Game of Thrones

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Дечки сеа прочитав дека Daenery ќе умре кон средина на сезонава :(

Се заебавам.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Зошто толку рано излезе втората епизода? Веќе неколку часа се мислам дали да ја гледам

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Сериозно? Се зезнав, требаше двете по ред да ги гледам.
Пред некој час излезе и ја симнав. Уште се мислам дали да ја гледам. Од една страна ептен сакам да ја гледам. Од друга, ако ја гледам потоа ќе треба да чекам скоро две недели за трета епизода. What to do in 8 in the mornin'?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Пред некој час излезе и ја симнав. Уште се мислам дали да ја гледам. Од една страна ептен сакам да ја гледам. Од друга, ако ја гледам потоа ќе треба да чекам скоро две недели за трета епизода. What to do in 8 in the mornin'?
Не знам за тебе, ама јас до недела не би издржал да не ја пуштам. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зошто толку рано излезе втората епизода? Веќе неколку часа се мислам дали да ја гледам
Зашто HBO ги става on-demand.
Добро што пиша, на bit-hdtv ја немаше, па проверив сега на TL и ја симнувам.

Гледај ја, па за недела ќе ја гледаш пак, шо. Или вака цела сезона on-demand и немаме гајле, после ќе чекаме година дена. :ROFLMAO:

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
:tapp: И да ја глеаш и да не ја глеаш исто ти се фаќа пак ќе чекаш две недели за трета епизода.

G

_Ghost_

Гостин
Јас не можам да одолеам, ја симнувам втората.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.490
Поени од реакции
84.963
Официјално Мартин го нема одкриено тоа ни во книгите, иако по интернетов кружи една многу издржана теорија. Моментално за сите е ова мистерија и се надевам ќе дознаеме повеќе барем од серијава, пошто наредната книга кој знае кога и дали ќе излезе...
Има во книгите две теории за тоа.
Додека R+L=J теоријата, да, има многу приврзаници на нетов, ама мене ми личи со иста валидност како и другите теории.
--- надополнето: 3 април 2012 во 13:24 ---
Инаку поодвратен лик од Џофри во серијата нема. :mad:
Како не и текне на Санса додека спијат еден нож да му зарие.
Док стигне да влезе во собата кај што спие кралот, три пути ќе ја убијат и од kингсгард и од другите стражари енд стаф...

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Преводи за 2 епизода кај да најдам знае некој ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.490
Поени од реакции
84.963
Таа жената шо ги палеше старите богови и старецот (овај знам дека некаде беше во прва сезона само не ми теквит шо како, за ова не ми теквит) шо сакаше да ја отрујет, која е таа и кој беше старецот?
Таа е црвена маѓесничка од слободните земји како и да ги викаја, тој е маѓесник кај Баратеон, иначе таа сака да му дај демек некој меч на светлината дрн дрн ама не и успева некако. После тоа немам прочитано шо че се дешава
Жената е свештеничка на новата религија на Црвениот Бог Р'Лор и доаѓа од у пичку матер далекиот град Ашаи, кој нема да го видиме никад.
Старецот е домашниот мајстор на куќата Баратеон. Секој замок си има мајстор.
Мајсторите се нешто сосема спротивно од маѓесници. Тие се некој вид научници, кои се испраќани по замоците да служат. Се обучуваат во еден град (Стариград) на југот од Вестерос. Централата на мајсторите во Стариград е наречена Цитадела. Од таму ги праќаат по замоци кога ќе ја завршат обуката. Сите имаат ланци со карики од различен метал. Секој метал покажува комплетирање (специјализација) во одредена дисциплина. Некои мајстори имаат повеќе различни карики на својот ланец, некои помалку. Инаку политиката на Цитаделата е помалку инквизиторски настроена кон маѓии, змејови и слични нешта.

Kajgana Shop

На врв Bottom