Game of Thrones

TrikkY

Shit happens. [God]
Член од
4 мај 2012
Мислења
203
Поени од реакции
243
почетокот на новава епизода, многу бавно почна, во глобала како и секоја епизода, за на крај да заврши со... :drk::drk::aplauz: :vozbud:прилично добра епизода, ако не и одлична

Член од
14 април 2012
Мислења
32.889
Поени од реакции
67.520
Сценава ја имам гледано ваљда повише пати од било која епизода.

Се надевам дека ова подолу нема да биде сметано како спојлер зашто не открива ништо, ама фацава, не можам да престанам да се смеам на сценава.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Прва критика од мене сезонава, али не за друго туку пошто беше пократка од останатите. И мразам cliffhanger краеви. Све остало у обзир, мнг јака епизода, од трејлерите за сезоната очекував дека Дотраките ќе се судрат со ланистерската армија вака на отворено поле и ќе напраат масакар, али браво и за Денерис за мудата да се качи на змајот и да улета у битка. Првпат по долго време и давам + поени.

Мечувањето на Арја bae :love:

Ууу и да не забораимe. CHAOS IS A LADDER BITCH. Да се утепа по скали факинг Литлфингер, Брен му го зачука у грклан убаво за да му се смрзнат гомната.

Сите Старкс прераснаа у јаки ликови, мене мнг ми се свиѓа како се развија. Некако таа хаотичност низ целиот realm што се дешаваше сезониве како да се средува, а истото да се изразува преку нивното обединување. Мерак ми праи ептен сезонава.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ова се чекаше бе, ненормална епизода. :vozbud:
Давос каков лик еј :pos::pos:го заебава Џон дека глеал во цицките на Таргариен. :ROFLMAO:
Fewer :vozbud::ROFLMAO:
Со Арја и Бриен јако беше, педерот Бејлиш смислува сплетки гомно едно.
Бран се претворил во ладнокрвно копиле, шо ако е three eyed raven, не сака ни да се поздрави. Убаво му рекоа, сите умреа за да биде жив а тој не ми требаш веќе и вика.
Со Бејлиш кога му кажа chaos is a ladder беше јако, Бејлиш се посра тука мислам.
Крајот немам зборови, Џејми храбар испадна, на се или ништо шо му е гајле, среќа негова добро заврши.
Кој ќе чека цела недела. :D

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Сакам да умре ебаниот Џејми факинг Ланистер, и овој неговиов платеник, како му беше името. Да на тој начин Серсеи нема да дознае дека Олена го уби Џофри ама нели беше ова GoT бе? Зошто се некои главни ликови сеуште живи? Ме нервира шо Брен е напраен сеа ко зомби, спржен мозок од too much cocain. Шо би било убаво да и каже на Арја дека он го намести Нед Старк. Overall ме нервира неговото присуство у Winterfell.

Епизодава сама за себе беше добра заради биткава на крај. И уште некои моменти кои вредат да се спомнат како моментот коа Тирион гледаше како го јадат Ланистери, не му беше сеедно. И како прави Таргеријанци, Џон и Денерис се свиѓаат. Ќе лиже Џон уше еднаш изглеа.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.889
Поени од реакции
67.520
Сакам да умре ебаниот Џејми факинг Ланистер, и овој неговиов платеник, како му беше името. Да на тој начин Серсеи нема да дознае дека Олена го уби Џофри ама нели беше ова GoT бе? Зошто се некои главни ликови сеуште живи? Ме нервира шо Брен е напраен сеа ко зомби, спржен мозок од too much cocain. Шо би било убаво да и каже на Арја дека он го намести Нед Старк. Overall ме нервира неговото присуство у Winterfell.

Епизодава сама за себе беше добра заради биткава на крај. И уште некои моменти кои вредат да се спомнат како моментот коа Тирион гледаше како го јадат Ланистери, не му беше сеедно. И како прави Таргеријанци, Џон и Денерис се свиѓаат. Ќе лиже Џон уше еднаш изглеа.
Па оваа 3 пати до сега му вика, bend the knee, овој не чита меѓу редови. Late bloomer.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ако знаеме како завршуваат хероите у серијава очекуем романтична смрт на Џон Сноу и Дани. Плус му доаѓа и дека му е тетка, таман да се запази и делот со инцестот.

TrikkY

Shit happens. [God]
Член од
4 мај 2012
Мислења
203
Поени од реакции
243
1.Bend the knee е новото born to rule
2.Се забележува дека Подрик не внимавал на исхраната, Бријан почнала да го сожалува
3. Баш ме интересира сега Серсеи како би постапила откако ќе ја изгуби подршката од Iron Bank, затоа што ќе нема како да ги исплати парите
4. Абе нели Џон и Денерис се полу брат и сестра, ако сум грешка испрајте ме( татко на born to rule queen е the mad kind, а исто така и на Џон, пошто мајка му на Џон со налудничавио имале односи)

Едит: сега прогуглав и видов дека сепак станувало збор за Раегар, а не ваушност самиот Mad King... сето оба време сум бил во заблуда :tapp:

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
3. Баш ме интересира сега Серсеи како би постапила откако ќе ја изгуби подршката од Iron Bank, затоа што ќе нема како да ги исплати парите
Пред борбата му рекоа на Џејми дека златото стигнало во Кингс Ландинг, позади била храната. Пари имаат храна немаат.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.398
Поени од реакции
23.227
За Џејми и Брон навивав епизодава бидејќи ич не можам да ги смислам копилињава Дотраки. Идиотиве се најпатетична војска а преставени се и третирани се ко да се кој знае што. Уште дебилот вика "твојот народ не знае да се бори". Аиииии, да не беше Дрогон мамичето ќе им го ебеа на копилињата.

TrikkY

Shit happens. [God]
Член од
4 мај 2012
Мислења
203
Поени од реакции
243
Пред борбата му рекоа на Џејми дека златото стигнало во Кингс Ландинг, позади била храната. Пари имаат храна немаат.
Вејче по втор пат ја изгледав епизодава, и некако пак успеа тој детаљ да ми пребега. Fuck it ќе ја гледам и трет пат. Според мене оваа беше најдобрата во ова сезона и очекувам нешто посмирено за наредната. Нешто како затишје пред бура да биди, но ќе видиме пошто нели ова е ГОТ сепак.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Целата епизода беше прејака. А последната сцена :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
3-4 пати ги изгледав последните 15 минути на оноа ликнатата снимка. Сега си се симнува во најдобар квалитет, па пак да се изгледа :X3:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Брон налета на подобри борци од него, се виде дека е посран во гаќи, за негова среќа попаметен е.
Баш иначе сакам да видам како ќе се спаси Џејми, сигурно нема неприметно да си замине.

Kajgana Shop

На врв Bottom