Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
А има шанси Серси ако го запали Кингс Лендинг, како последица на тоа да загине Томен, па како последица на тоа Серси да се самоубие ?

А има шанси Серси ако го запали Кингс Лендинг, како последица на тоа да загине Томен, па како последица на тоа Серси да се самоубие ?
Па ваљда не.
Пошто неа нели треба помлад брат да ја убие. (и двајцата се тоа)

Или тоа или ќе ја убие Џејми, со тоа конечно ќе ја пресече врската меѓу нив и ќе може да живее свој, самостоен живот, јас навивам за овој исход, aко веќе оди приказната кон Серси- Mad Queen

Тука е цела нелогичност и аматеризам. Целата приказна можеше да заврши уште минатата епизода, откако ја изгаси свеќата, тогаш можеше да дојде соперничката и да имаат дуел, немаше потреба од брканицата, од одење кај актерката Л.Крејн.
Или веќе ако го планирале тоа, зошто мораше да ја има сцената со бодењето, тоа најмногу ми ја руши цела приказна, можеше само да прикажат Арја како оди кај Л.Крејн да се збогува пред да си оди и таму да ја најде оваа другата, и после да почне сцената со бркањето каде Арја намерно ќе ја наведе другата до темната соба.
И на крај, ако веќе сакале и сцената со бодењето да стои, требаше да биде направено се како да е планирано, како што сите мислеве минатата недела, дека е употребена лажна крв или сл. Вака е на ниво на ефтина серија каде има неуништиви ликови каде сабја не ги сече и куршум не ги дупи, па оној огромниот бодигард на Доран со еден убод со мало ноже у грб падна како покосен, Арја три пати и го зарија ножот у стомак, скока и трча како ништо да не е.

Проблемот е во изведбата, не толку во приказната, ако веќе сакале да прикажат дека Арја имала план, требаше од почеток да делува така.

Да,појако ќе беше ако завршеше епизодата со таа сцена во одајата, па следно да ја видевме само сцената со Jaqen од последнава епизода.
Поентата ми беше дека сите се нешто изненадени дека вака завршило, а уште со таа епизода со одајата се знаеше дека си ствара предност она и дека евентуално ќе ја намами таму.

Мислам дека Арја и намерно шеташе по градот и се расфрлаше со пари за да биде видена , и да ја навлече во собата. Само немаше потреби да комплицират со убодите. Можеше да има борба пред да истрча натаму , али три убоди со еден тон крв па потоа трчање шпринт како за олимпијада ...:свиркам:

Него се спомнуваше поназад низ страните дека е можно овој професорот за мечување Сирио Форел да се врати во серијата ... Колкави се шансите уствари Џакен да е Сирио , а цел тој процес со faceless god или како и да го викаат да е само алатка Арја да стане првокласен убиец? :icon_lol:

Еве и во биографијата во религија му пишува дека служи на many-faced god.

http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Syrio_Forel

Последно уредено:
Него се спомнуваше поназад низ страните дека е можно овој професорот Сирио Форел да се врати во серијата ... Колкави се шансите уствари Џакен да е Сирио? :icon_lol:

Никакви, ова по мене е една од најглупите теории што се вртат.

Никакви, ова по мене е една од најглупите теории што се вртат.
Има секакви теории.
Добар дел од нив се очигледно од луѓе кои внимателно не ги читале книгите.

Coldhands е Бенџен - оваа теорија е невозможна поради тоа што Лист му кажува на Брен дека Coldhands не може да биде убиен затоа што тој е убиен многу одамна. (у серијата тој дијалог го нема и авторите ја искористија теоријата)
Сирио е Џакен - ова не може па ептен да биде (дури ни во серијава). Памтите коа дојде Јорен да бара луѓе од Нед за NW. Нед сеуште беше Десната рака на Кралот и му ги даде тие, меѓу кои и Џакен. Дури после се десија пиздарии, па Нед го затворија, па ситуацијата со Арја и Сирио и сер Мерин. Не може он у исто време на две места да биде. Или у серијата можда може....

Поради тоа што сезонава е послаба од другите е крив само Мартин и никој друг.
Режисерите се нафатија да ги адаптираат книгите, не да ги завршат.
Не може да го чекаат да пишува од милион причини, а тој е многу бавен.

Ќе си ги пишува он книгите бавно и ќе бидат супер. Овие у серијава не се толку добри у пишување шо да праиме сеа.

Одма ви текнува за огнови, палења ццц :D епа ондак во книгите Серсеи веќе запали, сигурно пишале на Редит, кој ве еба што би рекле битолчани. :D Беше спремна да му даде отров на малиот за да не осети болка, мачење во зандани а детиштево како фала и го укинува единствениот сега за сега ас во ракав. Мочко глуп, ова со High Sparrow ми нема ама баш никаква логика во серијава, дури и смешно ми станува, баталете Арја, Санса, кучиња, змејови. Како да се соберат дваесет Јеховини Сведоци и цела држава под опсада да ја имаат.
Кога рече Арја дека се враќа дома фалеше у позадина нешто од Касабиан да пуштат.

Томен знае дека тој и е се во животот на Серси, од друга страна не сум сигурен дека тој безусловно ја сака. Ми текнува на сцената на тврдината кога проба да ја убедува да замине во Кастели Рок.

Како и да е не сум баш убеден дека подлегнал на влијанието на папата

Томен е глуп, заслужува да умре кога не слуша. Супер иначе што нема да е цела епизода со борбата, глупо ќе беше цел саат тоа да се гледа.

Поради тоа што сезонава е послаба од другите е крив само Мартин и никој друг.
Режисерите се нафатија да ги адаптираат книгите, не да ги завршат.
Не може да го чекаат да пишува од милион причини, а тој е многу бавен.

Ќе си ги пишува он книгите бавно и ќе бидат супер. Овие у серијава не се толку добри у пишување шо да праиме сеа.
Имаа доста материјал за овие две сезони, значи можеа буквално да го избилдаат крајот во овие две сезони, имаа еден куп материјал за дорн и железните острови, имаа материјал со LSH, со Џејми, со станис со мелисандра, знам дека последните две книги се спори и дека сето е заплет ама барем ќе си имаа мирна глава од критиките, ете хардом му беше една од најуспешните епизоди, нешто што го немаше во книгата. Никој не му е крив што решија да одат во "непроверени води,, и нормално дека ќе има пад на квалитет.
Последниве две епизоди му се филери од прва до последна минута. Причината за тоа дека имаат план со помалку епизоди за идната година е поради тоа што немаат никаква идеја за да ја разрешат приказната.
Плус фактот дека креаторите му било желба само заради red wedding да ја прават серијата покажува на падот на квалитет после таа сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom