Не ми е криво само за Кетлин - најсебичната жена во 7те кралства е, а на крајо испадна и глупа. Нејзина идеа беше пактот со овие од The Twins ѓи знаела таа (како што ја познаваше сестра и коа ја немаше видено со години). Срањата за Роб во војната почнаа одкако таа повторно од себични причини го ослободи Џејми. Се обиде да спаси на крајо нешто ама касно е знаев дека нема шанси да попушти стариот заради некоја жена.
Мораа во првата сезона да се сложат на брак со една од ќерките на Walder Frey, за да можи Robb да го продолжи маршот на југ. И сега беше исто. Немаа друг избор. Без него не можеа да се вратат на север, без него не можеа да одат накај Casterly Rock, а ако останеа во Riverrun, таму ќе умреа. Инаку, никој не му веруваше на Frey. Ни Catelyn, ни Robb, ни Blackfish. Ама немаа друг избор.
Catelyn го ослободи Jaime за да ја спаси Sansa, но да го спаси и него. Karstark се спремаше да го убие за да ги одмазди синовите, а ако го стореше тоа, ќе и ја скратеа главата и на Sansa и Robb ќе останеше без наследник.
Ако некој правеше нешто себично, тоа е Robb. Како што рече Karstark, he lost the war the day he wed that woman.