Game of Thrones

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
@ Hello Kitty голем маскиран спојлер
"Promise me Ned" - Мартин дава хинтс но од ниеден лик не дознаваме официјално, туку не сакав да ја трујам темата со теории и спојлери, L+R=J се смета за јавна тајна
Maester = тоа ти е нешто како турски еким :LOL:

Не можев да издржам, и ја изгледав и втората епизода. Солидна е во целина но мислам дека малце забегаа со некои промени, вака со сигурност скинаа два од споредните ликови кои се појавуваат во книгите, но не ми смета ова. Сега ми е јасно зашто ја измислија Рос во серијава...

Тирион одличен и овој пат :love:

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Пријатно ме изненадија вчера. Сега не знам дали смееме да дискутираме за втората епизода, макар и под Спојлер.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
Се надевам барем битките ке бидат прикажани во оваа сезона :)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Се надевам барем битките ке бидат прикажани во оваа сезона :)

Нема да бидат прикажани битки затоа што е ТВ серија не филм.Битка да снимиш треба стотици статисти и многу пари.Највеќе што можат е како во Спартак да направат со по 30-50 луѓе битки и тоа е тоа.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
знам дека требаат пари,али на крај краева ке ги заработат мислам тие.Не мора ко на ЛОТР со толку луѓе,али без битка во ваков филм ми делува како во 24 да го нема пукањето :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Не се секирајте ќе има повеќе акција и една од нај епик битките од книгите е снимена и ја има лично режирано Мартин. Е сега колку буџет е фрлено на тоа и како ќе биде никој не знае, само се знае дека цела битка ќе опфати една цела епизода :)

Повторно ја гледав вторава епизода, од прво гледање бев "Call the banners! they are distancing from the books", но кога ќе размислам ниедна од промените не игра голема улога, и искрено мислам дека е во прилог на шоуто да се фокусираат повеќе на главните ликови и главната приказна. Сепак е невозможно сите настани и ликови од книгите да се измолзат.

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
На замунда освен 1-вата ја има и 2-рата гледам, а на Википедија пишува дека втората треба да излезе на 8-ми :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Излезена е втората пред време на HBO Go во Европа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484

Како црнка малку ме потсеќа на Ката од Lost. Енивеј, без разлика на глумицата, ликот ми е омилен во целата серија, пред се' бидејќи до сега претрпе најмногу трансформации, а осеќам дека у иднина и' претстојуваат уште многу перипетии. Исто така, омилен дел од целозната приказна ми е нејзинитиот и оној позади Ѕидот.
Како црна е 2 пати поубава :love:

Прекрасен почеток!!!!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Никој не се нафаќа да прајт превод на Македонски за вторава? Не е то то со Српски или Хрвацки, иначе јас успевам да се воздржам, ги имам симнато и првата и втората епизода, ама сеуште ги гледам епизодите од 1 сезона, сакав да се потсетам до 7ма сум сега. Утре ќе ги изгледам новиве.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Абе дај што се занесуваат, што ја вадат порано... нека си тераат нормално, секоја недела нова епизода... :mad:

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Дали ќе има уште еден што ќе сака да биде крал ? :cautious:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Едно прашање до тие што ја прочитале првата книга: Дали во неа има битки од епик пропорции и дали се опишани детално, или е истото како и во серијата? Т.е тие неколкуте ситни битки што ги дадоа, и плус тој делот кога Robb Stark фејка напад со 2.000 души.

Kajgana Shop

На врв Bottom