Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Ако у серијава тоа би било дупка у приказна, тогаш имаат еден куп непремостливи провалии.
У книгите чинам, никаде не пишува колку е стар Колдхендс, само Лист истакнува дека него го убиле многу одамна.
Блодрејвен пак, е стар околу 60-100 години.
Тоа у серијата можда, у книгата Блодрејвен е историски лик, од времето на Данк енд Ег.

Рандом лупнав 200 години. :D
Не се знае колку е стар, пошто не се ни знае кој е всушност.
За 3eyedcrow/raven се знае оти знаеме кој е всушност.

Тоа го зборам, во серијата може да го сменат и Bloodraven да не биде Бриндон, штом веќе и го скинаа.

Е така, читај таму и курчи се овде.

:ban:

Ова шо одбиваш да ги прочиташ книгите е ко Калиси што го одбива Џорах цело време, you are rejecting a greatness. :sakasuste:

За мене ова беше најдобрата епизода до сега.

Имам само нешто нејасно. Нели никој не знаеше што значи тоа Ходор. Епа сега кога Ходор нели легна на земја и почна да вика, не почна одма Ходор да вика, имаше период кога викаше Hold the door. А околу него имаше неколку луѓе кои сигурно чуја како дојде до зборот Ходор. Пак ќе речам, совршена епизода и не барам влакно во јајце, ова ми падна во очи па реков да го споделам. Иначе делот со Iron Islands премногу ми се допадна. А Санса се испонаша ко кучка пред Џон Сноу кога Давос рече дека Џон е копиле и она одма сама се издигна него го батали. Арја делот исто беше топ, едино предолго траеше театарската сцена, а секоја секунда е скапоцена во серијава. Варис каков актер, браво. Дани аман више живее во некој нејзин свет, не ја можам. Ходор бе...

Sent from my E2105 using Tapatalk

Новата вештерка што ја видовме се вика Кинвара во серијата (Аниа Букстеин), и ја го молам the Lord of Light да ја соблече гола пошо ја ваква цицка не би му простил да ја остаи покриена.

:drk::drk:

MV5BMTM2MTk4NzQyMl5BMl5BanBnXkFtZTcwNjk4NDE5Ng@@._V1_SX1024_CR0,0,1024,896_AL_.jpg
Ако заприметивте таа има слична огрлица како и Мелисандре, можеби и исто значење имаат, дури ја носи таа огрлица нека се слече има што да се види, али ако ја извади и се слече гасам лаптоп, уште еднаш таква сцена тешко би ми паднало.

Последно уредено:
Of monsters and Men

13227025_1349149345098840_6968822962243158146_n.jpg
Ако заприметивте таа има слична огрлица како и Мелисандре, можеби и исто значење имаат, дури ја носи таа огрлица нека се слече има што да се види, али ако ја извади и се слече гасам лаптоп, уште еднаш таква сцена тешко би ми паднало.
И Куати од втора сезона, имаше маска од истите делови (иста форма) од кои е составен герданот на Мелисандра.
maxresdefault.jpg

Како се вика песната (доколку постои) што оди постојано на сцените на Калиси, еве овој пат беше кога му кажуваше на Џора да се излекува и да се врати

Читајки за timeloop со Ходор во сторијата за тоа што се случи беше презентирано и ова. Можеби треба да стои во Спојлер

"According to one fan theory, Bran’s whispers are what drive the Mad King Aerys to madness. As anyone knowledgeable on Westeros lore knows, the campaign to depose the Targaryens began when he killed Ned Stark’s father and brother, Rickard and Brandon, with fire. Aerys was known for repeatedly saying “burn them all.”

According to the theory, the reason why Aerys keeps repeating that phrase is because Bran traveled back and tried to warn him of the approaching White Walkers. Instead, the whispers only heightened Aerys’ already uncontrollable paranoia, leading him to kill the Starks and start the cycle of warfare that still continues in Westeros."

Eдно да прашам само, дали сте сигурни сите дека Станис е мртов.
Колку ми текнува не ја прикажаа цела сцена на неговата смрт (ако е вистина мртов)?

Eдно да прашам само, дали сте сигурни сите дека Станис е мртов.
Колку ми текнува не ја прикажаа цела сцена на неговата смрт (ако е вистина мртов)?
Мртов е, го спремаа за тоа.

a зошто HBO кој обожава крвави сцени во кои летаат глави не прикажа таква сцена за Станис?
Не знам зошто. За целата приказна со HBO Станис има многу да се каже.
Ама едно е сигурно - Дилејн си кажа дека е готово, дека напуштил серијата и кажа дека ич кур не го боли ни за GOT и дека никако не се врзал со серијата, работа како работа.
(е сега, рака на срце, HBO факт е дека се финтаџии)
Читајки за timeloop со Ходор во сторијата за тоа што се случи беше презентирано и ова. Можеби треба да стои во Спојлер

"According to one fan theory, Bran’s whispers are what drive the Mad King Aerys to madness. As anyone knowledgeable on Westeros lore knows, the campaign to depose the Targaryens began when he killed Ned Stark’s father and brother, Rickard and Brandon, with fire. Aerys was known for repeatedly saying “burn them all.”

According to the theory, the reason why Aerys keeps repeating that phrase is because Bran traveled back and tried to warn him of the approaching White Walkers. Instead, the whispers only heightened Aerys’ already uncontrollable paranoia, leading him to kill the Starks and start the cycle of warfare that still continues in Westeros."
Тоа дека Бран му викал на уво Burn'em all, тоа може да биде, али дека тоа викање го отерало во лудило - не. Има малку подолга историја неговото лудило (да не навлегувам сега).

Мртов е, го спремаа за тоа.
Не знам зошто. За целата приказна со HBO Станис има многу да се каже.
Ама едно е сигурно - Дилејн си кажа дека е готово, дека напуштил серијата и кажа дека ич кур не го боли ни за GOT и дека никако не се врзал со серијата, работа како работа.
(е сега, рака на срце, HBO факт е дека се финтаџии)
Тоа дека Бран му викал на уво Burn'em all, тоа може да биде, али дека тоа викање го отерало во лудило - не. Има малку подолга историја неговото лудило (да не навлегувам сега).
море бегај од тука.....

Каде мислите дека ќе ја однесат флотата Yara и Theon? Кај Старкови, Дени или некое рандом место?

Јас мислам 55/45 во полза за Дени.

Оваа Санса, која курва е станата, апла се гледа дека го манипулира Џон, ко прво она воопшто не го сакала како брат порано додека биле деца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom