Game of Thrones

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Не ми е криво само за Кетлин - најсебичната жена во 7те кралства е, а на крајо испадна и глупа. Нејзина идеа беше пактот со овие од The Twins ѓи знаела таа (како што ја познаваше сестра и коа ја немаше видено со години). Срањата за Роб во војната почнаа одкако таа повторно од себични причини го ослободи Џејми. Се обиде да спаси на крајо нешто ама касно е знаев дека нема шанси да попушти стариот заради некоја жена.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Калиси во никој случај нема намера да им прости на куќите кои ги протераа Таргерјени, посебно на Ланистерови, Баратеони и Старкови.

Јасно, али оние Старкови кои ги протераа Таргаријан од тронот и ги испотепаа повеќе ги нема. А децата не се виновни за ништо. Сепак тоа што го напишав во претходниот пост е само моја лична желба и замисла ништо повеќе, знам дека крвопиецот Мартин ќе испотепа уште многу ликови до крајот на книгите а и на серијата. Тек да видите што следува понатаму.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Не бе ништо не ме изненадува повеќе, е шо, ќе тепал уште Мартин, нека тепа за други ликови нема вака жал да ми е, за Станис вака да не плачам ? Мрш бе тааму...

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Не ми е криво само за Кетлин - најсебичната жена во 7те кралства е, а на крајо испадна и глупа. Нејзина идеа беше пактот со овие од The Twins ѓи знаела таа (како што ја познаваше сестра и коа ја немаше видено со години). Срањата за Роб во војната почнаа одкако таа повторно од себични причини го ослободи Џејми. Се обиде да спаси на крајо нешто ама касно е знаев дека нема шанси да попушти стариот заради некоја жена.

Мораа во првата сезона да се сложат на брак со една од ќерките на Walder Frey, за да можи Robb да го продолжи маршот на југ. И сега беше исто. Немаа друг избор. Без него не можеа да се вратат на север, без него не можеа да одат накај Casterly Rock, а ако останеа во Riverrun, таму ќе умреа. Инаку, никој не му веруваше на Frey. Ни Catelyn, ни Robb, ни Blackfish. Ама немаа друг избор.

Catelyn го ослободи Jaime за да ја спаси Sansa, но да го спаси и него. Karstark се спремаше да го убие за да ги одмазди синовите, а ако го стореше тоа, ќе и ја скратеа главата и на Sansa и Robb ќе останеше без наследник.

Ако некој правеше нешто себично, тоа е Robb. Како што рече Karstark, he lost the war the day he wed that woman.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Не бе ништо не ме изненадува повеќе, е шо, ќе тепал уште Мартин, нека тепа за други ликови нема вака жал да ми е, за Станис вака да не плачам ? Мрш бе тааму...

Станис нема потреба да биде плачен,тој се ќе расплаче кај и да е.Он и Мартел се последните надежи.Калиси ја мачи сврб премногу за да направи нешто.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.963
Поени од реакции
61.636
Неможев, и на фејсбук на cover цела Старк фамилија ја имав, се сменив, неможам да ги гледам језиво и нервозно ми е. :(
Ја ги имав Мурињо, Снајдер, Маикон, Цезар и Ето на насловна на вебсајт.
Ќе преживееш.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Гледајќи од другата страна, една пијавица на Станис и Мелисандре отиде. Најпоштената. На ред се другите две, нели? Барем факинг логички е ова, али кој го знае стариот Мартин што сторил. :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Јасно, али оние Старкови кои ги протераа Таргаријан од тронот и ги испотепаа повеќе ги нема. А децата не се виновни за ништо. Сепак тоа што го напишав во претходниот пост е само моја лична желба и замисла ништо повеќе, знам дека крвопиецот Мартин ќе испотепа уште многу ликови до крајот на книгите а и на серијата. Тек да видите што следува понатаму.
Тоа дека Старкови се кутнати, да. Што значи дека само Ланистер и Баратеон ќе го кркаат.:)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Znaci moram sea vaka da pisam po smireno....se gledase po facite na site...Frey ko ja vikna zena mu na Robb pred nego...ja ocekuvav neja da ja skinat za da mu se odmazdat...ali se desi MINDFUCK....vrativ posle 10 pati...MUDER MUDER....srejka BlackFish otide da moca....pa ocekuvam on da e megu glavnite igraci za ponatamu...arja i kuceto se interesna kombinacija,dodaj go i beric so niv...Blackfish...Teon ocekuvam da se prosvetli i nego u kombinacija..mislam deka posle ova....severot ke stane posilen i poslozen...barem taka se nadevam...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.681
Гледајќи од другата страна, една пијавица на Станис и Мелисандре отиде. Најпоштената. На ред се другите две, нели? Барем факинг логички е ова, али кој го знае стариот Мартин што сторил. :)
И јас на истово мислев, Роб, Џофри и не ми текнува за кој беше третата пијавица... :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Znaci moram sea vaka da pisam po smireno....se gledase po facite na site...Frey ko ja vikna zena mu na Robb pred nego...ja ocekuvav neja da ja skinat za da mu se odmazdat...ali se desi MINDFUCK....vrativ posle 10 pati...MUDER MUDER....srejka BlackFish otide da moca....pa ocekuvam on da e megu glavnite igraci za ponatamu...arja i kuceto se interesna kombinacija,dodaj go i beric so niv...Blackfish...Teon ocekuvam da se prosvetli i nego u kombinacija..mislam deka posle ova....severot ke stane posilen i poslozen...barem taka se nadevam...
Од кај гаранција дека тој преживеал? Или пак Едмур?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Мех, не важи, Мелисандре може ја гледа иднината и нема моќ да "средува" луѓе на овој начин.
Инаку како што гледам тапанарот на Coldplay имал значајна улога во епизодава.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.644
Поени од реакции
85.448
Се насети дури кога Болтон не пиеше вино,
Точно, мада он и така не пие никад вино, него билен ликер (изглеа траварица, по балкански).
Сеа, факт е дека не пиеше ништо.
- Водата бесплатна ви е? Онда вода за мене. ....со лед и сламка.
Се надевам на Мартин му текнало да ги спои Калиси и остатокот на Старкс на крајот и да им поебаат мамето на Ланистер и останатите кучиња предавнички. Ама тешко.

EDIT: Како ви се допаѓа сликава? :D

Ова е тема за серијата, спојлери не се толерираат и не би било добро да го ставаш ова тука.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 16:36 ---
Гадните работи за Роб се насетуваа долго пред свадбата кога го прекрши ветувањето кон Фреј и кога карстаркови го напуштија.
Го акцентираа тоа у серијава, преку изјавата на главниот Карстарк додека се движеа со војските накај Риверан.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.194
Поени од реакции
52.459
ја па кога ги фатија младенците на раце да ги носат со музиче со све очекував групњак некој да падне, чак и се поднаместив за ерекција..... оно... македонска крвава свадба се деси. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom