Game of Thrones

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Аман со спојлерите, само ми правите клик повеќе во животов. Ако некој ја нема гледано најновата епизода, што има да влага на темава?

Убаво си пишува во насловот, така да барем за епизодата што искочила не треба спојлери. За инфо од наредни епизоди, океј, ама од досегашните - смешно е.

Него ова на крај со синот не го приметив, мислев се збори за Арија :)
Па виде дека го прикажаа шлемот, претходно спомнаа за каков шлем се работи.

Инаку поодвратен лик од Џофри во серијата нема. :mad:
Како не и текне на Санса додека спијат еден нож да му зарие.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па виде дека го прикажаа шлемот, претходно спомнаа за каков шлем се работи.

Инаку поодвратен лик од Џофри во серијата нема. :mad:
Како не и текне на Санса додека спијат еден нож да му зарие.
Не знам, пребрзо ми пројде таа сцена некако, мислев дека Арија ја бараат и затоа ги убиваат децава, чудно ми падна и на крај збореа за тој шлем, ја покажаа неа. Среќа што те прочитав. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Не знам, пребрзо ми пројде таа сцена некако, мислев дека Арија ја бараат и затоа ги убиваат децава, чудно ми падна и на крај збореа за тој шлем, ја покажаа неа. Среќа што те прочитав. :)
Зашто би „барале“ бебиња заради Арја јеботе !? :D

и Нед го посети копилево у првата сезона, откако го откри инцестот, уште тогаш се разјасни за него. И штом тој што ја спаси Арја го прати заедно со неа on the wall ќе биде нешто мадафакерско со нив. :)

А дека проаѓаа некои сцени пребрзо, да, затоа ќе се изгледа барем уште два пати епизодава... :icon_lol:

O

ob1

Гостин
После оваа епизода се осеќам исто како што се осеќав кога ја изгледав првата епзиода од првата сезона. Збунето и воодушевено! :D

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Добра епизода како за прва само нека се водат по книгите, нека не смислуваат свои сцени.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зашто би „барале“ бебиња заради Арја јеботе !? :D

и Нед го посети копилево у првата сезона, откако го откри инцестот, уште тогаш се разјасни за него. И штом тој што ја спаси Арја го прати заедно со неа on the wall ќе биде нешто мадафакерско со нив. :)

А дека проаѓаа некои сцени пребрзо, да, затоа ќе се изгледа барем уште два пати епизодава... :icon_lol:
Е аиде де, ама првата сезона пред колку, 3-4 месеци може ја изгледав и не ми текнуваше баш се од неа, затоа ме збуни сцената.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.878
Поени од реакции
10.406
Sega sekoja nedela ke ima epizoda, taka? Mi se nasolzija ocite koga go gledav introto, cela godina cekav da im...:icon_lol:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Супер најава, за супер возбудлива сезона. :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.069
Добра епизода како за прва само нека се водат по книгите, нека не смислуваат свои сцени.
Планираат од буџетски и временски причини да скратат на дел од споредните ликови и настани, па затоа измислуваат сцени за полесно да го премостат тоа што го наумиле да го прикажат во серијата. Се слагам инаку, и мене ме извади од такт една од сцените
Littlefinger/Cersei - no one fucks with Littlefinger, no one :mad:
, али во глобала повеќето од вметнатите сцени пријатно ме изненадија и воопшто не ми пречеа.

Ако споредиме со Lord of the Rings ова ти е по веродостојна екранизација според мене :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.690
Поени од реакции
59.851
Одличен почеток, немаше да прифатам ништо помалку. Не знам дали забележавте како џуџето ја подигна атмосферата на почетокот, каква појава е, влегува и ја краде сцената! Одлични сцени, скриптата е сработена перфектно. Дубровник ми буди носталгија, а Џофри пак јадеше шамари на општо задоволство. Закон!​

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Таа жената шо ги палеше старите богови и старецот (овај знам дека некаде беше во прва сезона само не ми теквит шо како, за ова не ми теквит) шо сакаше да ја отрујет, која е таа и кој беше старецот?

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Таа жената шо ги палеше старите богови и старецот (овај знам дека некаде беше во прва сезона само не ми теквит шо како, за ова не ми теквит) шо сакаше да ја отрујет, која е таа и кој беше старецот?
Таа е црвена маѓесничка од слободните земји како и да ги викаја, тој е маѓесник кај Баратеон, иначе таа сака да му дај демек некој меч на светлината дрн дрн ама не и успева некако. После тоа немам прочитано шо че се дешава

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.348
Однапред да ви кажам, кој спојлериса нешто од 2 сезона без да го означи во спојлер има да добие бан од форум додека трае сезоната
Мала исправка :D

Kajgana Shop

На врв Bottom