Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Марџери колку е ебазовно слатка у серијата додека на сликава кај што позира е прав хипик што не би го погледнал. До кога со тие фризури, до кога..
Кај мене е тотално спротивниот ефект. Во серијата не ми се допаѓа, а на оваа слика е перфектна

Зошто очекуваш сценаристиве да измислуваат делови на веќе напишана приказна која само треба да се преточи во видео? Општо прифатено е дека делот на Денерис во третата книга е прилично неатрактивен (нема да речам досаден бидејќи не сум ја читал), но сепак креаторите на серијата пак наоѓаат начин да го направат колку-толку интересно. Најдобар пример за тоа е оваа сцена од минатата сезона која ми беше апсолутен врв од се' досега што се случуваше во серијава. Таа сцена сама по себе ја вади цела неатрактивна приказна на Денерис.
По таа логика тоа што серијата е интересна не на заслуга од режисерите, туку исклучиво на Мартин.[DOUBLEPOST=1398172990][/DOUBLEPOST]
Мислам дека Jon Snow им кажа дека во Castle Black има околу 1000 луѓе , па затоа овие повеќе време чекаат да нападнат имајќи во предвид дека никогаш не успеале да го поминат ѕидот до сега. Плус баш во оваа епизода Џон кажа дека Манс не знае дека уште сега е во предност т.е има доволно луѓе за да го помин.
Да... океј тоа. Ама нели Castle Black е одма под ѕидот? И единствениот начин да го поминат ѕидот е да го поминат Castle Black? Нели тој замок е единственото што ги држи дивјаците надвор? Ако више се преку ѕидот и навлезени у внатрешноста, зашто би го освојувале замокот? Да не збориме шо така нема ни некоја функција замокот...

Да... океј тоа. Ама нели Castle Black е одма под ѕидот? И единствениот начин да го поминат ѕидот е да го поминат Castle Black? Нели тој замок е единственото што ги држи дивјаците надвор? Ако више се преку ѕидот и навлезени у внатрешноста, зашто би го освојувале замокот? Да не збориме шо така нема ни некоја функција замокот...
Ѕидот е огромен. Овие не се прекачија од кај Castle Black мислам, од друго место. А не е баш изводливо илјадници луѓе, џинови и уште што не да се прекачуваат преку ѕидот па затоа сакаат да го нападнат за да можат после да ја отворат капијата и да пројде цела војска на Менс. Јас вака имам сфатено.

Ѕидот е огромен. Овие не се прекачија од кај Castle Black мислам, од друго место. А не е баш изводливо илјадници луѓе, џинови и уште што не да се прекачуваат преку ѕидот па затоа сакаат да го нападнат за да можат после да ја отворат капијата и да пројде цела војска на Менс. Јас вака имам сфатено.
Ееее па да да, да влезат другите. Океј тоа има логика :)

За така помала група, не е битен Castle Black, ама за да помине цела група на дивјаци, сосе џинови и воена опрема, е потребно да поминат кај прелазот низ ѕидот. Вака овие дивјаци кои ги гледаме, само се скаути пратени за да се прекачат преку ѕидот.

Друг веќе одговори. Веќе навика ми стана ова... :unsure:

По таа логика тоа што серијата е интересна не на заслуга од режисерите, туку исклучиво на Мартин
И ти ова сега го дознаваш? o_O

За сите дела базирани на книга барем 50% од заслугата се препишува на оригиналниот автор што го креирал тоа дело. Да не беше Мартин се кладам дека ни 10% од ликовите немаше да умрат. Особено не "главни ликови" како Нед Старк и фамилијата...

Ќе мора тогаш да идеме на agree to disagree :). За секој поединечно да се објаснувам и да посочувам како на табла со стапче, не фала. Следи ја серијата, ќе си видиш.

А и тие што се праат паметни детективи што сами "разоткриваат" уствари што како се десило и на крај испаднува така, нека прекинат жити све, мислам очигледно е дека не ви текнало на вас туку или сте го прочитале од книга, или негде од друго место на нет сте го нашле.

Те молам без вреѓање интелигенција :). Комотно може човек да претпостави нешто без да го има прочитано во книгите. Јас само првата ја имам во целост завршено, настаните што сега се одвиваат се далеку од тоа. Голем дел од останатите се отприлика повеќе или помалку во истата ситуација. На нет можеш да наидеш и на спојлери, а 99% од нас мразат спојлери. И за што ќе дискутираме овде? Косата на Марџери? Ако не ги дискутираме епизодите, заеби и тема и се, која е целта?

И ти ова сега го дознаваш? o_O

За сите дела базирани на книга барем 50% од заслугата се препишува на оригиналниот автор што го креирал тоа дело. Да не беше Мартин се кладам дека ни 10% од ликовите немаше да умрат. Особено не "главни ликови" како Нед Старк и фамилијата...
Fair enough.

Мартин нека ја напраи поинтересна Калиси, жити све...

За така помала група, не е битен Castle Black, ама за да помине цела група на дивјаци, сосе џинови и воена опрема, е потребно да поминат кај прелазот низ ѕидот. Вака овие дивјаци кои ги гледаме, само се скаути пратени за да се прекачат преку ѕидот.

Друг веќе одговори. Веќе навика ми стана ова... :unsure:

Не се работи само за воената опрема. Дивјаците комплетно се селат на југ, позади ѕидот, значи фамилиарно (жени, деца), со комплетна покуќнина, шатори, алатки, запрежни коли, снежни санки, стада домашни животни, мамути, џинови и останатите живинки кои се во посед на дивјаците.

Од седумнаесет замоци на Ноќната Стража само три се поседнати. Од овие три, само Црниот Замок е на средина на ѕидот, и има (ако не се лажам) најголема порта за поминување низ ѕидот. Портите на останатите четиринаесет замоци се затрупани со камења и мраз.

Останатите два населени замока се покрај море, и потешко е да се организира премин под ѕидот кај нив.

Ич не ми е јасна логиката на Тајвин ретардираниот Тајрел да биде дел од судиите на Тирион.

Ама пак од сите луѓе во Престолнината веројатно само Тајвин и Тирион се способни да ја видат големата слика за тоа зошто некој би го убил Џофри.

Ич не ми е јасна логиката на Тајвин ретардираниот Тајрел да биде дел од судиите на Тирион.

Ама пак од сите луѓе во Престолнината веројатно само Тајвин и Тирион се способни да ја видат големата слика за тоа зошто некој би го убил Џофри.
Го објаснија убаво тоа во епизодата, истата причина поради која го назначи Oberyn за трет судија. Tyrells им се сеуште најважните сојузници, а сака да ги придобие и Martells. Според тебе кој би бил пологичен избор?

10246722_691322480927993_61629082982249786_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom