Game of Thrones

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.069
По второ гледање на првата епизода хајлајт ми беше фацата на тој кога Крастер му ја бара секирата :pos:
Момент 2 Dolorous Edd "I was born in a place like this, later I fell on hard times"

Секој си има свој омилен дел од целосната приказна, мој е оној кој ги следи ликовите од The Night Watch. Кој е вашиот?

G

_Ghost_

Гостин
Секој си има свој омилен дел од целосната приказна, мој е оној кој ги следи ликовите од The Night Watch. Кој е вашиот?
Дефинитивно исто е и кај мене.:) Некако најавантуристички, мистериозен момент ми е со нив, и сакам поголема минутажа во наредни епизоди. А ќе има.:)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Аман со спојлерите, само ми правите клик повеќе во животов. Ако некој ја нема гледано најновата епизода, што има да влага на темава?
Дајте стварно заебете со тие спојлери...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.069
Мислев дека договорот ни беше да оставиме ден два за оние што доцнат да ја изгледаат епизодата па после да коментираме без спојлери за она што поминало. Извинете ако грешно сум разбрал :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мислев дека договорот ни беше да оставиме ден два за оние што доцнат да ја изгледаат епизодата па после да коментираме без спојлери за она што поминало. Извинете ако грешно сум разбрал :)
Не си разбрал погрешно:) Тоа е пријателски договор помеѓу нас и мислам дека треба да се почитува. Доволно фер е да се коментира после ден, два без спојлери. Јас барем во темава имам лошо искуство со спојлерите. Не се сеќавам кој се истрча веднаш да соопшти дека Нед е мртов и отиде јабана најголемиот фактор изненадување во серијата.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.348
Ништо не е страшно спојлери за епизодата.
Еден интересен податок да ти кажам, лани кога почнавме да ја гледаме, се логира еден тип, влезе на темава и фино лепо така ладно без никаков осет рече дека Шон Бин ќе умре на крајот од првата сезона.
Тоа утро беше едно од најлошите во мојов живот.
А беа излезени само 4 епизоди. :( . кој прочита пред да беше избришан постот прочита...
А јас од инает што мене ми е расипана им ја расипав серијата и на другарите. :D Scumbag Jimmy :D

Едит - ете Рокенрола ме претркала :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733

ja препознавате како црнка нели !? :D

само 24 години имала, ќе ја поплават понатаму (па и сеа) со разноразни понуди...

п.с.
[on her role as Daenery in the 'Game of Thrones' series] Sometimes I feel like the kid left out - the weirdo with the silver hair that no one likes to talk to.

душичка... I want to "talk" with you !!! :гик:

G

_Ghost_

Гостин
А не ми е јасно од кај знае тој стариот (што си ги женел ќерките), дека Сноу е бастерд. Цел свет знае? :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314

Како црнка малку ме потсеќа на Ката од Lost. Енивеј, без разлика на глумицата, ликот ми е омилен во целата серија, пред се' бидејќи до сега претрпе најмногу трансформации, а осеќам дека у иднина и' претстојуваат уште многу перипетии. Исто така, омилен дел од целозната приказна ми е нејзинитиот и оној позади Ѕидот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
и ова...

Game of Thrones — a medieval fantasy show based on “A Song of Ice and Fire,” a series of seven fantasy novels — raked in a high level of check-ins on Get Glue not only the night of the show, but in the days leading up to the premiere.

“We also had over 90,000 check-ins for the week leading up to the premiere,” a GetGlue spokesperson told Mashable, noting that the first episode of Game of Thrones last year brought in just 9,000 check-ins on.
To put the 50,000 check-ins into context, the highly-anticipated return of Mad Men last week brought in 22,000 check-ins. Meanwhile, the season 2 premiere of The Walking Dead had 43,000 and the 2011 season premiere of True Blood had 38,000 check ins.
појма неам што е ова GetGlue али нема веза... :pos:

плус...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
А не ми е јасно од кај знае тој стариот (што си ги женел ќерките), дека Сноу е бастерд. Цел свет знае? :)
Бидејќи презимето му е Snow. Како копиле не може да го носи презимето на татко му, па затоа му доделуваат презиме во зависност од тоа во кој дел на Вестерос е роден.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Па знае по презимето, нели сите што се презиваат Snow се копилиња. Кога се претстави Џон си го кажа името и презимето така знаеше човекот.
И морам да кажам дека Давос ептен го погодиле, баш така си го замислував.
И другите се добри. Сосема солидна епизода, многу ветува.:)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Па седум кралства се, нормално е да се знае за децата на кралот...
Инаку не знаев за ова со презимињава, треба пак да ја изгледам првата сезона. :)

G

_Ghost_

Гостин
Ете, не сум знаел за презимето дека така било. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom