Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
А која е Лејди Стоунхарт,гледам и други погоре ја спомнаа?
Cait Stark у книгите, која после The Red Wedding е оживеана од @Beric Dondarrion :D
Го дава неговиот живот за нејзиниот.

Последно уредено од модератор:
Јас дефинитивно така разбрав, не може да е случајно тоа што Планината уби еден од нивните и веднаш потоа укинаа trial by combat.

Дефинитивно тоа беше причината што го укинаа. Не знам колку ги прати стариов да го испитаат Планината колку може да кине глави, али сега не може Серси да си одбере сигурен начин да се спаси при судењето.

Ликот на Тирион го заебаа, леле колку само го заебаа. Низ сезониве го обожавав буквално, секоја реченица му вредеше, сега или го нема, или кажува некои смотани вицеви и глупости. Колку во неговиот лик фали пишувањето на стариов. За другите ми е гајле, али ова им е огромен пропуст.

Фановите смислија појака приказна за Арија од продуцентиве. Ич немаше логика тоа нејзиното.

Сега чекам наредна епизода за да се врати малце акцијата. Се надевам дека ќе биде приближно добра ко The watchers on the wall и Hardhome, зашто нели, најјаките епизоди се оние на кои најмногу од епизодата или цела, се посветува на Северот.

stedat pari ovie od HBO ili so e rabotata deneris dojde na zmejot gradot i e pod opsada so drveni brotcinja ,a ova ne iskoristi da zapali ni eden (barem ne pokazaja ) a ne udavija so kuceto i ajra ,blek fish katastrofa ne ni pokazaja kako zagina
hehe da ,jas neznameve kako mozi cela epiyoda da nemase barem edna ,bitka ?sigurno stedat pari i necat da se trosat , pa ne zamaraat ,ev e neznam koi normalen go interesirat dijalosi i losi humori a cekame sekoj ponedelnig i pak ne razocarva xbo, +plus nejcea ni zmejot cel da go pokazat nipak kako doleta kalisi na terasata , srane.

Мене ми беше интересна епизодата
Санса ја имаше цели 0 сцени, which was nice
Бркањето со Арја also ми беше интересно
Клегејн кога се ценкаше за браќата

Се на се, забавно

Сеа ја изгледав, баш ми беше топ, не очекував волку хејт да прочитам.

Јасно стана (па и уште од прошлата епизода) дека цело време ја тераа приказната навака со Арја, да земе вештини од најпрофесионалните убијци тука, али да си остане Старк и да се врати посилна у Вестерос. И тоа се прикажа кога ја уби оваа рандом типкава, ја победи на свое поле. Да, можеби имаше нелогичности во тоа како асасинскридаше низ градот, али комплетно како приказна баш ми се свиѓа како испадна и заради тоа сум презадоволен. Мислам дека ова беше најдобриот можен исход од нејзината приказна. Многу поглупо ќе беше да станеше „no one“. Вака, ARYA STARK IS BACK MUTHAFUCKAAAAAAZZZZZZZZZZZZZZ! :duel:

Друго, многу ми е мило што сезонава се вратија сите ликови што беа на чамчето со Гендри. Едмјур, Блекфиш, Бенџен, Берик и свештеникот... остана уште капетан Гендри да го напушти чамецот :D

А вас што ве мрзи да ги гледате тие меѓу сцените кои според мене баш даваат некој comic relief на серијата и овозможуваат диктирање на темпото, еве ви млатење ќе има следната епизода колку сакате.

Плус, ми се свиѓаат теориите на @Del Boy и @wot, мислам дека е можна комбинација од двете. Серси да му ебе матер на Кингс Лендинг пошто нема многу опции, Денерис и онака чека предолго додека да дојде на Вестерос, колку што се чека на ред у државна болница кај нас или негде на шалтер, па да стигне прекасно кога Кингс Лендинг ќе биде пеплосан. И евентуално да биде мајкоебана од the Night King кој у меѓувреме продрел низ континентот и завршната сцена да биде он како седи на сред ghost town capital. И така the First Men успеваат пак да завладеат со цел Вестерос.

Од трејлерот изгледа Рамзи пак не ја користи предноста на замокот и се решил да се пресмета на борбеното поле.

После случувањата со Џон ова сезона негледам друг исход од битката освен пораз на Болтон, прашањето е само на кој начин ќе се случи тоа.

Имаше многу нелогичности во брканицата со Арија,ама уште коа замина од кај Faceless ако ви текнува кога дојде во таа одајата што и да беше ја изгаси свеќата и го сокри мечот, така да уште од тогаш се спремаше за ваков дуел.

Бидејќи неколкупати спомнаа нешто дека крајот ќе бил bittersweet, јас мислам дека држи вода на крајот The Night King да седне на престолот, но и да се дознае пред крајот дека The Night King е всушност некој кој порано имал кралска крв и по крв право на престолот (што знам кој, нели ако не се лажам, по канонот The Night King е поранешен Stark кој се вљубил во „жена со кожа бела како снег отаде ѕидот“ (читај: White Walker-ка) и заминал да биде со неа. Може, ете, да е Bran the Builder, или што знам кој...).

Имаше многу нелогичности во брканицата со Арија,ама уште коа замина од кај Faceless ако ви текнува кога дојде во таа одајата што и да беше ја изгаси свеќата и го сокри мечот, така да уште од тогаш се спремаше за ваков дуел.

Тука е цела нелогичност и аматеризам. Целата приказна можеше да заврши уште минатата епизода, откако ја изгаси свеќата, тогаш можеше да дојде соперничката и да имаат дуел, немаше потреба од брканицата, од одење кај актерката Л.Крејн.
Или веќе ако го планирале тоа, зошто мораше да ја има сцената со бодењето, тоа најмногу ми ја руши цела приказна, можеше само да прикажат Арја како оди кај Л.Крејн да се збогува пред да си оди и таму да ја најде оваа другата, и после да почне сцената со бркањето каде Арја намерно ќе ја наведе другата до темната соба.
И на крај, ако веќе сакале и сцената со бодењето да стои, требаше да биде направено се како да е планирано, како што сите мислеве минатата недела, дека е употребена лажна крв или сл. Вака е на ниво на ефтина серија каде има неуништиви ликови каде сабја не ги сече и куршум не ги дупи, па оној огромниот бодигард на Доран со еден убод со мало ноже у грб падна како покосен, Арја три пати и го зарија ножот у стомак, скока и трча како ништо да не е.

Проблемот е во изведбата, не толку во приказната, ако веќе сакале да прикажат дека Арја имала план, требаше од почеток да делува така.

Najmnogu se plasev za Cersei, ama edna statija mi vrati nadez. :D

“That old rumor you told me about. My little birds investigated,”
“Is it just a rumor or something more?”

yag5qTm.gif

foreshadowing

41HNZWe.gif

flashback foreshadowing

McrEi9v.gif

od nekni Olena, yes, fucking yes!

FaASfpm.gif

I koga Danny ke doe da gori, ke najde samo PEPEL, nejzinata vizija od 2ra sezona :D

http://i.imgur.com/csK9Ash.gifv

Its a long shot, but a boy can only hope. :love:

На крај ќе испадне дека она и Џејми се деца на Лудиот Крал, а не Тирион.

Звучи као добар closing part, као двајцата си ги убиваат вистинските татковци, двајцата се kinslayers, итн.

Серси е лудача па фали уште да то запали градот и таман да личи ко ќерка на Mad King и роднина на Калиси.

Реално една од најиритантните ликови, books and show, плус во серијата и даваат огромна моќ и го прават Џејми папучар, а оваа е само луда курвештија која заслужува бесилка. Па уште и коа ја скрати косата изгуби на јебозовност и сеа личи на анојинг тетка.

Знам дека ти е омилена, али тоа е, сорри.:D

Иначе шпринтањето space + right click на Арија делумно може да се објасни и со адреналинот, знам у такви ситуации тоа може бајаги јака сила за организмот да биде. Trust me, не сум медицинско лице, ама до 11та сезона на Вовед во Анатомија сум :cool:

На второ гледање можеби и не е толку фејл сцената со Арја, не знам какво дејство има може некој ке напише тука ама нели Крејн и даде на Арја Милк оф д попи па можеби поради тоа не чувстувала некаква болка.

Последната сцена во нејзината "соба" беше супер симболична, ја гледавме Арја како вежба со недели да се бори без да гледа па така и всушност ја победи таа оваа битка во темнина

Најјака сцена разговорот на кучето со овие браќата и Дондарион - We all die, except for him и покажва накај него :ROFLMAO:

Добра беше епизодата, не нешто посебно али од претходната светлосни години поинтересна и подобра.. 7мата епизода убедливо pain in the ass епизода..
Тириот и да тресе глупости пак самата појава дава некоја свежина, неможе човек да не го обожава.. Калиси се врати, се забележува незадоволството спрема неа од поголемиот дел од фановите, но јас го почитувам нејзиниот лик од феминитичка гледна точка, јасно е дека серијата малку е дискриминаторска поради тоа што постојат само кралеви, и баш поради тоа Мартин во едно интервју спомна дека ликот на Денериес е доста битен бидејќи таа е единствената жена-кралица која направи и ќе направи значајни промени..

9тата ќе биде HOT FIRE :vozbud: Battle of the bastards.. конечно после толку време жестока војна, и тоа овој пат многу поспектакуларна од таа на ѕидот со дивјаците, или онаа во Кингследнинг пред некоја сезона.. Ова се чекаше.
Џон Македонски дали ќе успее да ги победи дупло побројниот Ремзи, биче жестоко.. :aplauz:

Може копукот Бејлиш да дојде на крај коа ќе си ебат мамата двете војски и да направи покољ на двете страни, пошто ''The Knights Of The Vale'' го слушаат тоа малото педерче и фактички таму главен е Бејлиш и кочнечно Северот ќе стане негов.

А поверојатната варијанта е дека ќе настапи како спасител и Џон Сноу ќе му биде вечно дужен и благодарен, само се надевам дека нема да дојде како Гандалф во LOTR.

Шо беше ова бе ?
Повеќе хумор него во Пријатели. :pos:

Еден сакаше прст вгз да му пикнит, други пет минути кажуваа лоши вицови(ова ко онај од Еден на Еден да го пишел) и не им е прв пат да си имаат вакви седенки:pos:

Па оваја Калиси како им улета, ко овај Трололо шо е.
UgsKDJ7.gif

Арја незнам дал да ја коментирам, одвај зборвеше додека ја бараше на таа чавката, па после ко летна џо Спајдермен го гледам, трчање си ебало мајката, се рушив смеење.:sramezliv:

Ако не се договараја две минути Кучено(кур ваѓање овај) и онај другион кој на кого да убиет и на кој начин ќе речев дека тој дел беше најјак, ама остана само деловите со Риверленд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom