Game of Thrones

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
А зош се разочара?

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Pa samiot kontekst na "fight every battle everywhere.." te naveduva da razmisluvas na nekoja golema desavka. Ova bese upotrebeno vo epizodata bez nikakva posebna prigoda i na mene mi bese

Taa fraza bi mozela da se iskoristi na mnogu ponapnato dejstvo. Ovdeka mi bese bescelno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Pa samiot kontekst na "fight every battle everywhere.." te naveduva da razmisluvas na nekoja golema desavka. Ova bese upotrebeno vo epizodata bez nikakva posebna prigoda i na mene mi bese

Taa fraza bi mozela da se iskoristi na mnogu ponapnato dejstvo. Ovdeka mi bese bescelno

Sent from my iPhone using Tapatalk
Имаше други поинтересни поенти говорот на Литлфингер. Како на пример сите ти се пријатели и непријатели истовремено ( што наведува на некои незамисливи сојужништва, ко на пример Санса и Серсеи?).
Исто и делот во кој и објаснува како во главата да си ги има сите можни сценарија изиграно за да никогаш не биде изненадена.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Најдобриот монолог од Бејлиш(можеби и у цела серија) 0,30

Тоа е разликата од монолозите и дијалозите од 3 сезона, спрема сеа :)

А ова не е ни извадок од книгите, не сум го сретнал мислам ( @Beric Dondarrion ???).

Но тука, односно до 4 сезона и Мартин им помагаше во пишувањето на епизодите, па многу е веројатно и тој да го напишал oва за епизодата. Освен него имаа ангажирано тогаш и други сценаристи кои им пишуваа. Последниве сезони речиси 70% од епизодите се напишани од D&D, и затоа „уживаме“...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А овој Брен пак кој фактор се прави. Апла глуп момент со Санса.
:pos: Фалеше уште тоа да и го рече. Како добро ја натртил Ремзи.
А и фацата кога се видоа, не ја видел цел живот и онака мангупски си седи, three eyed raven бил нема заебанции сеа, плачки ова она.
Сестро, со години те немам видено, ептен сум моќен сеа ама не можам да објаснам....гледам во минатото итн...ептен беше убава кога те силуваа ммммм :icon_lol:

Не можеше подобар пример да најде? Инаку јака епизода, старката беше најдобро изглумена и жал ми е што си отиде.

фак лоџик.
Ако малку размислите, има лоџик во неговите постапки. Дешавката што и ја кажува не е рандом одбрана. Пред да се сретне со Брен, со кој разговараше Санса? Бејлиш. И држеше говор како сите и се пријатели и непријатели во исто време, а сценаријата кои треба да си ги одигрува во својата глава, и на крај, не знам колку од вас забележаа, ама имаше задоволен smirk кога замина повикана кај портите. Целта му беше да звучи како да и дава пријателски совет, а всушност да ја мајндфакне да се искоропеца со брат и при апликација на ваквиве совети и гледишта. Целата поента му е или да ги скара, или да ги натера да не си веруваат еден на друг.

Сцената што ја употребува Брен, да и долови што може да прави како Three Eyed Raven, што ни укажа кога се случи, се сеќавате? Почетокот на нејзиното ново поглавје на тортура после таа со Џофри, од далеку поголем психопат, тотално изолирана од секого и секаква помош, и господинот кој сега дели совети не само што секако беше отсутен да даде било каков совет или помош, туку и директно виновен што ја опна таму со монструмот. Ја потсети што говно е ликов, затоа што е Three Eyed Raven, и веројатно ја "проследил" сцената каде и го држи последниов clever говор, и решил да интевенира со сеќавање кое ќе и ја освежи меморијата во врска со тоа кој е кој, и како ја третирал, и колку бил за неа таму да и се најде.

Барем јас така гледам на сцената. Може има и друго објаснување, ама не е ко да нема логика во постапката, особено затоа што едната сцена идеше одма после другата. А за зомбиевната природа на Брен, он сега не само што не е човек, веќе не е ни Ворг, туку сосема друго битие кое го искусува време-просторот на сосема уникатен начин, несвојствен за еден обичен човек како сестра му. Ако е вистина дека како Троокиот Гавран има таква моќ да ги знае работите што се случиле на разни места во светот, наназад колку сака нека е години, и потенцијални иднини, тогаш дејствието со сестра му му доаѓа, поедноставно опишано, како да отвара access то некоја мемори банка и го врти дејствието во глава, како да е само сеќавање, иако за нас се случува real time. И не е ко да не покажа ич емоција, само таква пригушена, ко за некој кој станал master of timeline flux and temporal continuum shit. Таков уплифт на умот не верувам дека има некој позитивен импакт врз емотивната експресија. Again, just my two coins.

А зошто никој не го спомна најголемиот спојлер сезонава што ни го слизна Мелисандре - I have brought the ice and fire together

Sent from my SM-T310 using Tapatalk
Освен ако не мислела на Валар Моргулис во моментот, за мене поголем спојлер беше потенцијалната смртна Варис во Вестерос (како и нејзината - дека токму таму ќе умрат и двајцата).

DAE felt annoyed коа го појавија џинџерот као си пее лабавко?
Нек се гони нек си пее во Lord of the Rings не може во секоја фикција да го ставаат.
*cough* The Hobbit *cough*

Продукцијата си е на врвно ниво, овие двајца Дамб и Дамбер и стариот со неговата мрза ја утупија работата...
Си пишувал библиско-дебела колекција томови средновековна фантазија со историски и антрополошки реализам?

Си пробал да водиш повеќесезонска високобуџетна ТВ серија, и притоа за секоја сезона да преговараш за буџет со HBO и други компании, и за што ќе се користи истиот, како и идеите кои ги имаш, на кој начин ќе ги аплицираш, или модифицираш, пред аплицирање ... Нешто од ова?

Лесно ни е да судиме како гледачи, друго е да си на жешкото столче и од тебе да зависат проективе (во случајот на Мартин, пошто серијалов е базиран на книгите, уште пожешко столче, оти на него се чека). Да е лесна работата и за двеве работи, сите ќе ги правеа.

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Лесно ни е да судиме како гледачи, друго е да си на жешкото столче и од тебе да зависат проективе (во случајот на Мартин, пошто серијалов е базиран на книгите, уште пожешко столче, оти на него се чека). Да е лесна работата и за двеве работи, сите ќе ги правеа.
За Брен се согласувам, може и да имаше некоја позадина, сепак оваа сезона ич не сме го виделе поасално каков е во паметот.

За последново, ич не ми е гајле кој е на жешкото столче. За нашата работа во животот, сите пред некого одговараме секој ден и сме на жешко столче. Ако не, ај да им ги оправдаме оние милионите што ги земаат за серијава. Тирион прва епизода, без кажан збор, 1.1 милион в џеб. Пфф. Да не правам муабет за стариот. Нереално се платени за било каков труд, што не е нивна вина, наопаку ни е светот за кај треба парите да одат, па I don't give a fuck дали им горело.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
За последново, ич не ми е гајле кој е на жешкото столче. За нашата работа во животот, сите пред некого одговараме секој ден и сме на жешко столче. Ако не, ај да им ги оправдаме оние милионите што ги земаат за серијава. Тирион прва епизода, без кажан збор, 1.1 милион в џеб. Пфф. Да не правам муабет за стариот. Нереално се платени за било каков труд, што не е нивна вина, наопаку ни е светот за кај треба парите да одат, па I don't give a fuck дали им горело.
Знам дека звучи погоре како да ги бранам, но не ги бранам. Поентата ми беше, не е секогаш толку едноставно. D&D може се шоуранери, но од свој џеб не трошат на серијата (ако гледаме колку заработувале претходно), HBO и многу други страни одлучуваат што иде а што не, инаку следува можен cancel. Сакам да кажам дека не е се црно и бело, си носат вина и они двајца, за Мартин би рекол помалку, затоа што сепак приказната таква каква е, потребно му е толку време за да ја скоцка, со секој нов том, и ако брза квалитетот ќе трпи. Инспирацијата е кучка, ќе дојде една ноќ, ќе те заведе, ќе водите љубов, и ќе си замине сабајлето уште пред да отвориш очи. Кој пишува, знае.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Си пишувал библиско-дебела колекција томови средновековна фантазија со историски и антрополошки реализам?

Си пробал да водиш повеќесезонска високобуџетна ТВ серија, и притоа за секоја сезона да преговараш за буџет со HBO и други компании, и за што ќе се користи истиот, како и идеите кои ги имаш, на кој начин ќе ги аплицираш, или модифицираш, пред аплицирање ... Нешто од ова?

duuude... its ok.

Не ми текнува дека го има во книгите.
Не се дефинитивно.

Се заглеав сеа поврорно сцени од порано и ми текна на трејлерите за 2, 3 и 4 сезона, односно убедливо најдобрите трејлери кои ги направија, а во кои беа вметнати и едни од најдобрите реченици во шоуто.

Бреиј колку беа јаки трејлериве (а и тие сезони)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Знам дека звучи погоре како да ги бранам, но не ги бранам. Поентата ми беше, не е секогаш толку едноставно. D&D може се шоуранери, но од свој џеб не трошат на серијата (ако гледаме колку заработувале претходно), HBO и многу други страни одлучуваат што иде а што не, инаку следува можен cancel. Сакам да кажам дека не е се црно и бело, си носат вина и они двајца, за Мартин би рекол помалку, затоа што сепак приказната таква каква е, потребно му е толку време за да ја скоцка, со секој нов том, и ако брза квалитетот ќе трпи. Инспирацијата е кучка, ќе дојде една ноќ, ќе те заведе, ќе водите љубов, и ќе си замине сабајлето уште пред да отвориш очи, и да не се појави со месеци повторно. Кој пишува, знае.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
duuude... its ok.

Не се дефинитивно.

Се заглеав сеа поврорно сцени од порано и ми текна на трејлерите за 2, 3 и 4 сезона, односно убедливо најдобрите трејлери кои ги направија, а во кои беа вметнати и едни од најдобрите реченици во шоуто.

Бреиј колку беа јаки трејлериве (а и тие сезони)
Озбилно прашање. Си помислил да ја откажеш за да ти остане во сеќавање по феноменалните претходни сезони, наместо да се мачиш со "уживање" во моменталново срање? На крај да си прочиташ што се случило и во глава да ти остане совршена :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Озбилно прашање. Си помислил да ја откажеш за да ти остане во сеќавање по феноменалните претходни сезони, наместо да се мачиш со "уживање" во моменталново срање? На крај да си прочиташ што се случило и во глава да ти остане совршена :D
Не.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Се осеќам ко да ги поседувам супермоќите на Брен, знам тачно што ќе коментира ElNinho после секоја епизода.

Дијалогот... дијалогот... дијалогот...

Нешто ко Денерис што е born to rule, born to rule, born to rule...

:D

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Една од епизодите ќе траела 90 минути, изглеа финалето. Цел филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom