изгледа на копје/стап кое ќе може да го исфрли врвот ко харпун, по реално е да биде стап кој ќе може да се раздели на два дела dual weld, од едната страна драгон глас од другата страна прицврстен дагерот од валириски челик, сепак Арја во Бравос вежбаше слепа со стапови.Убава беше епизодата, иако малку избрзано делуваа сцените. Знам дека не го објавија насловот пред прикажувањето ама можело да биде family affair со на случувањата.
Многу изразена беше симболиката со оружјата како стрелата со која Брон треба да ги дочека браќата ако се вратат, а многу пати се појави и оној "дагерот" на Арја кој што очигледно ќе има некое големо значење.
п.с дали знае некој што побара таа да и направи копилето на Роберт?
Мислам дека ќе има уште во наредната епизода колење, ѕирни го привјуто за втора епизода го има погоре ставено некој.Ми се допадна епизодата.
Ги опфатија сите ликови, си направија каков таков муабет и Грејџој ја ебеше кралицата. Веројатно тој е најзадоволниот човек во Вестерос сега, Серсеи секако не изгледаше така.
Дани отсекогаш ме живцирала, и сега го прави истото. Ама сестра ти не ме сака, искарај ја. Ок.
Санса ми е еден од омилените ликови, таа цела траекторија на ликот нејзин ми се допаѓа и се надевам дека ќе ја има во крајните епизоди.
Наредна епизода не верувам да почнат со битката, пак ќе има дрн дрн муабети и политики глупи, третата епизода ќе биде масакарот. Ако треба да типувам на неколку фаци што мислам дека ќе одат во таа епизода, Џејми и Бриен, Џора, Тормунд, Берик.
До крај желба ми е да има бар пола епизода посветена на Вокерите, како, што зашто. Дали со визии на Брен, дали со визии на Ноќниот, не ми е гајле, само да се разреши нивниот прашалник.
Го изгледав и ми изгледа ко припрема за битка само.Мислам дека ќе има уште во наредната епизода колење, ѕирни го привјуто за втора епизода го има погоре ставено некој.
Шест.Се надевам наредните епизоди ќе бидат поозбилни, штета што потрошија една од 7 епизоди на ваков начин.