Game of Thrones

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.837
Поени од реакции
12.027
Само што ја довршив седма сезона и сум крајно разочаран.Дали сум единствен кој смета дек Гејм оф Тронс ќе беше далеку подобра доколку немаше вајт вокерс,змејови и слични срања?
Она што ја прави ГоТ една од најдобрите серии се сплетките,големите валкани игри во борбата за престолот.Ова со night army ми е класично срање и замарање.

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.382
Поени од реакции
23.208
Само што ја довршив седма сезона и сум крајно разочаран.Дали сум единствен кој смета дек Гејм оф Тронс ќе беше далеку подобра доколку немаше вајт вокерс,змејови и слични срања?
Она што ја прави ГоТ една од најдобрите серии се сплетките,големите валкани игри во борбата за престолот.Ова со night army ми е класично срање и замарање.
Буквално првото поглавје од првата книга и првата сцена од првата епизода од првата сезона на серијата ти се за вајт валкери, отсекогаш биле интегрален дел од ГоТ. Без "вајт вокерс,змејови и слични срања" целата приказна, историја и свет во ГоТ ќе бидат скроз различни.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Ја ради тоа почнав и да ја глеам,а верувам и голем број други.
Само од немање идеи многу површно ги објаснија, а вајтсовите ми беа појезиви во првата сцена. Сеа се класика глупи зомбиња.

TrikkY

Shit happens. [God]
Член од
4 мај 2012
Мислења
203
Поени од реакции
243
Може и да значи дека прв е Винтерфел на удар.
а можеби ништо, пошто баткофците кажаа веќе дека нема никакво значење, иста случка како со мечот што го отвори окото кога Џон излезе од водата ( а овде дури и сценариото се смени за тоа пусто око) :D:D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.568
Бунтот на Роберт бил затоа шо Ерис ги запалил и задавил дедо му и чичко му на Брен. Кога ја снемало оваа, тие двајца отишле да бараат објаснување, а овој ги убил, па му наредил на Џон Ерин да ги прати Нед и Роберт, за и нив да ги запали...
А можда Бран (ако теоријата за неговата Burn'em all интервенција е точна) не му сугерирал само да ги изгори сите во Кингс Лендинг, туку првенствено да ги изгори Рикард и Брендон (штој и го направил доста пред да дојде до Burn'em all моментот на крајот), да не праат проблеми, да не го спречат зачнувањето на Азор Ахаи спасителот, или да се даде барем време, за да се случи тоа.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.113
Поени од реакции
37.579
Секое трето дете им се вика Егон. Оди па запамти кој е кој. Ова ко Буендија фамилијата од Сто години самотија на Маркез.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
А можда Бран (ако теоријата за неговата Burn'em all интервенција е точна) не му сугерирал само да ги изгори сите во Кингс Лендинг, туку првенствено да ги изгори Рикард и Брендон (штој и го направил доста пред да дојде до Burn'em all моментот на крајот), да не праат проблеми, да не го спречат зачнувањето на Азор Ахаи спасителот, или да се даде барем време, за да се случи тоа.
Бладрејвен не е следбеник на R'hilor. Црвените свештеници гледаат у пламен за да добијат визии, Бладрејвен ги користи дрвата и магијата на children of the forest. Азор Ахаи, спасителот, е дел од митологијата/религијата во Есос, а не на северот. Дури е можно Бладрејвен да е, а после тоа и Брен да стане The Great Other. Спротиставени страни се, тоа сум сигурен.
Ова у книгите. У серијата се е можно. Дури и ваква глупост. :D

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.856
Поени од реакции
10.330
Бладрејвен не е следбеник на R'hilor. Црвените свештеници гледаат у пламен за да добијат визии, Бладрејвен ги користи дрвата и магијата на children of the forest. Азор Ахаи, спасителот, е дел од митологијата/религијата во Есос, а не на северот. Дури е можно Бладрејвен да е, а после тоа и Брен да стане The Great Other. Спротиставени страни се, тоа сум сигурен.
Ова у книгите. У серијата се е можно. Дури и ваква глупост. :D
Го делам мислењево, едноставно премногу не наведува авторот да ги симпатизираме Старк како позитивци уште од почетокот, прави простор за плот твист поврзан со Бран или целата фамилија во целост. Сите куќи имаат заканувачко мото, Старк имаат Winter is coming. Зошто и тоа да не е закана? Во серијата можно е ледениве да се generic villains без поголема позадина и мотиви, во книгите очекувам многу поинтересна разврска. Се плашеа сите дека серијата ќе ни го расипе крајот, ама искрено после сето ова уште повеќе ги очекувам книгите за да видам крај како што доликува.

Kajgana Shop

На врв Bottom