Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Како се вика песната (доколку постои) што оди постојано на сцените на Калиси, еве овој пат беше кога му кажуваше на Џора да се излекува и да се врати

Читајки за timeloop со Ходор во сторијата за тоа што се случи беше презентирано и ова. Можеби треба да стои во Спојлер

"According to one fan theory, Bran’s whispers are what drive the Mad King Aerys to madness. As anyone knowledgeable on Westeros lore knows, the campaign to depose the Targaryens began when he killed Ned Stark’s father and brother, Rickard and Brandon, with fire. Aerys was known for repeatedly saying “burn them all.”

According to the theory, the reason why Aerys keeps repeating that phrase is because Bran traveled back and tried to warn him of the approaching White Walkers. Instead, the whispers only heightened Aerys’ already uncontrollable paranoia, leading him to kill the Starks and start the cycle of warfare that still continues in Westeros."

Eдно да прашам само, дали сте сигурни сите дека Станис е мртов.
Колку ми текнува не ја прикажаа цела сцена на неговата смрт (ако е вистина мртов)?

Колку ми текнува не ја прикажаа цела сцена на неговата смрт (ако е вистина мртов)?
Мртов е, го спремаа за тоа.

a зошто HBO кој обожава крвави сцени во кои летаат глави не прикажа таква сцена за Станис?
Не знам зошто. За целата приказна со HBO Станис има многу да се каже.
Ама едно е сигурно - Дилејн си кажа дека е готово, дека напуштил серијата и кажа дека ич кур не го боли ни за GOT и дека никако не се врзал со серијата, работа како работа.
(е сега, рака на срце, HBO факт е дека се финтаџии)
Читајки за timeloop со Ходор во сторијата за тоа што се случи беше презентирано и ова. Можеби треба да стои во Спојлер

"According to one fan theory, Bran’s whispers are what drive the Mad King Aerys to madness. As anyone knowledgeable on Westeros lore knows, the campaign to depose the Targaryens began when he killed Ned Stark’s father and brother, Rickard and Brandon, with fire. Aerys was known for repeatedly saying “burn them all.”

According to the theory, the reason why Aerys keeps repeating that phrase is because Bran traveled back and tried to warn him of the approaching White Walkers. Instead, the whispers only heightened Aerys’ already uncontrollable paranoia, leading him to kill the Starks and start the cycle of warfare that still continues in Westeros."
Тоа дека Бран му викал на уво Burn'em all, тоа може да биде, али дека тоа викање го отерало во лудило - не. Има малку подолга историја неговото лудило (да не навлегувам сега).

Мртов е, го спремаа за тоа.
Не знам зошто. За целата приказна со HBO Станис има многу да се каже.
Ама едно е сигурно - Дилејн си кажа дека е готово, дека напуштил серијата и кажа дека ич кур не го боли ни за GOT и дека никако не се врзал со серијата, работа како работа.
(е сега, рака на срце, HBO факт е дека се финтаџии)
Тоа дека Бран му викал на уво Burn'em all, тоа може да биде, али дека тоа викање го отерало во лудило - не. Има малку подолга историја неговото лудило (да не навлегувам сега).
море бегај од тука.....

Каде мислите дека ќе ја однесат флотата Yara и Theon? Кај Старкови, Дени или некое рандом место?

Јас мислам 55/45 во полза за Дени.

Оваа Санса, која курва е станата, апла се гледа дека го манипулира Џон, ко прво она воопшто не го сакала како брат порано додека биле деца.

Како се вика песната (доколку постои) што оди постојано на сцените на Калиси, еве овој пат беше кога му кажуваше на Џора да се излекува и да се врати

Тоа е мотивот на Денерис, истата мелодија, вметната во различен аранжман секоја сцена, во зависност од расположението што треба да се долови. Типичен саундтрак. Еве нешто од минатите сезони, а баш истата од сцената со Џора ќе ја чуеш на лето, кога ќе излезе саундтракот од новата сезона.

a зошто HBO кој обожава крвави сцени во кои летаат глави не прикажа таква сцена за Станис?

Се` си мислам дека не покажаа како му лета главата за да се искупат на читачите. Stannis the Mannis од книгите е многу посакан лик од Станис во серијата. Вака барем му дадоа подостоинствена смрт.

justbranthings

13265897_1141750335897687_2689687053556868434_n.jpg

Бриен им кажа на Давос и Мелисандре дека го егзекутирала. Не знам зашто би ги лажела. Ама бидејќи ова е ГоТ...:D[DOUBLEPOST=1464135055][/DOUBLEPOST]
:pos::pos::pos:
Ренли Баратеон ;)

Исто ко што Сем Тарли уби еден претходно.
Хахахахаха а пред да го пишам коментарот си викам да прогуглам како се викаше точно, ама ај викам памтам добро.:confused: Не знам зошто толку ми се вртеше у глава Стенли:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom