Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
1234094_639533979429691_2922267038467210031_n.jpg

Добро бе зошто нема некој да ми каже да не гледам серии во 4-5 дена ?
Одлична е, хајпот е заслужен според мене но некои фанови претеруваат исто како со ББ и ми се губи некако убавината на приказната.
Тешко дека некој останал неспојлнат, јас уште непочнат веќе бев спојлнат за Џофри. Мада среќа само тоа што беше.
Освен што е малку предвидлива во некои моменти, немам никакви други забелешки одлична е приказната.

Ми се допадна највеќе тоа што е сурова нема милување на ликовите секој си добива тоа што (не)заслужил без разлика кој е и што е. Да беше некој друг автор поприлично сум сигурен дека(пример) Роб ќе го оставеше жив ради фан база ова она..
За глумата нема потреба да се зборува, секој скоро перфектно ја изведува улогата што му е дадена.

Литлфингер ми е омилен лик од самиот старт какво копиле е само, тоа што го сака и го добива. Иако знаев дека го мести Нед Старк и каква лисица е малце го хејтав едно време (15-20 мин :icon_lol: ) али нема везе. Дијалозите помеѓу него и Варис се бесценети по цели епизоди би ги слушал/гледал шо ги еам останативе. Варис ми е некако сеуште енигма, која му е целта...ама изгледа го сака само најдоброто за кралството барем од неговите постапки.
Тирион...одма после Бејлиш следува на мојата листа се надевам ќе остане малце подолго нема да биде тоа тоа без него.

Би пишувал за повеќето ликови што ми се во поомилените како Џон Сноу, Кучето, Џејми, Арија, Сем, Џакен...ама ме мрзи :D

Бтв само јас ли после некој филм, серија, аниме...прегледувам cast ? Сите актери ги прегледав се осеќам како некој фрик :pos:

Како би ја ебел оваа Таргеријанката , има уште 3 змеја да роди. :pos::pos::pos:

Него пред година дена ги изгледав само првите 2 сезони и баталив , сеа им седнав за 5 дена ги изгледав сите до крајот , плус 3те епизоди од новата сезона. Морам да кажам се шокирав на црвената свадба , дефинитивно не го очекував масакрот од Волдер Фреј. Го мразев глумецот уште кога го глумеше тој домакинот во Хогвортс во Хари Потер , и знаев дека ќе усере некаде али ова со масакрот беше премногу. За Џофри бев спојлерисан од @Ilumious и очекував кај и да е да го скинат , али ни на памет не ми паѓаше дека ќе заврши на сопствената свадба. Сеедно , убаво чувство беше да се гледа сцената , цел свет што ја прати серијата мислам дека го осети тоа убаво чувство на срцето кога знаеш дека правдата е задоволена. Штета за глумецот најавил дека се повлекува од актерскиот свет , али за глумата може да се каже само едно ... :cuc::cuc::cuc:

Ги обожавав Штаркови штета што пола од нив прерано го завршија серијалот. Желба ми е Ајра да оди кај тој што и го даде тоа паричето , и да стане првокласен убиец како него. Сакам да се врати и да направи покољ. Ланистерови исто така ми се омилени , особено Тајвин. Му се восхитувам на човекот , од позадина ги држи конците на цела династија. Џејми по тоа што го доживеа предвидувам дека ќе го смени цел животен стил , со самата фризура веќе го изгуби приматот на самобендисан сноб , очекувам од него да прави добри дела во продолжението. Серсеи сеуште се обидувам да сватам која и е улогата , нема определено никакви амбиции во филмот освен да се курва со брат и. Интересна ми е дешавката и околу Станис , господарот на светлината му реши тројца директни противници за круната , али се се мислам дека тоа ќе му се одбие од глава.

Се на се , Џорџ Мартин е единствениот генијалец овде. Секоја му чест на светот што го создаде.

martin.jpg

Интересна интерактивна мапа на Вестерос која ги покажува локациите на сите ликови,башка и слајдерче има за регулирање на спојлери (y)

http://quartermaester.info/

Интересна интерактивна мапа на Вестерос која ги покажува локациите на сите ликови,башка и слајдерче има за регулирање на спојлери (y)

http://quartermaester.info/
Фарвинд им е грешка. Фарвиндс не се на Големиот Вик, туку у пичку матер подалеку на отворено море (како што знаеме). У книгата имаше дека има пловење со денови дур се стигне до нивниот остров. Затоа и се викаат Фарвиндс оф д Лонли Лајт.

Како би ја ебел оваа Таргеријанката , има уште 3 змеја да роди. :pos::pos::pos:

Него пред година дена ги изгледав само првите 2 сезони и баталив , сеа им седнав за 5 дена ги изгледав сите до крајот , плус 3те епизоди од новата сезона. Морам да кажам се шокирав на црвената свадба , дефинитивно не го очекував масакрот од Волдер Фреј. Го мразев глумецот уште кога го глумеше тој домакинот во Хогвортс во Хари Потер , и знаев дека ќе усере некаде али ова со масакрот беше премногу. За Џофри бев спојлерисан од @Ilumious и очекував кај и да е да го скинат , али ни на памет не ми паѓаше дека ќе заврши на сопствената свадба. Сеедно , убаво чувство беше да се гледа сцената , цел свет што ја прати серијата мислам дека го осети тоа убаво чувство на срцето кога знаеш дека правдата е задоволена. Штета за глумецот најавил дека се повлекува од актерскиот свет , али за глумата може да се каже само едно ... :cuc::cuc::cuc:

Ги обожавав Штаркови штета што пола од нив прерано го завршија серијалот. Желба ми е Ајра да оди кај тој што и го даде тоа паричето , и да стане првокласен убиец како него. Сакам да се врати и да направи покољ. Ланистерови исто така ми се омилени , особено Тајвин. Му се восхитувам на човекот , од позадина ги држи конците на цела династија. Џејми по тоа што го доживеа предвидувам дека ќе го смени цел животен стил , со самата фризура веќе го изгуби приматот на самобендисан сноб , очекувам од него да прави добри дела во продолжението. Серсеи сеуште се обидувам да сватам која и е улогата , нема определено никакви амбиции во филмот освен да се курва со брат и. Интересна ми е дешавката и околу Станис , господарот на светлината му реши тројца директни противници за круната , али се се мислам дека тоа ќе му се одбие од глава.

Се на се , Џорџ Мартин е единствениот генијалец овде. Секоја му чест на светот што го создаде.

Прегледај го приврзокот 90428

Штаркови

Штаркови

Штаркови

има искочен трејлер за нареднава епизода? :)

Колку е само најдобар актеров Stannis, каков глас и држење има... команда. Ликот му е малку hit and miss, али ок. Не знам од каде го ископаа но дефинитивно во топ 5 најпогодени актери во серијата. Daario Naharis исто си е супер, за разлика од првиот глумец овој е за мене правиот Daario.

Ако го исклучиме шок моментот од предходната епизода оваа е далеку подобра. Littlefinger ја симнува маската и се искачува по скалилото на хаосот, покажува дека е клучен играч. Sansa конечно надвор од King's Landing! Tywin со епик совет за идниот крал. Oberyn (кој е феноменален btw) не ни трепнува пред Almighty Tywin. Одлични сцените и со The Hound и Arya. Што се случи со "убивам но не сум крадец, мора да се има код" од предходната? Daenerys ме наежи на крај, гласчето кога збори valyrian и музиката на крај...морници.

HBO кинеше и спојуваше ликови и приказни за да намали на трошоците за продукција, па оттука наивно е да се мисли дека Sam & Gilly "трошат" од скапоценото време на серијата. Секоја сцена е значајна во големата слика.

Најдобра овој пат Daenerys кога им се обраќа на робовладетелите на Meereen. Значи каков смирк вади и ги гледа како она да е безбедно зад оние ѕидини а не обратно. Па то бе срце, сега сфаќам зашто не го одобриле пилотот и се одлучиле да направат рестарт со нови актери.
За каков пилот збориш?, имало ли пилот на ГОТ со други актери, и ако има постирај го тука ако сакаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom