежи на крај, гласчето кога збори valyrian и музиката на крај...морници.

HBO кинеше и спојуваше ликови и приказни за да намали на трошоците за продукција, па оттука наивно е да се мисли дека Sam & Gilly "трошат" од скапоценото време на серијата. Секоја сцена е значајна во големата слика.

Најдобра овој пат Daenerys кога им се обраќа на робовладетелите на Meereen. Значи каков смирк вади и ги гледа како она да е безбедно зад оние ѕидини а не обратно. Па то бе срце, сега сфаќам зашто не го одобриле пилотот и се одлучиле да направат рестарт со нови актери.

Ич не ми е јасна логиката на Тајвин ретардираниот Тајрел да биде дел од судиите на Тирион.

Ама пак од сите луѓе во Престолнината веројатно само Тајвин и Тирион се способни да ја видат големата слика за тоа зошто некој би го убил Џофри.

Па, сам си објасни.[DOUBLEPOST=1398249762][/DOUBLEPOST]http://9gag.com/gag/a09z7jL?ref=t

Последно уредено:
Брат ми сега почна да ја гледа ГОТ и покрај некого и јас ќе изгледам некоја епизода по втор пат
Е сега приметив дека во првата сезона писмото кое сстигнува во Kings Landing и во кое се предупредува
на тоа дека Денерис е трудна од Дрого и носи син, всушност го праќа Сер Џора
Па кога расправаат дали да ја убијат на советот со Нед Старк и самите кажуваат дека не треба да му се верува на човек
што еднаш го пред кралот...
Е сега зошто Сер Џора испрати такво писмо, кога во продолжение гледаме дека е најлојален на Денерис или сепак
сето ова е само негова глума или маска?
Ваше размислување, или можеби сум грешка и ги имам некаде измешано конците :D

Брат ми сега почна да ја гледа ГОТ и покрај некого и јас ќе изгледам некоја епизода по втор пат
Е сега приметив дека во првата сезона писмото кое сстигнува во Kings Landing и во кое се предупредува
на тоа дека Денерис е трудна од Дрого и носи син, всушност го праќа Сер Џора
Па кога расправаат дали да ја убијат на советот со Нед Старк и самите кажуваат дека не треба да му се верува на човек
што еднаш го пред кралот...
Е сега зошто Сер Џора испрати такво писмо, кога во продолжение гледаме дека е најлојален на Денерис или сепак
Ваше размислување, или можеби сум грешка и ги имам некаде измешано конците :D
Ете заради ова пишувам постојано дека Тронови не се гледаат по еднаш, особено е битно да се враќаш назад пример после завршувањето на втората сезона пак да ја гледаш првата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom