Што те импресионира од сцената ?Како?
Чија статуа е во позадина дур го гледаме лицето на Џон како реагира дознавајќи ја вистината?Не знам зошто баш на Сем му доделија да му каже на Џон за потеклото, нема логика па уште и после тоа откако дозна дека Дени му го изгоре семејството, чоекот преокупиран со сопствената мака уште да му ја мисли за тоа кој му биле мајка и татко на Џон..
Можеше тоа да биде изведено на друг начин, пример во криптатата дури Џон стои пред статуата на Нед, можеше да дојде Сем со Брен и Брен да му кажи за потеклото за Лијана и Регар, па тука во кадар статуата на Лијана, мислам дека ќе беше далеку по емотивно изведено кога вистината му ја соопштува некој од неговата фамилија (а и глумачки Исак навистина го бива за такви сериозни сцени, Џон Бредли ептен го изведе моментот како шпанска серија)
Зошто да ме импресионира? Ок си беше сцената, може да се каже и дека тотално небитно беше кој и како ќе му каже. Битно е што ќе направи он сега со тоа. Прикладно беше Сем да му каже затоа што стварно него најмногу му верува, и ако веќе барате емоција, не знам каква емоција би очекувале од Бран.Што те импресионира од сцената ?
Премногу пластично беше изведено. Сцени кои и даваа акцент на серијава и беа трејд марк со нивниот подтекст беа маестрално изведени. Од фејшл експрешнс на ликовите, гестикулации, тензија и се останато. Овие двајцава мутави во фаците, едниот осум сезони никако да се доискажи, а другиов тежок downgrade на ликот добил. Фацата кога Сем му кажува за потеклото е како SNL скеч каде што алудира дека повеќе мака му е што нема да имаат секс, отколку што влезе во инцестоидна врска.Зошто да ме импресионира? Ок си беше сцената, може да се каже и дека тотално небитно беше кој и како ќе му каже. Битно е што ќе направи он сега со тоа. Прикладно беше Сем да му каже затоа што стварно него најмногу му верува, и ако веќе барате емоција, не знам каква емоција би очекувале од Бран.
А како на друг начин би му го кажал ова Сем, стварно не знам. Ете вие штом сметате дека може повеќе, сигурно имате идеја за како би течел разговорот, па напишете ја сцената, да видиме дали ќе не импресионира.
И да, ако беше повеќе време посветено на тоа како му кажуваат, коментарите ќе беа колку време потрошија идиотите за втор пат да ни кажат нешто што знаеме со години.
Јас 100% се согласувам со ова. Да не знаевме ние, па нам да ни беше прв пат, и вака да ја изведеа сцената, да речеш - многу пластично, немаше шок фактор во сцената или преобично беше. Вака, сега, не знам на кој начин можеше да се изведе подобро? Змејовите да фрлеа конфети одозгора и да почнеше да свири Ода на радоста? Сцената си беше таман, не барајте влакно во јајцето.Чија статуа е во позадина дур го гледаме лицето на Џон како реагира дознавајќи ја вистината?
Шпанска серија, па шпанска серија. Му кажува дека тетка му му е мајка, а татко му му е чичко и се ебе со роднина. Не знам како на друг начин би му го кажал тоа, со некоја презентација со илустрации можда. Гледаме како е прикажан ликот на Бран, како би било подобро он да му каже? Ќе рече еј Џон, не си Сноу, не си Старк, Таргериан си. Како бе? Јас сум three eyed raven, знам. И ќе гледаат двајцата во празно.
Зошто да ме импресионира? Ок си беше сцената, може да се каже и дека тотално небитно беше кој и како ќе му каже. Битно е што ќе направи он сега со тоа. Прикладно беше Сем да му каже затоа што стварно него најмногу му верува, и ако веќе барате емоција, не знам каква емоција би очекувале од Бран.
А како на друг начин би му го кажал ова Сем, стварно не знам. Ете вие штом сметате дека може повеќе, сигурно имате идеја за како би течел разговорот, па напишете ја сцената, да видиме дали ќе не импресионира.
И да, ако беше повеќе време посветено на тоа како му кажуваат, коментарите ќе беа колку време потрошија идиотите за втор пат да ни кажат нешто што знаеме со години.
Can't stress this enough.Јас само ги жалам тие што од пусти хир први да ја гледаат епизодата ја гледаат на стрим со резолуција 140х220 (оние дивине). Навреда е за вакви кадри и режија се под фул ХД.
Да, предобро изглеа! почнувајки од опенинг кредитс па до крај све беше лудило.Can't stress this enough.
Не знам дали има напредок од претходно, не се сеќавам, ама епизодава ми изгледаше НЕВЕРОЈАТНО од аспект на CGI, камера, слика, фотографија, кинематографија итн...
Секој што гледа под 1080p ~3GB, семи монитор, семи телевизор... пропушта многу.
Ќе видам што можам да учинам со режисерот за вас љубителите...Од сите ликови " Најт кинг-от" е "најјак" и во правата "opening" епизода, можеа малку и него да го дадат, (и онака сите ликови ги изнаредија) чисто, како потстрек за нас - љубителите на GOT...