- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.748
- Поени од реакции
- 85.732
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фарвинд им е грешка. Фарвиндс не се на Големиот Вик, туку у пичку матер подалеку на отворено море (како што знаеме). У книгата имаше дека има пловење со денови дур се стигне до нивниот остров. Затоа и се викаат Фарвиндс оф д Лонли Лајт.Интересна интерактивна мапа на Вестерос која ги покажува локациите на сите ликови,башка и слајдерче има за регулирање на спојлери
http://quartermaester.info/
Како би ја ебел оваа Таргеријанката , има уште 3 змеја да роди.
Него пред година дена ги изгледав само првите 2 сезони и баталив , сеа им седнав за 5 дена ги изгледав сите до крајот , плус 3те епизоди од новата сезона. Морам да кажам се шокирав на црвената свадба , дефинитивно не го очекував масакрот од Волдер Фреј. Го мразев глумецот уште кога го глумеше тој домакинот во Хогвортс во Хари Потер , и знаев дека ќе усере некаде али ова со масакрот беше премногу. За Џофри бев спојлерисан од @Ilumious и очекував кај и да е да го скинат , али ни на памет не ми паѓаше дека ќе заврши на сопствената свадба. Сеедно , убаво чувство беше да се гледа сцената , цел свет што ја прати серијата мислам дека го осети тоа убаво чувство на срцето кога знаеш дека правдата е задоволена. Штета за глумецот најавил дека се повлекува од актерскиот свет , али за глумата може да се каже само едно ...
Ги обожавав Штаркови штета што пола од нив прерано го завршија серијалот. Желба ми е Ајра да оди кај тој што и го даде тоа паричето , и да стане првокласен убиец како него. Сакам да се врати и да направи покољ. Ланистерови исто така ми се омилени , особено Тајвин. Му се восхитувам на човекот , од позадина ги држи конците на цела династија. Џејми по тоа што го доживеа предвидувам дека ќе го смени цел животен стил , со самата фризура веќе го изгуби приматот на самобендисан сноб , очекувам од него да прави добри дела во продолжението. Серсеи сеуште се обидувам да сватам која и е улогата , нема определено никакви амбиции во филмот освен да се курва со брат и. Интересна ми е дешавката и околу Станис , господарот на светлината му реши тројца директни противници за круната , али се се мислам дека тоа ќе му се одбие од глава.
Се на се , Џорџ Мартин е единствениот генијалец овде. Секоја му чест на светот што го создаде.
Прегледај го приврзокот 90428
има искочен трејлер за нареднава епизода?![]()
За каков пилот збориш?, имало ли пилот на ГОТ со други актери, и ако има постирај го тука ако сакаш.Колку е само најдобар актеров Stannis, каков глас и држење има... команда. Ликот му е малку hit and miss, али ок. Не знам од каде го ископаа но дефинитивно во топ 5 најпогодени актери во серијата. Daario Naharis исто си е супер, за разлика од првиот глумец овој е за мене правиот Daario.
Ако го исклучиме шок моментот од предходната епизода оваа е далеку подобра. Littlefinger ја симнува маската и се искачува по скалилото на хаосот, покажува дека е клучен играч. Sansa конечно надвор од King's Landing! Tywin со епик совет за идниот крал. Oberyn (кој е феноменален btw) не ни трепнува пред Almighty Tywin. Одлични сцените и со The Hound и Arya. Што се случи со "убивам но не сум крадец, мора да се има код" од предходната? Daenerys ме наежи на крај, гласчето кога збори valyrian и музиката на крај...морници.
HBO кинеше и спојуваше ликови и приказни за да намали на трошоците за продукција, па оттука наивно е да се мисли дека Sam & Gilly "трошат" од скапоценото време на серијата. Секоја сцена е значајна во големата слика.
Најдобра овој пат Daenerys кога им се обраќа на робовладетелите на Meereen. Значи каков смирк вади и ги гледа како она да е безбедно зад оние ѕидини а не обратно. Па то бе срце, сега сфаќам зашто не го одобриле пилотот и се одлучиле да направат рестарт со нови актери.