Game of Thrones

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.419
Тансела не е црнкиња.

Иначе, у ова нема да има толку педери и црнци затоа што ова се дешава пола век и више, пред Гејмотрон. Тогаш уште Вестерос бил бел, немало емиграција и немало права за педерите.

Пошто, нели, главната девиза за праење филм денес е - Делото треба да биде одраз на светот во кој живееме.

Нема везе што е епска фантастика и нема везе што никад делото не им е одраз на светот у кој живееме, туку е одраз на downtown San Francisco.

Ok i vo got imase ama ne bea crnci od Valiria so srebrena kosa
Во светот на Мартин, црнци има само на Летните острови и на континетот Соториос.

Ако сакаа Веларионите (кои беа бели во GOT серијата) да ги напраат црнци, можеа да понудат некое решение. Ќе кажеа црни се затоа што се мешале со благородниците од Летните острови, или многу одамна на Driftmark донесоа работници од Летните острови, кои работеа во бродоградња и со тек на времето се измешале со Валиријците, па и со благородниците... Но, не, они решија од новава серија да биде дека Веларионите биле црни Валиријци одувек, исто ко од увек што имало црни хобити, елфови, џуџиња...

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.424
Поени од реакции
13.474
И како што може да забележите, по тоа што ви лајкнувам постови од пред неколку години, ја читав темава додека ја следев серијата, по втор пат.
Го знаеме изходот, знаеме какво благо разочарување ни приредија на крајот, и мислам дека сите сме согласни дека серијата требаше да биде барем 10 сезони за да нема нелогичности дупки и слично.. но луѓе ова е една од најдобрите, секако најдобра во својот жанр, серии што излегле и ќе излезат. До толку го подигна мерникот првите сезони што дури самата серија не успеа да издржи а да не падне во ниво.

Музика, ефекти, дијалози и глума. Перфекција. Вистинските фанови останаа до крај со серијата и не беа “пластични” фанови кои само чекаа на грешка и идеа на темава да пишуваат негативни коментари.

Скоро би требало и книгите да ги земам, сигурен сам дека ќе уживам уште повеќе во нив. Се надевам дека ќе излезат и другите две, ако Мартин не умре.

Во почетокот од серијата докај 4-5 сезона нема страна а да не се спомене која е најјака пизда у серијава. Мојот одговор не може да се ограничи само до една: Мелисандре, Мисандеи, Санса.

Инаку забележав дека се што се деси во текот на серијата имаше допирна точка со Тирион. Дали директно или индиректно тој влијаеше на сите настани во серијата. Не џабе беше советник на 3 крала.

Чао ајде, ќе репризирам Лост или ББ.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ја репризиравме со женава (мене вторпат) таа ја гледаше првпат. Вчера последната епизода ја завршивме. Еден сат имавме дебата, таа со поддршка за Калиси, јас за Џон Сноу дека ја скина. Караше врнеше по Џон. И се согласнивме дека крајот е тапа. Барем да завршеше кога Змејот го изгори тоа тронот и ајт сите у курац нема крал, никој. После тоа дрн дрн јариња, па тоа сакатото Крал (не знај кај се најдува цело време задумано) па овој Најт Воч и врвот на се Санса кралица. Факинг Санса, најтапа ликот во цела серија кој се на готово чекаше се вгнезди. А од друга страна тоа и не е така лошо, поука е дека еден куп ликови гомнари околу нас на готово начекуваат и стануваат „кралеви" без да мрднат со таквото, на плеќите на другите.

Тоа е така накратко. Пак ми беше добро возење иако вторпат, освен последната сезона (од која тепачките со умренине ми беа топ)

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.097
Поени од реакции
25.111
Ја репризиравме со женава (мене вторпат) таа ја гледаше првпат. Вчера последната епизода ја завршивме. Еден сат имавме дебата, таа со поддршка за Калиси, јас за Џон Сноу дека ја скина. Караше врнеше по Џон. И се согласнивме дека крајот е тапа. Барем да завршеше кога Змејот го изгори тоа тронот и ајт сите у курац нема крал, никој. После тоа дрн дрн јариња, па тоа сакатото Крал (не знај кај се најдува цело време задумано) па овој Најт Воч и врвот на се Санса кралица. Факинг Санса, најтапа ликот во цела серија кој се на готово чекаше се вгнезди. А од друга страна тоа и не е така лошо, поука е дека еден куп ликови гомнари околу нас на готово начекуваат и стануваат „кралеви" без да мрднат со таквото, на плеќите на другите.

Тоа е така накратко. Пак ми беше добро возење иако вторпат, освен последната сезона (од која тепачките со умренине ми беа топ)
Тоа е и најлошото, што мислам дека Бран не стана крал.
Туку го сменија начинот на владеење во Вестерос и прогласија демократија, каде што ќе има совет и Бран е како главен на советот.

Ама можно е и да не е вака, последен пат ја изгледав кога излезе и од тогаш работам на тоа што е можно побрзо да ја заборавам.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
874
Поени од реакции
1.151
Значи од старт беше манипулирана Даенерис од советниците, најмногу од Тирион, шо сакате зборувајте. И сето е безмислесно будала е ваква е таква, ни прва ни последна. Ова Серси ги изгоре со то зеленио оган на сред центар од градо па никому ништо, и општо сите ја мразеа пак никому ништо.

Овие по Старк на то советот ко беше нели после војна наместо да ги казни на некој начин пошто беа против него и Карстарк и Умбер, и да му даде нивното се на некој шо се бореше за Старкојте во борбата тие не.. и никој збор не промрмла освен Санса, многу глупо искрено.

Овој фатенио во нозете многу хокеј шо игра, да знаеше дека ќе полуди оваа ќе преземеше нешто да и помогни или било што, а не мудро си молчи, ама јбг напишано сценарио е од луѓе шо сакаа да ја поебат серијата и то е. :)

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.331
Поени од реакции
9.462
Многу ми се смешни луѓето што мислат дека проблем е само осмата сезона. :tapp:

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.097
Поени од реакции
25.111
Многу ми се смешни луѓето што мислат дека проблем е само осмата сезона. :tapp:
Баш напротив, ти можеше си мислиш дека луѓето имаат проблем само со осмата сезона.
Луѓето имаат проблем со сите сезони после 5тата, иако и 5тата си имаше некои фалинки, али поминуваа.

Ти ја имаш изгледано серијата?

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.331
Поени од реакции
9.462
Баш напротив, ти можеше си мислиш дека луѓето имаат проблем само со осмата сезона.
Луѓето имаат проблем со сите сезони после 5тата, иако и 5тата си имаше некои фалинки, али поминуваа.

Ти ја имаш изгледано серијата?
Зашто би коментирал ако немам?
Има низ целата серија фалинки али глупостите настапуваат после 5 сезона коинциденција или не дека до таму има книги е вечна дискусија барем додека не излезат другите книги.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
874
Поени од реакции
1.151
Добро немам читано книгите, ама серијата ми е грда никаква.Ми имаше до негде смисла, пример ми немаше смисла тоа што одеа да фатат вокер, по иницирање на Џон или нз кој и Даенерис изгуби змеј, никому ништо. Змејо како е изваен кој влегол во вода и слично и то глупо не коментирам. Ама можеа подобар крај да направат и крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom